Τα 5 όπλα νέας γενιάς της Ρωσίας!

Κάθε μέρα ενημερωνόμαστε και για κάποια νέα επίθεση μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας και απ’ ότι φαίνεται ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα και περιμένουμε κάποιο μεγαλύτερο μπαμ. Ενώ όμως είδαμε τα υπερόπλα που διαθέτει η Τουρκία, πριν λίγες ημέρες έγινε η αποκάλυψη για τα όπλα νέας γενιάς που έχει στην κατοχή της αυτή τη στιγμή η Ρωσία.

Πέρα από τους πυραύλους εδάφους – αέρος S400, τους οποίους ήδη γνωρίζουμε πως τους εξάγει και στην Κίνα, έχει πλέον στην κατοχή της μερικά όπλα προηγμένης τεχνολογίας, τα οποία της δίνουν το πάνω χέρι στον πόλεμο κατά του ISIS.

 

Δες επίσης: Αυτά είναι τα «υπερόπλα» που διαθέτει η Τουρκία!

 

Αυτά είναι τα νέα όπλα προηγμένης τεχνολογίας της Ρωσίας

 

Sukhoi T-50 PAK FA-stealth μαχητικά αεροσκάφη

Sukhoi T-50 maxitika aeroskafi

Το Sukhoi Τ-50 είναι ένα πρωτότυπο πέμπτης γενιάς μαχητικό αεροσκάφος και το PAK FA προορίζεται να είναι ο διάδοχος του MiG-29 αλλά και του Su-27. Την πρώτη του πτήση την έκανε το 2010, αλλά αναμένεται να χρησιμοποιηθεί το 2017 από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, μιας και τότε θα είναι σίγουρα έτοιμο να λάβει δράση.

Το κόστος του είναι μεγαλύτερο από 42.600.000 € και αναμένεται η διάρκεια ζωής του να είναι περίπου 35 χρόνια. Επίσης, είναι το πρώτο αεροσκάφος στον στόλο της Ρωσίας το οποίο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία stealth, η οποία βοηθάει να γίνεται πιο δύσκολα ανιχνεύσιμο από τα ραντάρ.

 

PAK DA βομβαρδιστικό

PAK DA rosiko vomvardistiko

Προβλέπεται ότι η πρώτη πτήση του PAK DA υπερ – βομβαρδιστικού θα πραγματοποιηθεί το 2019, μιας και ακόμη συνεχίζεται το έργο ανάπτυξης του κινητήρα του. Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για το συγκεκριμένο υπερόπλο και το μόνο σίγουρο είναι ότι προορίζεται να αντικαταστήσει το Tupolev Tu-95.

 

Ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA)

randar AESA

Το ραντάρ AESA πρόκειται να αντικαταστήσει τα παλαιότερα παθητικής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης ραντάρ (PESA) και λειτουργεί με τη διάδοση σημάτων έξω από την ζώνη συχνοτήτων, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να ανιχνευθεί όταν υπάρχει θόρυβος στο βάθος.

Τα αεροσκάφη και τα πολεμικά πλοία, με την χρήση του συγκεκριμένου ραντάρ θα είναι σε θέση να εκπέμπουν ισχυρά σήματα, ενώ θα εξακολουθούν να είναι μην εντοπίσιμα από τον εχθρό.

 

T-14 Armata τανκ

T-14 Armata tank rosia

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 2015 στην παρέλαση της Μόσχας και ζυγίζει 49 τόνους, ενώ έχει κατασκευαστεί ειδικά για τον ρωσικό στρατό.

Φημολογείται ότι ήδη έχουν παραγγείλει περίπου 2.300 τέτοια τανκς, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ένα κανόνι 125 χιλιοστών, ενώ σαν δευτερεύον οπλισμό επάνω του έχει ένα πολυβόλο. Όσο για τις αποστάσεις που μπορεί να διανύσει είναι περισσότερα από 50 μίλια την ώρα. Το επόμενο τους βήμα είναι να λειτουργεί με τηλεχειρισμό.

 

Υποβρύχιο Yassen

Yassen upovrixio rosias

Τα συγκεκριμένου τύπου υποβρύχια έχουν μήκος 137.16 μέτρα και ζυγίζουν 8.000 τόνους. Μπορούν να ταξιδέψουν για περισσότερα από 30 μίλια την ώρα σε «αθόρυβη λειτουργία», ή περισσότερο από 40 μίλια/ώρα στη μέγιστη ταχύτητα τους. Όσο για το κόστος τους, είναι μεγαλύτερο από 1.420.000.000 € μιας και είναι οπλισμένα με υπερηχητικά βλήματα.

Επιπλέον, μεγάλο μέρος του εξοπλισμού τους είναι αυτοματοποιημένος, που σημαίνει ότι τα Α κλάσης υποβρύχια Yassen χρειάζονται πλήρωμα περίπου 90 ατόμων και όχι 130 που χρειάζονται τα σύγχρονα αμερικανικά σκάφη.

Το πιο ισχυρό όπλο όμως που έχουν οι Ρώσοι στα χέρια τους είναι το φυσικό αέριο, μιας και αν πάρουν την μεγάλη απόφαση να σταματήσουν να το παρέχουν στους Τούρκους η οικονομική κρίση θα είναι το σίγουρο αποτέλεσμα!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!