10 Πολεμικά όπλα που αυτοκαταστράφηκαν με άσχημο τρόπο!

Κατά τους αιώνες, υπήρξαν πολεμικά όπλα που έφεραν την καταστροφή και τον όλεθρο. Οι βυζαντινοί είχαν το υγρό πυρ που έσπερνε τον τρόμο στους εχθρούς τους, οι Σικελοί ανακάλυψαν το τον καταπέλτη, ενώ η Κινέζοι ήταν οι δημιουργοί του κανονιού.

Ωστόσο, κάποιες από αυτές τις κατασκευές δεν ήταν ολέθριες μόνο για τους αντιπάλους, αλλά και για αυτούς που τις χρησιμοποιούσαν! Η νεότερη πολεμική ιστορία έχει πολλά τέτοια παραδείγματα αποτυχημένων όπλων, που αποδείχτηκαν φονικά για τους χρήστες τους. Εδώ έχουμε βρει και έχουμε κατατάξει τα 10 πολεμικά όπλα της σύγχρονης ιστορίας που κανείς στρατιώτης δεν θα ήθελε να χρησιμοποιήσει!

 

10 πολεμικά όπλα που δεν δούλεψαν με τον καλύτερο τρόπο!

 

10. Panzer 68

elatwmatiko tank

Κατασκευασμένα στην Ελβετία το 1960, τα ελβετικά αυτά τανκ ήταν το όπλο της χώρας έναντι των Σοβιετικών τεθωρακισμένων και χρησιμοποιούνταν ως το 2003. Το 1979, ένα ελβετικό περιοδικό έφερε στην επιφάνεια 50 τουλάχιστον ελαττώματά τους. Μερικά από αυτά ήταν πως δεν μπορούσε να βάλει όπισθεν αν δεν σταματούσε να κινείτε πρώτα και όταν άνοιγε το ράδιο, τα ραδιοκύματα επηρέαζαν το ηλεκτρονικό σύστημα στόχευσης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σημαδέψει κανείς καλά. Τα προβλήματα αυτά διορθώθηκαν, αλλά η φήμη του είχε χτυπηθεί ανεπανόρθωτα.

 

9. M22 Locust Tank

tank pou epefte apo ton aera

Τα τανκ αυτά αποτέλεσαν μια πρωτοποριακή ιδέα των Αμερικάνων. Ήταν μικρά, ελαφριά και θα έφταναν στην μάχη με ανεμόπτερα, ενισχύοντας έτσι την δύναμη πυρός του πεζικού. Με διάφορους τρόπους κατέληξαν στα χέρια των Βρετανών και ακόμα και των Γερμανών.  Δυστυχώς, το σχέδιο αυτό δεν δούλεψε καλά. Τα οχήματα που έφθαναν στην μάχη τραβούσαν την προσοχή πάνω τους, κάνοντας του στρατιώτες που ήταν δίπλα στόχους και σκοτώνοντας τους. Επίσης, ήταν πολύ τρωτά στις σφαίρες και τα μικρά όπλα που διέθεταν, δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά εναντίον κανονικών τανκ.

 

8. The Sticky Bomb (Κολλώδης Βόμβα)

kollwdhs bomba

Όχι και από τα καλύτερα πολεμικά όπλα. Η κολλώδης αυτή βόμβα αναπτύχθηκε την δεκαετία του 30 στη Βρετανία  και είχε ως σκοπό να κολλάει και να ανατινάσσεται πάνω στον στόχο. Οι αποτυχίες που είχε στην πρόσδεση πήγαν το σχέδιο αυτό στα αζήτητα μέχρι τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου και η ανάγκη για αντιμετώπιση των γερμανικών τανκ ήταν αναγκαία. Όμως, η βόμβα αυτή δεν αποδείχτηκε καλό όπλο, διότι κολλούσε πρακτικά παντού, ακόμα και πάνω στους στρατιώτες που τις είχαν. Έτσι, η χρήση τους έγινε αποστολή αυτοκτονίας, καθώς ο στρατιώτης θα έπρεπε να τρέξει και να κολλήσει με το χέρι τη βόμβα πάνω στο τανκ!

 

7. The Bat Bomb (Βόμβα Ρόπαλο)

bat bomd

Δεν έχουν να κάνουν σχέση με νυχτερίδες αλλά με ρόπαλα! Αποτελεί ιδέα των Αμερικάνων κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η θεωρία έχει ως εξής, ρόπαλα, με συσκευές ανάφλεξης θα έπεφταν στις Ιαπωνικές πόλεις, καίγοντας τα σπίτια που ήταν από ξύλο. Τα τεστ έδειξαν πως λειτουργούσε, πολύ καλά μάλιστα. Κατά την διάρκεια ενός τεστ για την κίνησή τους, δόθηκαν κατά λάθος για δοκιμές εντός στρατοπέδου οπλισμένα ρόπαλα, με αποτέλεσμα ολόκληρη η βάση να καταστραφεί. Το project αυτό αποσύρθηκε άμεσα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

 

6. Υποβρύχιο Κ-19

purhniko ypobruxio

Ήταν το πρώτο υποβρύχιο των Σοβιετικών δυνάμεων που λειτουργούσε με πυρηνική ενέργεια. Αποτέλεσε σχέδιο για αντίποινα στους Αμερικάνους. Δυστυχώς, από την πρώτη στιγμή τα πράγματα δεν πήγαν καλά με αυτό το σχέδιο με εργάτες να πεθαίνουν κατά την κατασκευή του. Στην πρώτη του αποστολή, υπήρξε θέμα ψύξης με έναν αντιδραστήρα. Προκειμένου να μην πεθάνει ολόκληρο το πλήρωμα, 22 εθελοντές πήγαν να φτιάξουν το πρόβλημα. Και οι 22 πέθαναν εντός μερικών ωρών από δηλητηρίαση από την ραδιενέργεια. Το υποβρύχιο αποσύρθηκε μετά από 10 χρόνια, όταν 28 ναύτες πέθαναν σε φωτιά στο κατάστρωμα.

