10 Συντομεύσεις των Windows που θα σε σώσουν!

Οι συντομεύσεις των Windows είναι απλά κόλπα που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να γλιτώνεις χρόνο ή για να ξεφύγεις από ένα νευριασμένο αφεντικό!

Σε μία ημέρα που όλα πρέπει να γίνουν σωστά με ακρίβεια σε πολύ λίγο χρόνο, η λέξη συντόμευση ακούγεται φανταστική. Τι λες κι εσύ; Εδώ θα ανακαλύψεις ότι μπορείς να ελαχιστοποιήσεις τις βαρετές διαδικασίες στον υπολογιστή σου ή να βοηθηθείς σε δύσκολες καταστάσεις. Πάμε να δούμε πως!

 

 

Δες επίσης: Τα 10 καλύτερα Laptop του 2014 – 2015 | Δες ποια είναι!

 

10 Συντομεύσεις στα WIndows που σου χρειάζονται

 

Κρύψε αμέσως ένα παράθυρο στο pc!

syntomeuseis-windows

Σίγουρα έχεις βρεθεί κάποια στιγμή στη ζωή σου σε ένα γραφείο, δεν έχεις δουλειά και έχεις αρχίσει να χαζεύεις βιντεάκια με γατάκια που κάνουν κωλοτούμπες. Δυστυχώς όμως πλησιάζει το αφεντικό και πρέπει να κάνεις κάτι για να μην σε καταλάβει! Ποια είναι τα μαγικά κουμπιά για αυτό; To windows button+D. Με το που τα πατήσεις επανέρχεσαι στην επιφάνεια εργασίας!

Πως να επαναφέρεις μια καρτέλα στο browser σου

suntomeush-karteles-browser

Είναι πολλές οι φορές που ψάχνεις κάτι και έχεις ανοίξει 200 παράθυρα. Ιδίως αν κάνεις κάποιο ερευνητικό project ή εργασία ή τελοσπάντων απλά είσαι γυναίκα, που θέλει να τα κάνει όλα ταυτόχρονα. Κάποια στιγμή συνειδητοποιείς ότι πρέπει να κλείσεις τις περισσότερες καρτέλες και να κρατήσεις τις πιο χρήσιμες. Όσο τις κλείνεις όμως, καταλάθος κλείνεις και κάποιες σημαντικές! Μην αγχώνεσαι απλώς πάτα Ctrl+Shift+T και θα τις επαναφέρει μία προς μία, όσο το πατάς και το ξαναπατάς!

Πως να βάλεις δύο παράθυρα δίπλα δίπλα για σύγκριση!

syntomeush-sugkrish-parathurwn

Όταν κάνεις κάποια μετάφραση, θέλεις να συγκρίνεις ή να συγκεντρώσεις στοιχεία από δύο πηγές είναι πολύ πιο εύκολο να έχει ανοιγμένα δύο παράθυρα δίπλα δίπλα. Αντί λοιπόν να ταλαιπωρείσαι τοποθετώντας χειροκίνητα το κάθε παράθυρο στο σωστό μέγεθος, κάνε κάτι άλλο. Πάτησε κλικ πάνω σε ένα από τα παράθυρα και πάτα το WIndows key+< (αριστερό βελάκι) και μετά κάνε το ίδιο και με το άλλο παράθυρο, απλά πάτα το δεξί βελάκι. Έτοιμο! Αν θέλεις να μεγαλώσεις ή να μικρύνεις τα παράθυρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το πάνω και το κάτω βελάκι!

Πως να κάνεις copy paste χωρίς μορφοποιημένο κείμενο!

antigrafh-epikollhsh-suntomeush

Η αντιγραφή-επικόλληση έχει σώσει χιλιάδες φοιτητές και μαθητές παγκοσμίως, όμως υπάρχει μια παγίδα! Αν κάνεις το λάθος και επικολλήσεις το κείμενο με Ctrl+V και ο καθηγητής σου γνωρίζει λίγο από υπολογιστές, θα καταλάβεις ότι απλά το αντέγραψες. Για να μην το κάνει λοιπόν απλώς πάτα Crtrl+Shift+V!

Πως να φωτογραφίσεις αυτό που βλέπεις τώρα πανεύκολα!

screenshot-easy

Αν θέλεις ν φωτογραφίσεις κάτι ενδιαφέρον που βλέπεις, αυτή τη στιγμή στην οθόνη σου, όπως αυτό το άρθρο ας πούμε, δε χρειάζεται να κατεβάσει κάποια εφαρμογή! Ούτε να πατήσεις print screen και μετά να το βάλεις στο paint. Απλά πληκτρολόγησε Alt+Print Screen/SysRq ή εναλλακτικά Windows key+ Print Screen.

Πως να κλειδώσεις τον υπολογιστή σου με δύο κουμπιά

kleidwma-othonhs-suntomeuseis

Αν χρειάζεται να φύγεις άμεσα από το pc σου και δε θέλεις κανείς να δει τι κάνεις ή τι βλέπεις εκεί, αυτό που χρειάζεται είναι να κλειδώσεις την οθόνη σου. Πως θα το κάνεις αυτό; Απλώς πάτα το κουμπί WIndows+L.

Πως να αντιγράψεις ένα φάκελο!

antigrafh-fakelou

Σίγουρα ο πιο κλασσικός τρόπος είναι να κάνεις αντιγραφή-επικόλληση, αλλά μπορείς να κάνεις κάτι ακόμα πιο γρήγορο. Απλώς κράτα πατημένο το Ctrl+αριστερό πλήκτρο του ποντικιού. Σύρε το φάκελο σε όποια κατεύθυνση θέλεις και θα έχεις ένα αντίγραφο ή όσα αντίγραφα θέλεις τελοσπάντων!

Διέγραψε ή διόρθωσε γρήγορα λέξεις σε ένα κείμενο

suntomeush-diagrafhs-leksewn

Αν γράφεις άρθρα ή σου αρέσει να σχολιάζεις στο facebook ή το youtube, αυτή η συντόμευση θα σου φανεί χρήσιμη. Αντί να μετακινείς τον κερσόρα γράμμα-γράμμα, μπορείς να το μετακινείς λέξη-λέξη πατώντας τα 2 κουμπιά που φαίνονται στη φωτογραφία.

Μεγένθυνε την οθόνη σου!

zoumarisma-othonhs

Ήρθε η γιαγιά σου ή η θεία στο σπίτι και θέλουν να δουν ή να διαβάσουν κάτι στον υπολογιστή; Βοήθησέ τες μεγενθύνοντας όλη την οθόνη με το φακό σου! Αυτά που χρειάζεται να πατήσεις είναι το windows key και το +. Όταν θελήσεις να την επαναφέρεις, απλώς πάτα το κουμπί windows και το -.

Άνοιξε τον “υπολογιστή σου” με 2 κουμπιά.

access-drives-shortcut

Δες επίσης: Αυτά είναι τα 10 Profile στο Facebook με το καλύτερο Design!

Είναι αρκετές οι φορές που έχεις πολλά παράθυρα ανοιχτά και θέλεις να μπεις στο “My computer” και τσεκάρεις τους δίσκους σου! Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν; Μήπως να κλείσεις όλα τα παράθυρα; Όχι! Απλώς μπορείς να πατηείς το συνδυασμό κουμπιών πληκτρολογίου,που φαίνονται στη φωτογραφία!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!