Κάψε λίπος μ’ αυτές τις τροφές!

Ενώ από μόνες τους οι τροφές δεν κάνουν θαύματα, οι παρακάτω τροφές βοηθάνε να κάψουμε παραπάνω λίπος στα πλαίσια μίας ισορροπημένης διατροφής. Για να κάψουμε λίπος υπάρχουν διάφορα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Πρέπει φυσικά να ξέρουμε πόσο καλός είναι ο μεταβολισμός μας για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Μπορείς εδώ να δεις για ποιους λόγους δεν καις λίπος.

Σε δεύτερη ανάλυση, η διατροφή όπως είπαμε πρέπει να είναι σωστή και να έχει μέτρο. Έπειτα, η άσκηση παίζει μεγάλο ρόλο. Όμως, ακόμα κι αν δεν περνάμε τρίωρα στα γυμναστήρια, υπάρχουν κάποιες τροφές που φαίνεται να έχουν περισσότερη δράση σε σχέση με τη μείωση του, άρα θα μας ωφελήσει να τις βάλουμε στην διατροφή μας.

 

Μπρόκολο

lipos-mprokolo

Το μπρόκολο είναι ένα πολύ θρεπτικό λαχανικό με πολύ λίγες θερμίδες. Επιπλέον περιέχει σουλφοραφάνη, ένα συστατικό που ενεργοποιεί την δράση ενός ενζύμου. Το ένζυμο αυτό έχει συνδεθεί με το κάψιμο των λιποκυττάρων.

Τροφές ολικής άλεσης

lipos-olikis

Προκειμένου να διασπάσει τα συστατικά μιας τροφής ολικής άλεσης, το σώμα μας καίει διπλάσιες θερμίδες. Το καστανό ρύζι και η βρώμη για παράδειγμα ενεργοποιούν τον μεταβολισμό μας στο μέγιστο.

Καυτερές πιπεριές

lipos-piperia

Οι καυτερές πιπεριές, όπως το τσίλι, περιέχουν καψαϊκίνη, η οποία είναι λιποδιαλυτική. Φαίνεται σύμφωνα με έρευνες ότι μειώνει το κοιλιακό λίπος και αυξάνει τον μεταβολισμό, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα καίει θερμίδες όταν καθόμαστε!

Πράσινο τσάι

lipos-tsai

Το τσάι περιέχει κατεχίνες, ουσίες δηλαδή που κάνουν θερμογένεση και ενισχύουν τον μεταβολισμό. Εκτός από το τσάι δες ποια άλλα ροφήματα βοηθάνε τον μεταβολισμό!

Άπαχο κρέας

lipos-kreas

Το λευκό άπαχο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη θρέφει τους μύες μας και είναι θερμογενετική. Επίσης, έως και το 30% των θερμίδων που περιέχει μια μερίδα στήθος κοτόπουλου, καίγεται κατά την πέψη της. Δηλαδή, από τις περίπου 300 θερμίδες ενός τέτοιου γεύματος, οι 90 καίγονται σχεδόν άμεσα από τον οργανισμό.

Φακές

lipos-fakes

Οι φακές είναι από τα πιο θρεπτικά όσπρια και επιπλέον περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών. Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι περιέχουν σίδηρο, που είναι απαραίτητος για καλή υγεία και γρήγορο μεταβολισμό.

Μπανάνες

lipos-mpananes

Οι μπανάνες αν και έχουν παραπάνω θερμίδες από πολλά άλλα φρούτα, διαθέτουν ένα ειδικό άμυλο, το οποίο φαίνεται να επιδρά στη μείωση του λίπους. Στο έντερο το άμυλο αυτό, μεταμορφώνεται σε λιπαρά οξέα με τα οποία αντιμετωπίζεται η παχυσαρκία. Μακροπρόθεσμα, μεταβολίζει τα λιπαρά που λαμβάνουμε με τις τροφές και μειώνει την παραμονή τους στο σώμα μας. Φυσικά, αν είμαστε σε δίαιτα συνίσταται να τρώμε μισή μπανάνα, και όχι ολόκληρη.

Γκρέιπφρουτ

lipos-greipfruit

Μισό γκρέιπφρουτ ή χυμός γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα, βοηθάει να νιώθουμε πως έχουμε χορτάσει. Έτσι καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες κατά το γεύμα. Αλλά επίσης το μαγικό αυτό φρούτο μας βοηθάει να κάψουμε λίπος από την περιοχή της κοιλιάς.

Μήλα

lipos-milo

Τα μήλα περιέχουν πηκτίνη η οποία κάνει καλό στο στομάχι και προωθεί το αίσθημα πληρότητας. Το μήλο επίσης έχει πολύ λίγες θερμίδες και γι αυτό είναι ίσως το αγαπημένο φρούτο των διαιτολόγων αφού σε κάθε πρόγραμμα διατροφής έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!