 

5. Πολεμικά πλοία Mogami

Mogami Cruisers

Έργο του Ιαπωνικού στρατού, προκειμένου να ακολουθηθεί η ναυτική συνθήκη της Ουάσινγκτον. Σχεδιάστηκαν ώστε να είναι τα πιο δυνατά ελαφριά πολεμικά πλοία του κόσμου. Ωστόσο, κατά την κατασκευή τους, οι Ιάπωνες υπερέβησαν το όριο του βάρους κατά 3000 τόνους, προκειμένου να αυξήσουν την δύναμη πυρός, πράγμα όμως που τα έκανε ασταθή. Επιπλέον, κατά τις δοκιμές, μετά από την δοκιμή των όπλων, έσπασαν οι συγκολλήσεις τους, με αποτέλεσμα να βυθιστούν.

 

4. Πολεμικά πλοία Novgorod

stroggula ploia

Κατασκευάστηκαν από την Ρωσία το 1870, σύμφωνα με τα σχέδια ενός Βρετανού που υποστήριζε πως τα τέλεια πολεμικά πλοία θα έπρεπε να είναι κυκλικά! Θεωρητικά θα παρείχαν περισσότερες δυνατότητες για όπλα και θα ήταν εύκολη η κίνηση τους. Στην πραγματικότητα, ήταν πολύ αργά και δύσκολα στην μετακίνηση. Επίσης, μετά από κάθε βολή, το πλοίο γυρνούσε εκτός ελέγχου, λόγω του σχήματός του. Αποσύρθηκαν λίγο πριν τον Πρώτο Παγκόσμιο.

 

3. Το τουφέκι Ross

elatwmatiko toufeki

Κατασκευάστηκε από τον Sir Charles Ross και αποτέλεσε ένα εξαιρετικό κυνηγετικό τουφέκι. Η κυβέρνηση του Καναδά, βλέποντας την αποτελεσματικότητά του, αποφάσισε να δώσει το όπλο αυτό στους στρατιώτες που θα πήγαινα στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Αποδείχτηκε όμως, δύσκολο να χειριστεί μέσα στα χαρακώματα. Επιπλέον, ο μηχανισμός του έπεφτε εύκολα κάτω, μέσα στη λάσπη. Σαν μην έφτανα όλα αυτά, το κλείστρο του πεταγόταν συχνά πίσω, με αποτέλεσμα να σκοτώνει του στρατιώτες που το είχαν. Από τα χειρότερα πολεμικά όπλα στην σύγχρονη ιστορία! Η εντολή που δόθηκε στους πρώτους στρατιώτες που το είχαν ήταν να τα παρατήσουν και να πάρουν ότι όπλα μπορούσαν από τους νεκρούς.

 

2. Η ιπτάμενη βόμβα “Αφροδίτη”

bomba se mh epandromeno

Το σχέδιο ήταν απλό και ιδιοφυές. Έναν μη επανδρωμένο αεροσκάφος με 5,4 τόνους εκρηκτικών που θα πιλοτάρονταν από απόσταση, θα γινόταν μια βόμβα. Αλλά υπήρχε ένα θέμα: την εποχή εκείνη δεν μπορούσαν να έχουν αυτόματη εκκίνηση των μικρών αυτών αεροπλάνων. Θα έπρεπε ένα άλλο αεροπλάνο να τα σηκώσει, να τα πιλοτάρει και μετά να δώσει τον έλεγχο σε ένα άλλο που ακολουθούσε. Δυστυχώς, υπήρξαν πολλές επιπλοκές και στις περισσότερες αποστολές, σκοτώνονταν οι πιλότοι που μετέφεραν τα μη επανδρωμένα.

 

1. Πολεμικό πλοίο Tegetthoff

polemiko ploio pou den vgkhe sthn 8alassa

Τα πλοία αυτά ήταν τα πρώτα με πύργους με 3 κανόνια! Κατασκευάστηκαν στην Αυστροουγγαρία λίγο πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και υποτίθεται πως θα ήταν τα καλύτερα της εποχής, έχοντας την πιο καλή άμυνα. Δυστυχώς, ήταν πολύ επικίνδυνα λόγω του βάρους τους στις στενές στροφές και έμειναν στο λιμάνι σχεδόν για όλη την διάρκεια του πολέμου. Αλλά και με το που βγήκαν στην θάλασσα, ανατινάχτηκαν από Ιταλικές τορπίλες. Με το τέλος του πολέμου, τα εναπομείναντα πλοία πέρασαν στα χέρια των συμμάχων, από τους οποίους και καταστράφηκαν πανηγυρικά.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!