Οι 7 καλύτερες ασκήσεις TRX για όλο το σώμα!

Το TRX είναι ένας νέος τρόπος γυμναστικής που κάνει θραύση στις μέρες μας, καθώς βελτιώνει αποτελεσματικά το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης και μπορεί να γυμνάσει σχεδόν κάθε σημείο του σώματος μας.

Κάτι που ίσως οι περισσότεροι να μην γνωρίζουν είναι το πως δημιουργήθηκε. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Randy Hetrick, ο οποίος είναι στους Navy SEALs (Sea Air Land Teams) ήθελε να διατηρήσει την καλή κατάσταση του σώματος του, όσο ήταν σε αποστολές.

Έτσι αποφάσισε να χρησιμοποιήσει  μια ζώνη και το περίσσευμα από το σκληρό ύφασμα ενός αλεξίπτωτου, τα οποία τα κρέμασε πάνω από μια πόρτα και άρχισε να κάνει διάφορες ασκήσεις, τις γνωστές σήμερα ως ασκήσεις TRX.

Ποιες είναι όμως οι πιο αποτελεσματικές ασκήσεις γυμναστικής με τις οποίες μπορείς να γυμνάσεις όλο το σώμα;

 

Δες επίσης: 6 Ασκήσεις για γραμμωμένους κοιλιακούς!

 

Ποιες ασκήσεις TRX να βάλεις στην προπόνηση σου

Θα δούμε όλες μας τις ασκήσεις αναλυτικά μία προς μία στην συνέχεια, όσοι όμως θέλουν μπορούν και να παρακολουθήσουν στο video που ακολουθεί το πρόγραμμα αυτών των 7 ασκήσεων.

 

1η Άσκηση:

askisis squat

Η πρώτη μας άσκηση λοιπόν είναι ιδανική για τους αρχάριους και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως προθέρμανση.

Τι θα πρέπει να κάνεις; Κρατώντας τα λάστιχα θα πρέπει να κάνεις ένα βαθύ κάθισμα, όπως θα έκανες και με τις κλασικές ασκήσεις squat, μόνο που τώρα τα χέρια σου θα είναι ψηλά και χρησιμοποιώντας τα πόδια και την πλάτη σου θα πρέπει να ξανασηκωθείς στην αρχική σου θέση.

 

2η Άσκηση:

askisis TRX

Τώρα εδώ θα πρέπει να έχεις τα πόδια σου σταθερά και πιο μπροστά από το σώμα σου και ταυτόχρονα να κρατάς ίσια την πλάτη σου. Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να τραβήξεις το σώμα σου προς τα επάνω, έτσι ώστε τα χέρια σου να φτάσουν ακριβώς κάτω από τις μασχάλες σου.

Για να μην έχεις όμως κάποιον τραυματισμό θα πρέπει να αφήσεις και πάλι τα λάστιχα σιγά σιγά.

 

3η Άσκηση:

programma gimnastikis full body

Αυτή η άσκηση είναι πολύ καλή για την ενίσχυση του πάνω μέρους της πλάτης σου, καθώς βοηθάει τους ώμους σου να ανοίξουν. Επίσης, είναι μια εξαιρετική άσκηση για όσους εργάζονται όλη την ημέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή.

Και για αυτή την άσκηση θα πρέπει να ξεκινήσεις όπως και στην προηγούμενη, έχοντας το σώμα σου σε διαγώνιο και τα χέρια τεντωμένα μπροστά από το στήθος. Στην συνέχεια, θα πρέπει να τραβήξεις τα λάστιχα στο πλάι από το κεφάλι σου, κρατώντας ίσια τα χέρια σου, μέχρι να σχηματίσεις ένα Υ με το σώμα σου.

 

4η Άσκηση:

askisis gimnastikis aggouria.net

Στην συνέχεια περνάμε σε μια πολύ καλή άσκηση για την ενδυνάμωση και γράμμωση των ποδιών.

Τώρα θα πρέπει να κάνεις ένα αρκετά βαθύ κάθισμα, έχοντας τα χέρια σου ελαφρώς λυγισμένα μπροστά από το κεφάλι σου και έπειτα να πηδήξεις ψηλά κρατώντας πάντα τα λάστιχα. Φρόντισε να προσγειωθείς όσο πιο ομαλά γίνετε.

Για να δεις μεγαλύτερη διαφορά φρόντισε να κάνεις 15 με 20 επαναλήψεις καθημερινά.

 

5η Άσκηση:

askisis gimnastikis podia

Η συγκεκριμένη άσκηση όπως καταλαβαίνεις είναι και πάλι για τα πόδια και μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ όσους έχουν πρόβλημα ανισορροπίας δύναμης, ανάμεσα στα δύο πόδια.

Ξεκίνα λοιπόν έχοντας το αριστερό πόδι τεντωμένο πάνω από το έδαφος και κάνε ένα κάθισμα, τραβώντας το TRX με όσο το δυνατόν λιγότερη πίεση γίνεται. Σταμάτα όταν οι γοφοί σου φτάσουν σε ύψος ακριβώς κάτω από τα γόνατα και στη συνέχεια σπρώξε για να φτάσεις και πάλι πίσω.

Προσοχή όμως δεν θα πρέπει να αισθάνεσαι πόνο στα γόνατα σου, ούτε να κάνεις πολύ βαθύ κάθισμα.

 

6η Άσκηση:

push ups TRX

Αυτή η άσκηση είναι κυρίως για το στήθος, τους ώμους, αλλά και τους τρικέφαλους και στην ουσία αυτό που έχεις να κάνεις είναι Push ups απλά με λίγο πιο διαφορετικό τρόπο.

Αφού ξαπλώσεις με τα χέρια στο πλάι στο στήθος και βάλεις τα πόδια σου μέσα στα λάστιχα, θα πρέπει να σπρώξεις με τα χέρια σου για να σηκωθεί το σώμα σου και να λυγίσεις τα γόνατα όσο πιο κοντά γίνεται στο στήθος σου.

Προσοχή για να αποφύγεις κάποιον τραυματισμό θα πρέπει να έχεις το κεφάλι, τον λαιμό και την πλάτη σου στην ευθεία.

 

7η Άσκηση:

tips gimnastikis trx

Και για το τέλος έχουμε και την πιο δύσκολη άσκηση, μιας και ξεκινήσαμε από την πιο εύκολη, η οποία βοηθάει στο να αποκτήσεις δύναμη, αντοχή, αλλά και ισορροπία.

Ξεκίνα στην ίδια θέση με πριν και βάλε το δεξί σου πόδι μέσα και στις δύο λαβές και πίεσε τον εαυτό σου για να καταφέρεις να σηκωθείς. Στη συνέχεια κάνε ένα άλμα κρατώντας την ισορροπία σου.

15 επαναλήψεις για το κάθε πόδι είναι μια εξαιρετική αρχή.

Μπορείς να βρεις οικονομικά σχοινιά για TRX εδώ! 

Εσένα ποια είναι η γνώμη σου για το TRX; Το έχεις δοκιμάσει;

[adrotate banner=”12″]

>> Δες όλα τα άρθρα από την Διατροφή – Γυμναστική!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!