10 Πράγματα που μπορούν να κάνουν τα Windows 10!

Τα τελευταία 30 χρόνια, η Microsoft κυριολεκτικά κυριαρχεί στην αγορά των υπολογιστών που έχουμε στα σπίτια αλλά και στις επιχειρήσεις. Όμως, την τελευταία δεκαετία η Apple έχει μπει δυναμικά στην αγορά προσφέροντας λειτουργικότητα και προσιτές τιμές (φυσικά και η δημιουργία του iPad και iPhone έχει βοηθήσει αρκετά!) Η Mac έχει γίνει ο προσωπικός υπολογιστής που προτιμάνε πολλοί να έχουν στο σπίτι τους, με αποτέλεσμα τα κέρδη της Microsoft να έχουν μειωθεί. Όμως με την έκδοση των Windows 10, η Microsoft έκανε ένα τεράστιο άλμα στο χώρο των υπολογιστών τον Ιούλιο του 2015 και ελπίζει να κυριεύσει πάλι την αγορά.

 

Γιατί ξεχωρίζουν τα Windows 10

 

1. Τα Windows 10 είναι εντελώς δωρεάν.

free Windows 10

Σωστά άκουσες! Το καινούριο λειτουργικό σύστημα της Microsoft είναι εντελώς δωρεάν… Εάν φυσικά ο υπολογιστής σου λειτουργεί με Windows 7 ή Windows 8. (Αλλά σε περίπτωση που έχεις ακόμα Windows XP – όπως και πολύς άλλος κόσμος – θα πρέπει να πληρώσεις για να κάνεις την αναβάθμιση… ή για τα Win7.) Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για την Microsoft, ειδικά αφού η πώληση του τελευταίου λειτουργικού της συστήματος δεν είχε πάει καλά. Αλλά την έχει βλάψει, επίσης, τα τελευταία χρόνια καθώς η Apple έχει καθιερώσει την έκδοση των OS χωρίς καμία χρέωση.

2. Αποχαιρέτησε το Internet Explorer

Internet explorer

Το πιο ενοχλητικό ίσως εργαλείο που προσέφερε η Microsoft με το λειτουργικό της σύστημα είναι ο Internet Explorer. Ας πούμε την αλήθεια, κανένας δεν χρησιμοποιεί το Internet Explorer και όχι άδικα. Ο browser πιάνει πολύ χώρο, είναι αργός και είναι ευάλωτος σε ανεπιθύμητα διαφημιστικά. Ο Explorer γίνεται Microsoft Edge (πρώην Project Spartan). Ο καινούριος browser έχει μια ολοκαίνουργια μηχανή αναζήτησης και φορτώνει τα αποτελέσματα το ίδιο γρήγορα με το Google Chrome. Έχει επίσης πολλές χρήσεις, όπως και το Chrome, καθώς οι χρήστες μπορούν να προσθέσουν εφαρμογές και επεκτάσεις στον browser. Τώρα απλά μένει να δούμε αν είναι το ίδιο ευάλωτο σε διαφημίσεις!

3. Η Cortana θέλει να γίνει ο καινούριος Siri

Cortana

Για να λέμε την αλήθεια, οι περισσότεροι από εμάς αποφασίσαμε να αγοράσουμε προϊόντα της Apple για έναν και μόνο λόγο: το Siri. Ο εικονικός, προσωπικός βοηθός που ενεργοποιείται με τη φωνή είναι ένα από τα αληθινά πλεονεκτήματα του να έχεις και να χρησιμοποιείς προϊόντα της Apple (αν και η πρώτη γενιά του ήταν πραγματικά απαίσια, αλλά έτσι δεν είναι πάντα οι πρώτες εκδόσεις;). Η Microsoft, λοιπόν, θέλει να ξεχάσεις το Siri για την Cortana. Η Cortana έχει κάποιες διαφορές σε σχέση με το Siri καθώς βασίζεται σε ένα μεγάλο μέρος του σε κείμενα. Όμως, οι ιδιοκτήτες καινούριων υπολογιστών θα μπορούν να μιλάνε στη Cortana.

4. Το καινούριο μενού έναρξης

Windows 10 start menu

Οι περισσότεροι χρήστες των Windows έχουν συνηθίσει το μενού έναρξης που βρίσκεται κάτω στην αριστερή μεριά της οθόνης, όπου μπορείς να βρεις ΌΛΑ τα προγράμματα σε αλφαβητική ταξινόμηση. Όμως, αυτή η αναζήτηση στις επιλογές του μενού έναρξης είναι ο λόγος που δημιουργείς συντομεύσεις των αγαπημένων σου προγραμμάτων επάνω στην επιφάνεια εργασίας. Με το νέο μενού έχεις 3 στήλες: Στα αριστερά έχεις τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς πιο συχνά, τις ρυθμίσεις, γρήγορους συνδέσμους και ένα κουμπί για να δεις όλο το εγκατεστημένο λογισμικό. Οι στήλες στη μέση και δεξιά έχουν τις “καρφιτσωμένες εφαρμογές” και τα “Live Tiles”, τα οποία μπορείς να ρυθμίσεις ώστε να δείχνουν τις αγαπημένες σου πληροφορίες όπως για παράδειγμα τα αποτελέσματα του ποδοσφαίρου. Χάρη στο καινούριο μενού έναρξης, μπορείς να αποχαιρετήσεις την ακατάστατη επιφάνεια εργασίας.

