Πως να κάνεις print screen σε κινητά Android & iPhone/iPad

Το να τραβήξεις ένα screenshot για το Android κινητό σου είναι αρκετά εύκολο. Η διαδικασία όμως δεν είναι η ίδια για όλες τις συσκευές. Τι γίνεται λοιπόν και με τα IOS;

Επειδή μάλλον για τις εταιρείες δεν θεωρείται και πολύ σημαντικό το να μας εξηγήσουν στο εγχειρίδιο του smartphone μας, το πως τραβάς ένα screenshot, έτσι σκέφτηκα να το δούμε μαζί, ώστε να γνωρίζεις την επόμενη φορά που θα σου χρειαστεί.

 

Δες επίσης: 10 χρήσιμα extensions για τον Google Chrome!

 

Διαδικασία για print screen σε IOS κινητά και Tablet (iPhone-iPad)

iphone

Το μόνο που έχεις να κάνεις με το iphone σου είναι δύο πολύ απλά βηματάκια. Και ποια είναι αυτά;

Πρώτα πήγαινε στη σελίδα, το μήνυμα ή οτιδήποτε άλλο θέλεις να τραβήξεις σαν εικόνα. Έπειτα, θα πρέπει να κρατήσεις πατημένο το κουμπί από το οποίο απενεργοποιείται το κινητό σου, ενώ ταυτόχρονα θα πατήσεις το κουμπί του μενού σου.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και είσαι έτοιμος να χρησιμοποιήσεις την εικόνα σου, θα ακούσεις έναν ήχο σαν αυτόν που κάνει το κλείστρο της κάμερας και θα δεις μια λευκή οθόνη.

Τώρα αν πας στο άλμπουμ των φωτογραφιών σου θα δεις ότι η εικόνα σου είναι εκεί.

 

Διαδικασία για λήψη screenshot σε Κινητά-Tablet Android 4.0 και νεότερα

kinita android

Ο πρώτος και ευκολότερος τρόπος για να καταφέρεις να τραβήξεις ένα στιγμιότυπο από το Android 4.0 κινητό σου, είναι απλά να κρατήσεις πατημένο το κουμπί που ενεργοποιεί το κινητό σου τηλέφωνο, σε συνδυασμό με το κουμπί που μειώνει την ένταση του ήχου, για 1 με 2 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια θα ακούσεις και εδώ τον ήχο του κλείστρου και η οθόνη σου θα αναβοσβήσει, ενώ θα υπάρξει επίσης μια μια ενημέρωση στη γραμμή ειδοποιήσεων, ώστε να μπορείς να έχεις πρόσβαση στα screenshot σου.

screenshot

Βέβαια σε κάποια smartphones μπορείς να κρατήσεις συνεχόμενα πατημένο το κουμπί που απενεργοποιεί το τηλέφωνο σου, για 1-2 δευτερόλεπτα και μετά σου εμφανίζεται η επιλογή για να τραβήξεις ένα στιγμιότυπο.

Μην ανησυχείς όμως για το το ότι βρίσκεσαι στο μενού, καθώς αυτό που θα φανεί είναι ότι βρίσκεται πίσω από το menu.

Διαδικασία για λήψη screenshot σε Android 2.3 και κάτω

print-Screen-shot-android2.3

Εδώ τώρα θα χρειαστεί να κατεβάσεις μια εφαρμογή για να κάνει όλη τη δουλειά. Αν είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις ώστε να την κατεβάσεις θα πρέπει να δοκιμάσεις το application No Root Screenshot It.

Μόλις την εγκαταστήσεις, θα πρέπει να εκτελέσεις την εφαρμογή στο τηλέφωνο σου ενώ είναι συνδεδεμένο με τον υπολογιστή.

Αν όμως δεν είσαι πρόθυμος να πληρώσεις για για κάποια εφαρμογή, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ψάξεις στο Play Google και να δοκιμάσεις μια σειρά από εφαρμογές με βάση την αξιολόγηση τους , ώστε να λειτουργήσει και στο δικό σου κινητό τηλέφωνο.

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!