Ξεχάστε τις δίαιτες. Απλά μείνετε 6 ώρες όρθιοι τη μέρα!

Προσπαθείς με δίαιτες να χάσεις τα περιττά σου κιλά και δεν τα καταφέρνεις; Πόσες ώρες κάθεσαι τη μέρα; Το περπάτημα ή έστω και λίγες ώρες ορθοστασίας μπορούν να σε βοηθήσουν πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι.

Πολλές είναι οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι το να κάθεσαι για πολλές ώρες σε μία καρέκλα, όπως συνηθίζουμε όλοι να κάνουμε μπροστά στον υπολογιστή μας, είναι επιζήμιο για την υγεία μας. Μια πιο πρόσφατη έρευνα όμως, σύγκρινε την καθιστική ζωή με το κάπνισμα, προειδοποιώντας ότι έτσι θα μειωθεί η διάρκεια της ζωής μας.

 

Δες επίσης: Νέο χάπι που θα σε αδυνατίζει και θα σε γυμνάζει!

 

Πως το να είσαι 6 ώρες όρθιος τη μέρα είναι καλύτερο και από τις δίαιτες

orthostasia ofeli ugeia

Στη συγκεκριμένη έρευνα, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας, πρόσθεσαν και το σωματικό βάρος μέσα σε αυτές τις παραμέτρους που έλεγξαν και τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από ότι περίμεναν.

Βρήκαν λοιπόν ότι αν στέκεσαι μέχρι και έξι ώρες την ημέρα και δεν είσαι συνέχεια καθιστός, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σωματικού σου λίπους κατά το ένα τρίτο. Αυτές οι ώρες, αντιστοιχούν στο ένα τέταρτο της ημέρας και με το να προτιμάς να είσαι όρθιος, είτε αυτό είναι όσο βλέπεις τηλεόραση ή βρίσκεσαι στο λεωφορείο για την δουλειά σου, συνδέεται με μία μείωση της τάξης του 32 τοις εκατό της πιθανότητας να γίνεις παχύσαρκος.

Έτσι, οι ειδικοί αυτοί ερευνητές της υγείας προειδοποιούν πως η καθιστική συμπεριφορά σε καθημερινή βάση, έχει συνδεθεί με αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Ωστόσο, λένε ότι δεν είναι και 100% σίγουροι ότι με το να είσαι διαρκώς όρθιος θα είχες και θετικά οφέλη.

Για να φτάσουν σε αυτά τα αποτελέσματα οι Αμερικανοί επιστήμονες, εξέτασαν τις πάγιες συνήθειες περισσότερων από 7.000 ενήλικων και έπειτα σύγκριναν το δείκτη μάζας τους σώματος τους (ΒΜΙ), το ποσοστό του λίπους που είχαν στο σώμα τους, αλλά και το μέγεθος της μέσης τους.

perpatima miosi varous

Όσοι από τους άντρες λοιπόν στέκονταν όρθιοι τις μισές ώρες από την στιγμή που ξυπνούσαν, είχαν 59 τοις εκατό μειωμένη πιθανότητα παχυσαρκίας. Ενώ όσοι είχαν πολλές ώρες ορθοστασίας, δεν συσχετίστηκε με ακόμη χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας. Πράγμα που σημαίνει ότι όλα θέλουν μέτρο.

Όσο για τις γυναίκες βρήκαν πως το 57 τοις εκατό από εκείνες που ήταν τα 3/4 της ημέρας όρθιες είχαν μικρότερο μέγεθος μέσης και 35 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας.

Τέλος, ο Dr Kerem Shuval, του Πανεπιστημίου του Τέξας, δήλωσε πως αν συνδυάσεις το να είσαι όρθιος 6 ώρες τη μέρα με την σωματική άσκηση θα έχεις ακόμη μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία, αλλά και για τα κιλά σου.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!