Οι 10 μεγαλύτερες ληστείες όλων των εποχών!

Η παραβατικότητα έχει αυξηθεί κατά πολύ στις μέρες μας και δυστυχώς οι ληστείες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Κάθε είδος ληστείας όμως είναι διαφορετικό.

Έχουμε συνηθίσει στις ταινίες δράσης να βλέπουμε ληστές, οι οποίοι μπαίνουν σε τράπεζες ή μαγαζιά με τεράστια όπλα να απειλούν τους υπαλλήλους και να αναγκάζουν το διευθυντή να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο. Ύστερα ακολουθούν σκηνές καταδίωξης στην πόλη και σπάνια οι αστυνομικοί τους συλλαμβάνουν.

Αυτές οι σκηνές όμςσ με τα πολύ καλά σχεδιασμένα εγκλήματα και τον τρόπο των ληστών να εξαφανίζουν τα κλοπιμαία αστραπιαία και χωρίς κανείς να καταλάβει που τα μετέφεραν και με ποιον τρόπο έχουν εμπνεύσει πολλούς εγκληματίες να πράξουν με παρόμοιο τρόπο.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες που έγιναν έμπνευση για ταινίες καθώς ο τρόπος που έδρασαν οι ληστές ήταν πραγματικά πανούργος και η λεία που αποκόμισαν τεράστια.

 

Ληστείες που έχουν αφήσει εποχή

 

Ληστεία στη Baker Street

baker-street-robery

Στον πιο γνωστό και εμπορικό δρόμο του Λονδίνου τη νύχτα της 11ης Σεπτεμβρίου μια ομάδα ληστών διέπραξε ένα πολύ περίεργο έγκλημα. Τους πήρε 3 μήνες προσεκτικού σχεδιασμού και σκαψίματος για να καταφέρουν να φτάσουν στις θυρίδες της Βρετανικής τράπεζας Lloyds. Η λεία που αποκόμισαν ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια λίρες.

Το πραγματικό κίνητρο της ληστείας όμως ήταν οι φωτογραφίες της αδερφής της Βασίλισσας Ελισάβετ, της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, οι οποίες ήταν φυλαγμένες σε μία θυρίδα. Η ληστεία που πραγματικά φαίνεται να είναι βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία όπως είναι φυσιολογικό έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Μια εντολή όμως που δόθηκε από την κυβέρνηση απαγόρευσε σε όλα τα μέσα να μεταδίδουν και να ασχολούνται με την συγκεκριμένη είδηση. Αυτό κίνησε υποψίες πως πίσω από την ληστεία δεν κρύβονταν μόνο η ομάδα των ληστών που την διέπραξε αλλά υπήρχαν κι άλλοι που θα ωφελούνταν από αυτό, χωρίς βέβαια να δοθεί ποτέ απάντηση για όλα αυτά.

Η κλοπή της Μόνα Λίζα

klopi-tis-mona-lisa

Ο πασίγνωστος πίνακας του Ντα Βίντσι, Μόνα Λίζα έγινε κάποτε αντικείμενο κλοπής. Συγκεκριμένα το 1911 ένας άντρας του μουσείου του Λούβρου στο οποίο φυλασσόταν και φυλάσσεται μέχρι σήμερα ο πίνακας τον αφαίρεσε.

Έβαλε ένα προστατευτικό γυαλί μπροστά στον πίνακα, τον έκρυψε μέσα σε ένα ντουλάπι και περίμενε μέχρι να πέσει το σκοτάδι. Όταν το μουσείο ήταν πλέον άδειο τον έκλεψε. Για την αστυνομία ήταν αδύνατο να τον εντοπίσει μέχρι που έπεσε μόνος του σε ένα μεγάλο λάθος.

Μετά από δύο χρόνια προσπάθησε να τον πουλήσει σε έναν Ιταλό συλλέκτη έργων τέχνης και τότε εντοπίστηκε, δικάστηκε και ο πίνακας επέστρεψε στη θέση του.

 

Η ληστεία της Lufthansa Airlines

lufthansa

Η ληστεία που σχετίζεται με τη Lufthansa ενέπνευσε τον σκηνοθέτη Martin Scorsese να κινηματογραφήσει την ταινία Goodfellas. Ένας υπάλληλος που διαχειριζόταν τα φορτία μετέφερε διέρρευσε μια πληροφορία σε ένα άτομο που γνώριζε, το οποίο έκλεινε τις συμφωνίες.

Έτσι η πληροφορία έφτασε σε εγκέφαλους συμμοριών οι οποίοι προσπάθησαν να ξεφορτωθούν φορτία για τα οποία δεν είχαν νόμιμα χαρτιά. Η δικαιοσύνη κατέληξε να τιμωρήσει μόνο τον πληροφοριοδότη της Lufthansa και έχει μείνει αναπάντητο το ερώτημα που δεν φυλακίστηκαν όλοι οι υπόλοιποι και γιατί η αστυνομία δεν έφτασε σ’ αυτούς.

 

Η ληστεία του εμπορικού κέντρου Bren Cross

brent-cross-listeia

Στο μεγάλο εμπορικό αυτό κέντρο της Ιταλίας εισέβαλαν 6 ληστές πάνω σε 3 μηχανές. Έσπασαν με τις μηχανές και τα ρόπαλα που κρατούσαν τις βιτρίνες ενός κοσμηματοπωλείου και άρπαξαν κοσμήματα αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι μηχανές βρέθηκαν παρατημένες λίγα μέτρα πιο κάτω, αλλά οι ληστές δε συνελήφθησαν ποτέ από την ιταλική αστυνομία.

