Οι 5 πιο ενδιαφέροντες ληστές του κόσμου!

Η ζωή και τα κατορθώματα από διάφορους ληστές, απάσχολησε την κοινή γνώμη για αιώνες. Ποιος δε θυμάται τους Μπόνυ και Κλάιντ και τις ιστορίες των ενεργειών τους;

Παράκάτω, θα βρεις 5 κλέφτες, όχι τόσο διάσημους, αλλά με εντυπωσιακές ιστορίες.

 

 

 

Δες επίσης: 10 άντρες πίσω από τις τρομακτικότερες συνωμοσίες!

 

Οι πιο εντυπωσιακοί κλέφτες της ιστορίας!

 

5. Jeanne de Valois-Saint-Remy

Jeanne de Valois-Saint-Remy

Η κυρία της φωτογραφίας ήταν πολύ φιλοχρήματη και ήθελε να ζήσει τη μεγάλη ζωή, κάτι που ο άντρας της δεν μπορούσε να της προσφέρει. Έτσι έβαλε τα καλά της και πήγε στις Versailles, όπου γνώρισε τον εραστή της και αργότερα, γνώρισε και ένα καρδινάλιο, που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να κερδίσει την αποδοχή της βασίλισσας.

Με τη βοήθεια του εραστή και του άντρα της, κατέστρωσε ένα μοναδικό σχέδιο. Εκείνη την περίοδο, πουλιόταν το πιο ακριβό διαμαντένιο κόσμημα του κόσμου, που μονο η βασιλική οικογένεια μπορούσε να αγοράσει. Η βασίλισσα όμως, δεν ενδιαφερόταν για την απόκτησή του. Η Jeanne πλαστογράφησε το γραφικό χαρακτήρα της βασίλισσας και έστειλε στον καρδινάλιο για να της αγοράσει το κόσμημα.

Ο άντρας της πήρε τα διαμάντια και τα πούλησε στη μαύρη αγορά. Αργότερα, η γυναίκα του φυλακίστηκε αλλά δραπέτευσε μεταμφιεσμένη σε αγόρι.

 

4. Son’ka The Golden Hand

Son’ka The Golden Hand

Από τις μεγάλυτερες κλέφτρες χρυσαφικών της εποχής με τα πιο έξυπνα σχέδια! Θα σου περιγράψω μία από τις ιστορίες της.

Μία μέρα η Son’ka επισκέφτηκε ένα κοσμηματοπωλείο και έκανε μια τεράστια παραγγελία. Είπε στον πωλητή να της τα στείλει, σπίτι και ότι ο άντρας της είναι ψυχίατρος και θα τον υποδεχτεί, για να τον πληρώσει.

Ο πωλητής συμφώνησε και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του γιατρού. Εκεί τον υποδέχτηκε η Son’ka πήρε τα κοσμήματα και του είπε να περιμένει έξω από το γραφείο του άντρα της, για να τον πληρώσει.

Εντωμεταξύ, εκείνη πήγε στο γιατρό, που φυσικά δεν ήταν πραγματικά άντρας της και του είπε πως έχει ένα πρόβλημα. Ότι ο “άντρας”(ή αλλιως ο κοσμηματοπωλης) έχει μια άρρωστη συνήθεια να ζητάει λεφτά για υποτιθέμενα κοσμήματα, που πουλάει.

Όταν οι δύο “άντρες” της συναντήθηκαν, ο γιατρός έκλεισε τον κοσμηματοπώλη σε ψυχιατρική κλινική και η Son’ka έκλεψε τα κοσμήματα, χωρίς να την υποπτευθεί κανείς!

Η Son’ka είχε κι άλλους άσσους στο μανίκι της, έκλεβε πολύτιμες πέτρες κρύβοντάς τες κάτω από τα μακριά της νύχια και είχε μια μαϊμού, που κατάπινε κοσμήματα, όσο εκείνη διαπραγματευόταν με πωλητές.

 

3. Vincenzo Pipino

Vincenzo-Pipino

Ο πιο gentleman από τους ληστές της λίστας μας! Αυτός ο κύριος, σαν γνήσιος Robin Hood, έκλεβε μόνο από τους πλούσιους. Πρόσεχε μάλιστα, να μην κλέβει κάτι χαλασμένο, γιατί θα ζημίωνε τη δουλειά των επισκευαστών.

Ήταν ένας ήσυχος άνθρωπος, που δεν έκανε ζημιές και φασαρίες. Έκλεβε διάφορα αντικείμενα και τα επέστρεφε, όταν του δινόταν λύτρα.

Μια φορά έκλεψε από το παλάτι του Doge. Μπήκε σε τουρ και όσο οι επισκέπτες θαύμαζαν το κτίριο, εκείνος κρύφτηκε σε ένα δωμάτιο. Ο Pipino ήξερε ακριβώς, τις βάρδιες των φρουρών, έτσι έκλεψε με ευκολία τον πίνακα Madonna col bambino και διέφυγε από μια πόρτα κινδύνου.

 

2. Vincenzo Peruggia

Vincenzo Peruggia

Ο ληστής που έκλεψε τη Μόνα Λίζα. Ο Vincenzo ήταν υπάλληλος στο Λούβρο, έτσι ένα βράδυ κρύφτηκε μέσα στο κτίριο. Γνωρίζοντας, ότι την επόμενη μέρα το μουσείο ήταν κλειστό, είχε πολύ χρόνο για να διοργανώσει τις κινήσεις του.

Το επόμενο πρωί, ντυμμένος εργάτης καθαριότητας, πήρε μια σκάλα και έβγαλε τον καμβά του διάσημου πίνακα, κρύβοντάς το, κάτω από τα ρούχα του. Κατά τη διαφυγή του, συνειδητοποίησε πως η πόρτα δεν άνοιγε, για καλή του τύχη συνάντησε ένα φίλο του υδραυλικό, ο οποίος τον βοήθησε με την έξοδο.

 

1. Jonathan Wild

Jonathan Wild

Δες επίσης: Οι 10 πιο περίεργες δουλειές του κόσμου!

Το 18ο αιώνα, θεσπίστηκε ο εξής νόμος, πολίτες που βοηθούσαν την αστυνομία για να πιάσουν ληστές, έπαιρναν ως αντίτιμο τη μισή αξία των κλοπιμαίων σε χρήματα! Ενώ, αυτό σκόπευε στη μείωση της εγκληματικότητας, την αύξησε.

Πολλοί γινόταν ληστές, για να πληρωθούν από το κράτος. Ο Wild χρεωκόπησε και μπήκε στη φυλακή, όπου γνώρισε τους πρώτους συνεργούς του.

4 χρόνια αργότερα, ξεκίνησε τις ληστείες, που του απέφεραν τεράστια χρηματικά κέρδη. Για μεγάλο διάστημα, ενω ο Jonathan καταδικαζόταν,οι “δικοί του” τον έβγαζαν έξω, πληρώνοντας λεφτά. Μόνο όταν ο Wild, βοήθησε την αστυνομία να πιάσει τον κλέφτη Jack Sheppard, κατάφεραν να τον καταδικάσουν και τελικά να τον κρεμάσουν.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!