Top 5 με τους πιο περίεργους κλέφτες της ιστορίας!

Έχοντας μεγαλώσει με τεύχη του Λούκυ Λουκ ανα χείρας, σίγουρα οι ληστείες σου κινούσαν το ενδιαφέρον από μικρή ηλικία!

 

Και αν σου έλεγα ότι υπάρχουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες ληστών, που είναι και πραγματικές; Απο κάτω σου έχω μια λίστα με 5 ιστορίες, που σίγουρα δεν είχες ακούσει.

 

 

 

 

Δες επίσης: Τα 10 πιο περίεργα απαγορευμένα πράγματα στον κόσμο!

 

 Οι 5 πιο τρομεροί κλέφτες του κόσμου!

 

5. David Brankle

David-Brankle

Ο David έκλεβε τράπεζες που στεγάζονταν, κυρίως, μέσα σε σούπερ μάρκετ. Ο λόγος που ξεκίνησε αυτό το “επάγγελμα”, ήταν ο γιος του!

Όταν απέκτησε τον γιο του με την τρίτη συζυγό του, η γυναίκα του σταμάτησε τη δουλειά, για να τον φροντίζει. Φυσικά, αυτό επέφερε μεγάλη οικονομική δυσκολία στην οικογένεια και τα πεθερικά του Brankle του είπαν, πως αν δε βάλει τη ζωή του σε μια τάξη, θα χρηματοδοτήσουν το διαζύγιό του, με την κόρη τους.

Μια μέρα λοιπόν, πηγε σε μια μάντρα, ζητώντας να κάνει ένα test-drive σε κάποιο όχημα. Ο πωλητής ξέχασε να φωτοτυπήσει το δίπλωμα του και όταν είχαν απομακρυνθεί αρκετά απο το μαγαζί, ο David ζήτησε το κινητό του πωλητή και του έβγαλε όπλο, λέγοντάς του να βγει από το αμάξι.

Έτσι απέκτησε ένα αμάξι, αλλά χρειαζόταν και λεφτά. Πλαστογράφησε λοιπόν ένα έγγραφο ανοιχτού δανείου και πήγε σε μια τράπεζα, βγαίνοντας από εκεί με ένα τσουβάλι λεφτά. Έτσι, λήστεψε άλλες 43 τράπεζες!

4. Dick Turpin

Dick-Turpin

Ο Dick φημιζόταν για την ταχύτητά του ως καβαλάρης και για τις ληστείες σε δρόμους, όπου σταματούσε τα τροχήλατα. Κάτι, σαν τους Daltons.

O Turpin ξεκίνησε ως βοηθός χασάπη, ενώ αργότερα άνοιξε το δικό του μαγαζί. Για να αυξήσει το εμπορευμά του άρχισε να κλέβει κρέατα, όμως πιάστηκε στα πράσα.

Διέφυγε στο Essex και έγινε μέλλος της συμμορίας του Έσσεξ, που έκαναν διαρρήξεις σε σταύλους και πλούσια χωριατόσπιτα.

Στη συνέχεια, συνεργάστηκε με τον Captain Torn King, τον καλύτερο ληστή δρόμου, των εποχών. Ο Dick δεν αρκείτο στο να κλέβει μόνο, δε δίσταζε και να βάψει τα χέρια του με αίμα, αν χρειαζόταν.

Η αστυνομία τον έψαχνε για χρόνια, μέχρι που πυροβόλησε τον κόκορα του ενοικιαστή του. Όταν η αστυνομία ερεύνησε το συμβάν και τη ζωή του, κατάλαβαν αμέσως ποιος είναι και τον έπιασαν.

3. Stephen Blumberg

klefths-vivliwn

Ένας περίεργος ληστής, που έκλεβε βιβλία, επειδή ήταν βιβλιοφάγος! Λήστευε, κυρίως, από μουσεία και πανεπιστήμια, πιστεύοντας πως το κράτος επίτηδες απομονώνει τέτοια έγγραφα από τους απλούς πολίτες!

Ο Blumberg πίστευε, πως τα βιβλία έπρεπε να επισταφούν στον ιδιοκτήτη τους ή σε κάποιον που θα τα προφύλασσε ή θα του ήταν χρήσιμα. Δεν σκέφτηκε ποτέ να τα πουλήσει.

Ο κλέφτης αυτός, κάποια στιγμή καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για 4,5 χρόνια. Μετά την αποφυλάκιση, συνέχισε να κάνει ότι και πριν.

2. The Dinner Set Gang

Lhsteia-faghto

Ή στα ελληνικά η συμμορία του δείπνου! Τα βασικά μέλη της ήταν δυο αδέρφια εξ αγχιστείας, που έκλεβαν από πλούσιες οικογένειες την ώρα του απογευματινού δείπνου.

Πριν χτυπήσουν, παρακολουθούσαν στενά την οικογένεια-θύμα, για να μάθουν τις συνήθειές τους. Ήξεραν ότι την ώρα του γεύματος, κανένας δεν σηκωνόταν από το τραπέζι και οι υπηρέτες ασχολιόταν μόνο με το σερβίρισμα των πιάτων.

Όταν ξεκινούσαν το εγχείρημα έδιναν στον εαυτό τους 3 λεπτά. Ο ένας φιλούσε τσίλιες και αν πήγαινε κάτι στραβά σφύριζε. Τα αδέρφια δεν ήθελαν μπλεξίματα, έτσι, ήταν προετοισμένα να φύγουν με άδεια χέρια, σε περίπτωση που κάτι δεν πήγαινε καλά.

1. The Forty Elephants Gang

gunaikes-kleftres

Δες επίσης: Οι 10 πιο ισχυροί στρατοί στον κόσμο!

Αυτοί οι ληστές, ήταν γυναίκες του 18ου αιώνα, που δούλευαν μαζί με μία συμμορία ανδρών! Σύμφωνα με αρχεία της αστυνομίας, αυτοί οι κλέφτες ήταν ενεργοί από το 1700μ.Χ. μέχρι και τη δεκαετία του ’50.

Εφημερίδες τις περιέγραφαν ώς ψηλές γυναίκες με όμορφα χαρακτηριστικά. Βέβαια, δεν ήταν πάντα ακριβής περιγραφή.

Αυτές οι γυναίκες φορούσαν, ειδικά για αυτές, ραμμένα ρούχα και οδηγούσαν ακριβά, γρήγορα αμάξια. Έμπαιναν σε καταστήματα και έκλεβαν αντικείμενα που άξιζαν πολλές χιλιάδες λεφτά. Κάτι σαν το fast and furious!

Μία άλλη τακτική τους, ήταν να ψάχνουν δουλειά σε πλούσια σπίτια με ψεύτικες ταυτότητες και να τα κατακλέβουν. Φυσικά, πολλές συλλήψεις γινόταν, αλλά πάντα έβγαιναν από τη φυλακή, επί πληρωμή.

[adrotate banner=”12″]
Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!