 

Η ληστεία των Ροζ Πανθήρων στο Ντουμπάι

roz-panthires

Η γνωστή ομάδα εγκληματιών Ροζ Πάνθηρες είναι πολύ καλά οργανωμένη και καταφέρνει να κάνει ληστείες τεράστιων χρηματικών ποσών σε ελάχιστα λεπτά και η συνήθης τακτική τους είναι να περνούν τα σύνορα πριν προλάβει η αστυνομία να εκτιμήσει την κατάσταση.

Η πιο γνωστή τους εγκληματική ενέργεια είναι στο εμπορικό κέντρο Wafi στο Ντουμπάι όπου αποκόμισαν διαμάντια και κοσμήματα αξίας 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Κατά τη συνήθη τακτική τους εισέβαλαν μέσα στο εμπορικό και έσπασαν τη βιτρίνα ενός κοσμηματοπωλείο με 2 κλεμμένα αυτοκίνητα audi απέσπασαν τα χρυσά κοσμήματα σε μόλις ένα λεπτό και εξαφανίστηκαν.

 

Η ληστεία της τράπεζας Banco Central στη Βραζιλία

rififi

Με την ίδια μέθοδο που κλάπηκε η τράπεζα στη Baker Street κάποιοι επιτήδειοι στην Βραζιλία έκλεψαν την τράπεζα Banco Central στη Βραζιλία μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, τον Αύγουστο του 2005.

Είχαν νοικιάσει ένα μαγαζί λίγα μέτρα πιο κάτω από την τράπεζα και έσκαβαν για καιρό μια τρύπα η οποία πέρναγε κάτω από τους δρόμους και τα άλλα καταστήματα. Είχαν παρουσιάσει το μαγαζί που είχαν νοικιάσει ως εταιρεία καθαρισμού για να δικαιολογούνται οι τόνοι μπάζων που έβγαιναν από το σκάψιμο και έτσι έφτασαν στα θησαυροφυλάκια της τράπεζας.

Πήραν περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια από την τράπεζα και ενώ έγιναν συλλήψεις μόνο τα 8 εκατομμύρια εντοπίστηκαν και επέστρεψαν πίσω στις θυρίδες.

 

Η ληστεία του τραίνου

listeia-tou-trainou

Μια ομάδα ληστών στις 8 Αυγούστου 1863 κατέλαβε ένα τραίνο που κινούνταν προς την Γλασκώβη της Σκοτίας. Κατάφεραν να σταματήσουν το τραίνο δίνοντας λάθος εντολή μέσω των χρωματικών σημάτων που χρησιμοποιούνται στις αμαξοστοιχίες.

Ανάγκασαν τον οδηγό να σταματήσει πάνω από μια γέφυρα και απέσπασαν 2,3 εκατομμύρια λίρες, που βρίσκονταν μέσα σε ένα βαγόνι του τραίνου. Όμως ένα επιτραπέζιο παιχνίδι μονόπολης που είχε πάνω του τα δακτυλικά τους αποτυπώματα τους πρόδωσε και η αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους.

 

Η ληστεία του ξενοδοχείου Carlton

carlton-kannes

Στο ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες έγινε η μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της Γαλλίας και η 3η κατά σειρά της Ευρώπης. Ένας εγκληματίας εισέβαλε μέσα στο ξενοδοχείο κρατώντας ένα αυτόματο όπλο κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης διαμαντιών.

Του πήρε μόνο ένα λεπτό για να κλέψει διαμάντια και κοσμήματα που στοίχιζαν το αστρονομικό ποσό των 53 εκατομμυρίων δολαρίων! Ο ληστής το έσκασε πολύ εύκολα μέσω των πολυσύχναστων δρόμων και δεν εντοπίστηκε.

 

Μια παράξενη ληστεία από ηλικιωμένους

megazi-mpaza

Σίγουρα δεν έχουμε συνηθίσει να ακούμε για ηλικιωμένους ληστές , σ’ αυτή την υπόθεση όμως πήραν μέρος 4 άντρες μεγάλης ηλικίας. Μάλλον δεν ήταν ικανοποιημένοι με τη σύνταξη και θέλησαν να πάνε για τα πολλά.

Πέρυσι οι 4 ηλικιωμένοι εισέβαλαν στην εταιρία Hatton Garden Safe and Deposit του Λονδίνου όταν τρύπησαν 50 εκατοστά μπετόν και έφτασαν στα χρηματοκιβώτια αποσπώντας 200 εκατομμύρια λίρες.

Σύντομα όμως πιάστηκαν όλοι τους, αλλά λόγω ηλικίας τους αποδόθηκαν ελαφρυντικά και οι ποινές έφτασαν μέχρι τα 7 χρόνια φυλάκισης. Φτηνά τη γλίτωσαν για την μεγαλύτερη ληστεία στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

 

Ο περίφημος Dan Cooper και οι Northwest Airlines

dan-cooper

Το 1971 ένας άνδρας με το όνομα Dan Cooper επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο των αερογραμμών Northwest Airlines και απειλούσε πως θα θέσει σε λειτουργία τη βόμβα που είχε στην τσάντα του. Το αεροπλάνο θα προσγειωνόταν στο Σιάτλ και έδωσε εντολή εκεί να του δώσουν 200.000 δολάρια και 4 αλεξίπτωτα, όπως και έγινε.

Άφησε τους συνεπιβάτες του να αποβιβαστούν και έμεινε μόνο με το προσωπικό στο οποίο έδωσε εντολή να κατευθυνθεί προς το Μεξικό, στη μέση της διαδρομής όμως ο Cooper έπεσε με το αλεξίπτωτο από το αεροπλάνο. Ποτέ δεν βρέθηκε τίποτα σχετικά με τον περίεργο αυτό αεροπειρατή. Παρά τις σχετικές προσπάθειες δεν εντοπίστηκε ούτε ζωντανός, ούτε νεκρός.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!