Πως να διαγράψεις κάτι οριστικά από το PC σου!

Αποθηκεύουμε πράγματα στο PC μας τα οποία ακόμη και αφού τα διαγράψουμε τα συναντάμε μπροστά μας. Με το να σύρουμε απλά το εικονίδιο στον κάδο ανακύκλωσης ή να πατήσουμε delete, αφαιρούμε το συγκεκριμένο αρχείο μόνο από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας, καθώς παραμένει αποθηκευμένο στον σκληρό μας δίσκο, απλά δεν είναι εύκολο να βρεις το σημείο.

Έτσι είναι η τεχνολογία των υπολογιστών, εννοείται όμως πως υπάρχει λύση και γι’ αυτό σου το πρόβλημα, ώστε να καταφέρεις να διαγράψεις κάτι οριστικά και την θέση του στον σκληρό σου να την πάρει κάποιο άλλο αρχείο. Και πως θα γίνει αυτό; Με κάποιο εξειδικευμένο και εύχρηστο πρόγραμμα, όπως αυτά που θα δεις στην συνέχεια!

 

3 Προγράμματα για να εξαφανίσεις αρχεία από το PC σου

 

Eraser

Το Eraser είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα, το οποίο σε βοηθάει να εντοπίσεις συγκεκριμένα αρχεία στον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή, με την προϋπόθεση ότι τρέχει Windows και να “γράψεις” κάποια άλλα αρχεία στην θέση τους.

Μόλις εγκαταστήσεις αυτό το πρόγραμμα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις το τι θέλεις να διαγράψεις και να κάνεις δεξί κλικ επάνω του. Έπειτα θα πρέπει να επιλέξεις το Eraser κάνοντας δεξί κλικ επάνω του και διαγραφή.

Επιπλέον, μπορείς να επιλέξεις μέχρι και το πόσες φορές θέλεις να αντικαταστήσεις το συγκεκριμένο αρχείο, μέχρι και να ορίσεις το να καθαρίζει το Eraser τον κάδο ανακύκλωσης.

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/sBfTLPdlkbs”]

 

CCleaner

Ακόμη μία επιλογή για Windows υπολογιστές είναι και αυτή εδώ. Με το CCleaner, μπορείς να στοχεύσεις να διαγράψεις κάτι από συγκεκριμένες περιοχές του σκληρού σου δίσκου, ακόμη και από εφαρμογές όπως ο κάδος, ο browser που χρησιμοποιείς για να μπαίνεις στο Ίντερνετ ή φυσικά κάποιος φάκελος.

Είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το Eraser, μόνο που δεν είναι απαραίτητο να βρεις κάποιο στοιχείο για να σβήσεις, καθώς μπορείς να κάνεις γενικό καθαρισμό.

[ot-video type=”youtube” url=”https://youtu.be/5EwfYCe6zng”]

 

Secure Empty Trash

programmata pc diagrafi arxion

Η τελευταία μας πρόταση όπως θα περίμενες είναι για MAC υπολογιστές. Εδώ η επιλογή γίνεται κατευθείαν από τον κάδο ανακύκλωσης. Δηλαδή αφού διαγράψεις τα αρχεία σου με τον γνωστό τρόπο, μπορείς να πας στον κάδο να κάνεις δεξί κλικ και να επιλέξεις το Secure Empty Trash.

Τώρα αν θέλεις να διαγράψεις με ασφαλή τρόπο τα πάντα από τον σταθερό σου υπολογιστή και το laptop σου, μπορείς να κατεβάσεις και το application Utility Disk και αφού επιλέξεις Erase να πατήσεις μετά στο Security Options.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!