Τα 7 μυστικά όπλα του Χίτλερ!

Ξέρεις τον Χίτλερ; Στην πραγματικότητα δε νομίζω να υπάρχει κάποιος που να μην γνωρίζει τον Χίτλερ και την επίδραση της κυριαρχίας του.

Αυτό που ίσως να μην έχεις ακούσει είναι τα όπλα τα οποία χρησιμοποιούσε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Κάποια από αυτά τα όπλα είχαν απίστευτη επίδραση στον πόλεμο ενώ κάποια άλλα, δυστυχώς, δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους. Δες λοιπόν τι όπλα είχε στην κατοχή του ο Χίτλερ κατά τον πόλεμο.

 

 

Δες επίσης: Τα 5 όπλα νέας γενιάς της Ρωσίας!

 

Τα όπλα του Χίτλερ στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

 

7.Το τανκ Γολιάθ

Goliath tracked mine

Το τανκ Γολιάθ είναι ένα μικρό όχημα το οποίο ελεγχόταν από μακριά. Το τανκ αυτό μπορεί να μοιάζει με παιχνίδι αλλά στην πραγματικότητα είναι καταστροφικό. Τα οχήματα κινούνταν με ταχύτητα 6 μίλια την ώρα ενώ παράλληλα κουβαλούσαν επάνω τους 100 κιλά εκρηκτικών ή εμπορευμάτων. Η κύρια χρήση τους ήταν για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων ή για την καταστροφή υπόγειων καταφυγίων και τανκ. Το μειονέκτημα τους, όμως, ήταν ότι συνδέονταν με το τηλεχειριστήριο μέσω ενός καλωδίου. Το μόνο που είχαν να κάνουν οι εχθροί ήταν να κόψουν το καλώδιο.

6.Το Fritz X

Fritz-X

Το Fritz X είναι μια βόμβα που καθοδηγείται μέσω ασύρματου και θεωρείται ο προκάτοχος των σύγχρονων “έξυπνων” βομβών. Αυτό το εκρηκτικό των 1500 κιλών μπορεί να διαπεράσει μια θωράκιση 28 ιντσών και είχε μεγάλη επιτυχία κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης καθώς μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από το ύψος των 20000 ποδιών. Για την ακρίβεια, το 1943, σε λιγότερο από ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του, βύθισε ένα Ιταλικό θωρηκτό. Επίσης, το πολεμικό πλοίο USS Savannah τέθηκε εκτός λειτουργίας για έναν ολόκληρο χρόνο αφού χτυπήθηκε από αυτή την βόμβα.

5.Το Horten Ho 229

Horten Ho 229

Το Horten Ho 229 ήταν το πρώτο παγκόσμιο αεροσκάφος τεχνολογίας στελθ. Κινούμενο από δύο κινητήρες αεριώθησης, το αεροσκάφος μπορούσε να ταξιδέψει με ταχύτητα άνω των 600mph και σε ύψος άνω των 49000 ποδιών. Ο σχεδιασμός του αεροσκάφους ήταν τέτοιος που το καθιστούσε αδύνατο να εντοπιστεί μέσω των ραντάρ εκείνη την εποχή. Αν και ο σχεδιασμός του ήταν ενδιαφέρον, δεν είχε καμία επίδραση στον πόλεμο μετά την κυκλοφορία του το 1944.

4. Το Panzer VIII Maus

Panzer VIII Maus

Το Panzer VIII Maus ήταν ένα υπερβολικά βαρύ τανκ που δημιουργήθηκε το 1944. Με βάρος 188 τόνους, το Panzer VIII Maus είναι το πιο βαρύ τανκ που έχει φτιαχτεί. Λόγω του βάρους του, ήταν αρκετά αργό (13 km/h). Επίσης, κόστιζε πολλά χρήματα για να κατασκευαστεί και γι΄αυτό δημιουργήθηκαν μόνο 2 τέτοια τανκ, τα οποία πήρε στα χέρια της η Σοβιετική Ένωση.

3.Το Schwerer Gustav

Schwerer Gustav

Το Schwerer Gustav είναι το μοναδικό πελώριο κανόνι που έχει δημιουργηθεί στην ιστορία. Ζύγιζε 1350 τόνους και μπορούσε να ρίξει οβίδες 7 τόνων σε απόσταση 29 μιλιών. Ήταν υπερβολικά βαρύ και χρειαζόταν ένας μεγάλος αριθμός ατόμων για να το θέσουν σε λειτουργία και να το οπλίσουν. Γι΄αυτό και κατασκευάστηκαν μόνο δύο τέτοια κανόνια.

2.Το StG 44

StG 44

Το StG44 είναι το πρώτο αυτόματο τουφέκι που δημιουργήθηκε. Η επιτυχία του ήταν τόσο μεγάλη που πολλά διάσημα αυτόματα τουφέκια, όπως το AK-47, βασίστηκαν σε αυτό. Ο ίδιος ο Χίτλερ εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ από αυτό το όπλο που του έδωσε ο ίδιος το όνομα που έχει. Το StG 44 είχε τόσο εντυπωσιακά εξαρτήματα, όπως την κυρτή κάννη η οποία έδινε τη δυνατότητα στον σκοπευτή να πυροβολεί και από τη γωνία, αλλά και την υπέρυθρη ορατότητα.

1.Το Messerschmitt Me 163 Komet

Δες επίσης: Αυτά είναι τα “υπερόπλα» που διαθέτει η Τουρκία!

Messerschmitt Me 163 Komet

Το Messerschmitt Me 163 Komet ήταν ένα πολεμικό αεροσκάφος με πυραυλοκινητήρες. Είναι το μοναδικό πολεμικό αεροσκάφος με κινητήρες πυραύλου που έχει τεθεί σε λειτουργία. Μπορούσε να ταξιδέψει με ταχύτητα 700 mph και εκείνη την εποχή ήταν ασυναγώνιστο. Κατασκευάστηκαν 300 τέτοια αεροσκάφη αλλά δεν είχαν αντίκτυπο.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!