Η Τουρκία κατέρριψε ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος!

Το περιμέναμε ότι από την στιγμή που μπήκε και η Τουρκία στο παιχνίδι στην Συρία, ότι τα πράγματα δεν θα ήταν και τόσο εύκολα για τους Ρώσους. Και όλα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί, όταν Τουρκικά F-16 κατέρριψαν ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, το οποίο φέρεται να είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Η συγκεκριμένη περιοχή κατοικείται κυρίως από Τουρκομάνους – Σύριους πολίτες, οι οποίοι όμως έχουν τούρκικη υπηκοότητα. Το ρώσικο Υπουργείο Άμυνας όμως έχει αντίθετη άποψη!

 

Δες επίσης: Θα γίνει χαμός! Ετοιμάζονται οι Γκρίζοι Λύκοι να πολεμήσουν τους Ρώσους!

 

Βίντεο με την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους από τα F-16

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=wDichCnmfk8″]

[ot-video type=”youtube” url=”https://www.youtube.com/watch?v=NP15bZJO7zM”]

Σύμφωνα με το CNN, δύο ρωσικά πολεμικά αεροπλάνα εισήλθαν στον τουρκικό εναέριο χώρο. Από μέρους της η Τουρκία τους είχε προειδοποιήσει δέκα φορές σε διάστημα πέντε λεπτών, αλλά μιας και δεν έλαβαν σοβαρά υπόψιν τις προειδοποιήσεις τους το ένα αεροπλάνο καταρρίφθηκε.

rosiko jet siria

Και οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν από τα τζετ τους με αλεξίπτωτο. Ο ένας από τους δύο πιλότους βρίσκεται στα χέρια τουρκμενικών δυνάμεων, ενώ αναζητούν τώρα και τον δεύτερο.

Ο κωδικός με τον οποίο είναι καταχωρημένο στα αρχεία του ΝΑΤΟ το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ο FENCER και πρόκειται για ένα υπερηχητικό μαχητικό διώξεως βομβαρδισμού, το οποίο περιλαμβάνεται στα οπλοστάσια σχεδόν όλων των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών.

polemiko aeroskafos SU-24

Επίσης, είχε χρησιμοποιηθεί πρόσφατα στην διένεξη στην Ουκρανία και φυσικά στη Συρία.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας όμως, δήλωσε πως το αεροπλάνο ήταν πάνω από το συριακό έδαφος καθ ‘όλη την διάρκεια της πτήσης του και πως θα ερευνήσουν τις συνθήκες της συντριβής του ρωσικού τζετ.

Tourkia kataripsi rosikou aeroskafous

Επίσης, η δήλωση της Ρωσίας ήταν πως το Sukhoi-24 καταρρίφθηκε καθώς πετούσε σε ύψος 6,000 μέτρων από το έδαφος. Εκπρόσωπος της Ρωσικής κυβέρνησης είπε πως θα μπορούσε να αποδειχθεί ότι δεν παραβιάστηκε ο τούρκικος εναέριος χώρος, μέσα από τα συστήματα ελέγχου της Συρίας.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!