Γιατί οι σκύλοι στριφογυρίζουν πριν κάνουν την ανάγκη τους;

Οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Γι’αυτόν τον λόγο τους προτιμούν σε σχέση με τα υπόλοιπα ζώα για κατοικίδιο. Παρατηρώντας τη μυστήρια (μερικές φορές) συμπεριφορά τους όμως, προκύπτουν ερωτήματα. Γιατί γαβγίζουν στον τοίχο; Γιατί ξέρουν ότι ο κτηνίατρος είναι “κακό πράγμα” ενώ δεν έχουν πάει ποτέ;

Το μεγαλύτερο ερώτημα για εμένα, είναι γιατί στριφογυρίζουν στο σημείο που επιλέγουν να κάνουν την ανάγκη τους, λίγο πριν την κάνουν. Είναι γεγονός ότι συμβαίνει συνέχεια αυτό, και οι ιδιοκτήτες σκύλων καταλαβαίνουν τι εννοώ. Για να γίνω αντιληπτή από όλους, ανάγκη δεν εννοώ την ούρηση. Το άλλο!

 

Τι πιστεύουν οι περισσότεροι σχετικά με το στριφογύρισμα πριν κάνουν οι σκύλοι την ανάγκη τους;

skilos kanei kaka

Δες επίσης: Γιατί βγάζει ο σκύλος σου το κεφάλι απ’το παράθυρο του αυτοκινήτου!

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι οι σκύλοι προετοιμάζουν το έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι “ισιώνουν” το γρασίδι γύρω από την περιοχή για μία πιο αναπαυτική αφόδευση. Άλλοι υποστηρίζουν ότι επειδή είναι μία ευαίσθητη διαδικασία, ελέγχουν το έδαφος για να νιώσουν ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι ελέγχουν για έντομα, ερπετά ή άλλα ζώα που μπορεί να επιτεθούν ξαφνικά από το έδαφος, ώστε να επιβεβαιώσουν ότι είναι ασφαλείς.

 

Είναι αυτός όμως ο αληθινός λόγος που οι σκύλοι στριφογυρίζουν;

Σύμφωνα με το παρακάτω βίντεο και δημοσιευμένες έρευνες, φαίνεται πως έχει να κάνει με την αντίληψη που διαθέτουν σχετικά με το μαγνητικό πεδίο της γης. Λεπτομέρειες εδώ!

Δες επίσης γιατί τα σκυλιά τινάζουν τα πόδια τους αφού κάνουν την ανάγκη τους!

Φαίνεται, λοιπόν, ότι οι χνουδωτοί μας φίλοι προτιμούν να τα αφήνουν προσανατολίζοντας τα σώματα τους κατάλληλα στην ευθεία που ενώνει το Βορά με το Νότο. Γι’ αυτό το λόγο, οι σκύλοι στριφογυρίζουν ασταμάτητα μέχρι να νιώσουν έτοιμοι. Εάν θυμούνται την στάση από την προηγούμενη φορά, η διαδικασία εύρεσης της θέσης είναι γρηγορότερη.

Οι σκύλοι είναι πανέμορφα ζώα. Τα μυστήρια γύρω από τη ψυχολογία και τη συμπεριφορά τους είναι άκρως ενδιαφέροντα! Σιγά σιγά όμως, οι ειδικοί λύνουν τους γρίφους της ζωής των κατοικίδιων φίλων μας. Και αφού κατανοήσαμε κι αυτό, ας βρούμε και το γιατί γαβγίζουν ασταμάτητα στο τίποτα, να κοιμόμαστε και τα αφεντικά ήσυχοι τα βράδια!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!