Τα 4 μεγαλύτερα λάθη στο Crossfit!

Παρόλο που το Crossfit έχει γίνει πολύ διάσημο τελευταία και αποδεδειγμένα έχει αποτελέσματα, δυστυχώς έχει προακλέσει και σοβαρές ζημιές.

Στο youtube, σίγουρα, θα βρεις βιντεάκια με τύπους που στην καλύτερη, αυτό που κάνουν θα το χαρακτήριζες τρελό, ενώ στη χειρότερη, υπερβολικά επικίνδυνο.

Αυτή η εκγύμναση δεν κάνει για όλους, αλλά όσοι την τολμήσουν πρέπει να γνωρίζουν τα βασικά, για να αποφύγουν ατυχήματα. Παράκάτω, θα βρεις 5 κοινά λάθη των πωρωμένων αθλουμένων.

 

 

Δες επίσης: 20λεπτο πρόγραμμα Crossfit για να κάψεις θερμίδες!

 

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στην κυκλική στο Cross;

 

Επιμένουν στα νούμερα!

kathismata-crossfit

Αν αποκαλέσεις κάποιον “crossfitter”, κολλημένο με τα νούμερα θα το πάρει ως κοπλιμέντο. Παρόλο που θεωρούν τον εαυτό τους αθλητή, δεν καταγράφουν την εξέλιξή τους, όπως οι αθλητές.

Το ζητούμενο της γυμναστικής είναι να βγάζεις τη μπλούζα σου και να βλέπεις ένα ωραίο αποτέλεσμα στον καθρέφτη. Ενδέχεται να μπορείς να κάνεις 100 επαναλήψεις σε βαθιά καθίσματα, αλλά πως είναι το σώμα συ όταν το κοιτάς;

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να μη χάσεις τη μπάλα, είναι να χρησιμοποιείς αυτούς τους αριθμούς ως βάση επίτευξης στόχων.

 

Σηκώνουν πολλά βάρη!

polla-varh-cross

Και όχι μόνο αυτό, το συνδυάζουν και με πολλές επαναλήψεις. Και οκ για έναν προχωρημένο και γυμνασμένο είναι πιο βατό, αλλά για έναν αρχάριο είναι πολύ επικίνδυνο!

Υπάρχει διαφορά στον καλό και στον κακό πόνο. Στο Crossfit επικρατεί ο παράγοντας του χρόνου και όπως πολύ καλά ξέρεις όποιος βιάζεται σκοντάφτει. Πιο απλά; Μπορεί να τραυματιστείς άσχημα ανταγωνιζόμενος τους δείκτες του ρολογιού.

Ξεκίνα με χαμηλά κιλά και αύξησε σταδιακά. Μην ασχολείσαι τόσο με τις επαναλήψεις, όσο με το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα!

 

Δεν επιμένουν στη σωστή εκτέλεση άσκησης!

antagwnismos-xronos

Αυτό έρχεται να συμπληρώσει το ακριβώς από πάνω. Στην ανάγκη των αθλούμενων να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις και σετ, δεν ασχολούνται με τη σωστή εκτέλεση της άσκησης. Αυτό έχει δύο κακές απόρροιες. Η μία είναι ότι μπορείς να τραυματιστείς και η άλλη ότι εν τέλει δεν έχεις το σωστό αποτέλεσμα.

Να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να βγάλεις σωστά μια άσκηση, πριν ξεκινήσεις να ανεβάζεις σετ!

 

Νομίζουν ότι ο τραυματισμός είναι καλός!

traumatismos-gumnastikh

Δες επίσης: Καλογραμμωμένα χέρια σε 3 μήνες!

Πολλοί άνθρωποι, που ασχολούνται με το Crossfit, πιστεύουν πως ένα ατύχημα πάνω στην εξάσκηση τους, είναι απόδειξη ότι δούλεψαν σκληρά.

Πιστεύουν πως αψηφώντας ένα τραύμα δείχνεις πόσο αποφασιμένοι και δυνατοί είναι. Ελπίζω να μην είσαι ένα από αυτούς!

Να είσαι σίγουρος ότι μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις, που σου δίνονται. Αν όχι, απόφυγε τες. Σε περίπτωση που χτυπήσεις, σταμάτα απευθείας τη γυμναστική!

[adrotate banner=”12″]
Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!