8 Τρόποι για να καθαρίσει το σώμα σου από τις τοξίνες!

Αισθάνεσαι κούραση και κάτι να σε τριγυρίζει; Κουράζεσαι υπερβολικά με μία μέτρια εργασία; Το πιθανότερο είναι το λεμφικό σύστημα σου να είναι μπλοκαρισμένο. Αν αυτό είναι πραγματικότητα, ίσως είναι ώρα να αποτοξινώσεις το σώμα σου.

Το λεμφικό μας σύστημα κάνει κυκλοφορία σε όλο μας το σώμα. Είναι το καθαριστικό των τοξινών του οργανισμού μας, αφού μαζεύει οτιδήποτε περιττό και επιπλέον το ξεφορτώνεται  με εμφανή αποτελέσματα στο δέρμα και την διάθεση μας. Όταν όμως υπάρχουν περισσότερες τοξίνες στο σώμα από ότι η λέμφος μας μπορεί να διαχειριστεί, τότε θα πρέπει να το βοηθήσουμε και εμείς με μερικούς απλούς τρόπους.

 

8 Απλοί τρόποι για να αποτοξινώσεις το σώμα σου

 

Μασάζ

masaz-massage

Το λεμφικό μασάζ είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε με απαλές πιέσεις να μπορεί κανείς να βοηθήσει στην κυκλοφορία της λέμφου στο σώμα του. Αυτό μπορεί να γίνει είτε στο σπίτι είτε ακόμα καλύτερα σε κάποιο κέντρο αισθητικής.

Εναλλαγή κρύου-ζεστού ντους

cold-hot-shower

Με την εναλλαγή κρύου και ζεστού νερού όταν κάνουμε ντους μπορούμε να χαλαρώσουμε το σώμα μας με το ζεστό, και να ενεργοποιήσουμε το λεμφικό μας σύστημα με το κρύο.

Ενυδάτωση

hydration

Ένας τρόπος να κάνουμε αποτοξίνωση είναι η ενυδάτωση. Πίνουμε νερό καθ όλη τη διάρκεια της μέρας και επίσης τρώμε φρούτα και λαχανικά. Το αγγούρι καθώς και φρούτα όπως το καρπούζι και οι φράουλες είναι ιδιαιτέρως ενυδατικά.

Άσκηση

exercise-jogging

Όλοι ξέρουμε πως θα έπρεπε να γυμναζόμαστε κάθε μέρα. Εκτός από καλή υγεία και όμορφη σιλουέτα, η άσκηση βοηθάει το λεμφικό υγρό να κάνει σωστή κυκλοφορία και να φιλτράρει οτιδήποτε περιττό για το σώμα μέσω του νεφρού και του συκωτιού. Ακόμα και ένας περίπατος μπορεί να βοηθήσει, οπότε μην χάνεις χρόνο και γυμνάσου όσο μπορείς.

Τεχνικές αναπνοής

breathing-exercises

Δεν πρέπει να ξεχνάμε να συγκεντρωνόμαστε στην αναπνοή μας. Οι βαθιές εισπνοές ενώ είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούν να ηρεμήσουν το νευρικό σύστημα και να αλλάξουν τα κύματα του εγκεφάλου μας, δίνοντας συνολικά ηρεμία στο σώμα και το πνεύμα. Κάνε κάποιες φορές κάθε μέρα σωστές εισπνοές και εκπνοές σε ένα ήσυχο σημείο μέσα στο σπίτι και  θα βοηθήσεις στην αποτοξίνωση του σώματος σου.

Ωμά φρούτα

raw-fruit

Η ωμοφαγία όταν αφορά τα φρούτα συγκεκριμένα είναι ένας τέλειος και αποτελεσματικός τρόπος να ενεργοποιήσεις το λεμφικό σου σύστημα. Φάε ένα φρούτο με άδειο στομάχι και τα ένζυμα που περιέχει θα φτάσουν την λέμφο σου πολύ γρήγορα. Ειδικά το κίτρο μπορεί να φέρει τέλεια αποτελέσματα.

Βούρτσισμα του δέρματος

vourtsisma-tou-dermatos

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μία τεχνική η οποία βοηθάει όπως και το μασάζ στην αποτοξίνωση του σώματος. Απλά παίρνουμε μία βούρτσα σώματος και κάνουμε σε στεγνό δέρμα «βούρτσισμα». Το βούρτσισμα βοηθάει το δέρμα να ξεφορτωθεί από τοξίνες και νεκρά κύτταρα. Είναι προτιμότερο να το κάνει κανείς πριν το ντους.

Γέλιο

laughing

Πολλοί λένε πως το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Και υπάρχει μία δόση αλήθειας σε αυτό. Οι βαθιές εισπνοές που παίρνουμε όταν γελάμε ενεργοποιούν την λεμφική κυκλοφορία. Επίσης το γέλιο τονώνει τα εσωτερικά μας όργανα και το σώμα μας έτσι λειτουργεί πολύ καλύτερα. Επιπλέον το γέλιο δεν κοστίζει και μας φτιάχνει την διάθεση.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!