5. Τεχνολογία Touch Screen

Touch screen in windows 10

Όλοι λατρεύουμε τα tablet εξαιτίας της ευκολίας που μας προσφέρουν μέσω της τεχνολογίας touch screen. Λοιπόν, η Microsoft αγαπάει επίσης αυτή την τεχνολογία, και για την ακρίβεια έχει ξοδέψει τα τελευταία 15 χρόνια προσπαθώντας να την αναπτύξει για να τη χρησιμοποιήσει στους υπολογιστές. Η τεχνολογία touch screen βρίσκεται γύρω μας εδώ και αρκετό καιρό, αλλά με την έκδοση των Windows 7 και 8 έγινε τάση και στους υπολογιστές. Τα Windows 10 φυσικά και υποστηρίζουν αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά δεν είμαι σίγουρη πόσο πρακτικά είναι.

6.Microsoft Action Center

Microsoft Action Center

Αυτό το κέντρο πληροφόρησης λειτουργεί ως ένα κέντρο ενημερώσεων για τα email, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις ενημερώσεις των εφαρμογών. Το Action Center είναι μια οθόνη στα δεξιά και, εκτός του ότι σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση στις πιο σημαντικές και περισσότερο χρησιμοποιημένες πληροφορίες σου, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε γρήγορες ρυθμίσεις, όπως Bluetooth, Wi-Fi, λειτουργία πτήσης, φωτεινότητα οθόνης και άλλες τέτοιες επιλογές. Αν και δε θα μπορείς να μπαίνεις σε όλες τις σημαντικές ρυθμίσεις σου, είναι ένας ωραίος τρόπος να μπορέσεις να δεις τα πιο σημαντικά σου μηνύματα.

7. Taskview

taskview

Σε όλους μας αρέσει να ασχολούμαστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα, και με το χαρακτηριστικό της ορατότητας των εργασιών μας (Taskview) η Microsoft έχει πάει το multitasking σε άλλο επίπεδο. Πατώντας το κουμπί Taskview στη γραμμή εργασιών, αυτόματα τραβάει φωτογραφία κάθε εφαρμογής που έχεις ανοιχτή και αφήνει τον χρήστη να φτιάξει το μέγεθος των παραθύρων μέσα στο Taskview. Ο χρήστης μπορεί να ανοίξει μέχρι και 4 παράθυρα στο κέντρο της οθόνης ενώ μπορεί να δει σε μορφή thumbnails όλες τις άλλες εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιεί και δίνει τη δυνατότητα να μεταβείς σε όποια από τις 4 κύριες εφαρμογές επιθυμείς.

8. Η εφαρμογή Xbox για τα Windows

Xbox for Windows

Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θα αγαπήσουν οι λάτρεις των παιχνιδιών. Η εφαρμογή Xbox για τα Windows επιτρέπει όσους παίζουν παιχνίδια στον υπολογιστή και σε κονσόλες παιχνιδιών να παίζουν τα ίδια παιχνίδια μεταξύ τους online. Επίσης, λέγεται ότι υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής μεταξύ των παιχνιδιών σε Xbox και Microsoft ώστε να μπορούν οι παίκτες να συνεχίζουν σε όποιο μέσο θέλουν και να αποθηκεύουν την πρόοδο τους, όπου κι αν παίζουν. Βασικά, μπορείς να αποχαιρετήσεις τη ρήξη μεταξύ παιχνιδιών στον υπολογιστή και σε κονσόλες παιχνιδιών.

9. Microsoft HoloLens

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/aThCr0PsyuA”]

Η εικονική πραγματικότητα αποτελούσε είδος επιστημονικής φαντασίας την προηγούμενη δεκαετία, αλλά με την εισαγωγή του HoloLens, η Microsoft προσπαθεί να το αλλάξει αυτό. Τα ακουστικά HoloLens δεν είναι συνδεδεμένα με τον υπολογιστή σου και λειτουργούν με μια ανεξάρτητη CPU. Όμως, συνδέονται ασύρματα με τα Windows 10.

10. Εμφάνιση

Windows 10 appearance

Το σύστημα αναζήτησης που είχαν τα Windows μέχρι τώρα μπορεί να μπερδεύουν αρκετά κάποιους χρήστες. Όμως, με το νέο μενού έναρξης και το Action Center με τα μεγάλα πλακίδια του κάνουν τα Windows 10 υπέροχα απλά και μόνο στο κοίταγμα τους.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!