Αυτά είναι τα “υπερόπλα” που διαθέτει η Τουρκία!

Αυτές τις μέρες όλα τα μάτια είναι στραμμένα στην Τουρκία, λόγω της κατάρριψης του Ρωσικού αεροσκάφους και των όσων περιμένουμε πως θα ακολουθήσουν και από τις δύο πλευρές. Και οι δύο αυτές χώρες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν τα “υπερόπλα” τους!

Βέβαια, το ότι κατάφερε η Τουρκία να ρίξει με τέτοια ευκολία το συγκεκριμένο μαχητικό αεροσκάφος, δεν είναι καθόλου περίεργο, καθώς έχει στην κατοχή της υπερσύγχρονο – πρωτοποριακό στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων υπερόπλων, τα οποία εισάγονται από τις ΗΠΑ.

 

Δες επίσης: Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος!

 

Ποια είναι τα “υπερόπλα” που έχει στην κατοχή της η Τουρκία

f16 aeroplano tourkia

Πρώτο και καλύτερο είναι το μαχητικό αεροπλάνο το οποίο έριξε το ρωσικό τζετ, το οποίο όπως έγινε γνωστό ήταν ένα F-16 Fighting Falcon. Δεν είναι όμως μόνο το συγκεκριμένο που διαθέτει, μιας και έχει 300 τέτοιου τύπου αεροπλάνα στον στρατιωτικό του εξοπλισμό.

IAI Heron

Επίσης, έχει 10 IAI Heron τα οποία έχουν κατασκευαστεί στο Ισραήλ και ίδια αεροσκάφη χρησιμοποιούνται από τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας για να εποπτεύονται την Γάζα. Μόνο που αυτά της Τουρκίας έχουν πιο ισχυρούς κινητήρες.

MQ-1 Predator mi epandromena aeroskafi

Στην συνέχεια έχουμε τρία MQ-1 Predator μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ και όταν είναι εξοπλισμένα με πυραύλους Hellfire, μπορούν να εντοπίσουν τους στόχους τους στο έδαφος, χωρίς καν να γίνονται αντιληπτοί.

stratiotikos eksoplismos tourkia

Η Τουρκία υπέγραψε πρόσφατα μια συμφωνία για για να αποκτήσει 115 ειδικά τροποποιημένα Black Hawk στρατιωτικά ελικόπτερα, που κατασκευάζονται στην Αμερική.

panter ovidovolo tourkia

Επιπλέον, πέρα από τα μαχητικά αέρους, έχουν και ένα οβιδοβόλο Panter, το οποίο προφανώς είναι ένα τεράστιο όπλο εδάφους και έχει εμβέλεια εως και 25 μίλια.

MGM-140

Ακόμη ένα αμερικάνικης κατασκευής υπερόπλο, είναι το MGM-140, το οποίο χρησιμοποιείται για να εκτοξεύει πυραύλους και είναι σε θέση να χτυπήσει τους στόχους του ακόμη και αν βρίσκονται 100 μίλια μακριά. Από αυτά ο τουρκικός στρατός έχει 100.

uperopla tourkias

Δεν θα μπορούσαν όμως να μην έχουν και τάνκ. Το συγκεκριμένο που βλέπετε είναι ένα Altay tank, που έχει κατασκευαστεί στην Τουρκία από την εταιρεία Otokar, η οποία όμως υπό κανονικές συνθήκες κατασκευάζει λεωφορεία.

Mızrak-U tourkia

Από τον αέρα και πάλι, μπορεί να εκτοξεύει πυραύλους προς την γη με το Mızrak-U, το οποίο έχει κατευθυνόμενους πυραύλους που μπορούν να βρουν τον στόχο τους από 5 μίλια μακριά.

BMC Kirpi oximata

Ο τουρκικός στρατός έχει επίσης, πάνω από 600 BMC Kirpi οχήματα κατασκευασμένα στην Τουρκία. Ενημερωτικά η λέξη Kirpi στην τούρκικη γλώσσα σημαίνει σκαντζόχοιρος.

tourkikos stratos

Διαθέτει όμως φυσικά και όπλα πέρα από τα οχήματα, όπως για παράδειγμα μισό εκατομμύριο τουφέκια, που έχουν φτιαχτεί στην Τουρκία εδώ και 6 χρόνια, για να ανταποκρίνονται στις συνθήκες κλίματος και εδάφους που έχουν εκεί.

Ada-class stealth ploia

Οι δυνάμεις θαλάσσης τώρα, διαθέτουν 2 Ada-class stealth πλοία τουρκικής προέλευσης, σχεδιασμένα να μπορούν να αντιμετωπίσουν από υποβρύχια μέχρι και αεροσκάφη. Βέβαια, σχεδιάζουν να αποκτήσουν ακόμη 10 από αυτά.

tourkika upovrixia

Τέλος, ο τουρκικός στόλος διαθέτει και 13 γερμανικής κατασκευής υποβρύχια Τύπου 209. Κάθε ένα από τα οποία είναι εξοπλισμένο με 14 τορπίλες και πυραύλους, πράγμα που κάνει τους Τούρκους μια υπολογίσιμη δύναμη ακόμη και στη θάλασσα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!