Χάσιμο λίπους : 5 μύθοι που μας εκνευρίζουν!

Χάσιμο λίπους , ένας πονοκέφαλος για πολλούς ανθρώπους. Τι στα αλήθεια πρέπει να ακολουθήσουμε και τι όχι για να το χάσουμε; Δες 5 μύθους για το χάσιμο λίπους!

Είναι ένα πρόβλημα που έχουμε οι περισσότεροι και αλλάζοντας τις διατροφικές μας συνήθειες προσπαθούμε να απαλλαγούμε από αυτό και να είμαστε ομορφότεροι!

Οι πληροφορίες για το πως θα το επιτύχουμε μας κατακλήζουν από παντού. Internet, τηλεόραση, διαφημίσεις… τόσες πολλές πληροφορίες και ταυτόχρονα τόσο λάθος!!!

Συγκεντρώσαμε 5 μύθους για το χάσιμο λίπους

 

Μέτρα τις θερμίδες

metra tis thermides

Πολύ κούραση για το τίποτα! Είναι σχεδόν αδύνατο αυτή η μέτρηση να γίνει σωστά. Όλα πρέπει να υπολογίζονται σε συσχετισμό με το βάρος, την ηλικία, την φυσική κατάσταση. Μπορείς να βάλεις τον εαυτό σου στην διαδικασία του μετρήματος; Θα πρέπει να είσαι όλη την ώρα με ένα κομπιουτεράκι. Πίστεψέ με, θα βαρεθείς γρήγορα!!!

Αυτό που προτείνω είναι να τρως τις ποσότητες που θέλεις, απλώς να προσέχεις την ποιότητα και τους συνδυασμούς. Με αυτόν τον τρόπο θα χορτάσεις και θα τραφείς και σωστά, όπως για παράδειγμα ένα πολύ ωραίο γεύμα θεωρείται το στήθος κοτόπουλου με λαχανικά.

 

Να αυξήσεις την συχνότητα των γευμάτων

sixnotita geymaton

Το έκανα και είχε αποτέλεσμα. Αλλά πολύ πίεση… Με το ρολόι, το πότε θα περάσουν οι 3 – 4 ώρες… Και αν ήμουνα σε μέρος που δεν μπορούσα να έχω το σνακ μου, αγχωνόμουνα να μην χαλάσω το πρόγραμμα! Εεεε, όχι! Πιεζόμαστε για τόσα πολλά πράγματα στη ζωή μας, όχι και για το πότε θα φάω τους ξηρούς καρπούς μου! Και αν δεν πεινάω στις 3 ώρες; Θα πρέπει να φάω με το ζόρι;

Όλες αυτές οι σκέψεις με έκαναν να σκεφτώ και επαναστήσω. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ καλή για αυτούς που πρέπει να χάσουν κιλά, αρκετά ή είναι αθλητές και έχουν συγκεκριμένο πρόγραμμα…  Φάε όταν μπορείς, απλά προσπάθησε αν τρως πιο συχνά και πιο μικρά γεύματα. Μην μπεις στο καταπιεστικό tipaki των 3 – 4 ωρών.

 

Για τα καλύτερα γεύματα πριν την προπόνηση δες εδώ!

 

Γυμναστική Cardio

cardio

Το να κάνεις jogging για μία ώρα, τη στιγμή που προσπαθείς να χάσεις κιλά δεν έχει ουσία. Όταν επαναλαμβάνεις τις ίδιες κινήσεις επί 40 λεπτά και μία ώρα, το σώμα σου θα πεισμώσει και δεν θα χάσει λίπος, αλλά θα τραβήξει ενέργεια από τον μυ.

Για να χτίσεις λοιπόν το μυ σου και να κάψεις λίπος χρειάζεται έντονη γυμναστική. Με την έντονη γυμναστική, το σώμα σου αναγκάζεται να κάψει λίπος ακόμα και όταν σταματήσεις.

 

Απαγορεύονται τα λίπη

apagoreyontai ta lipi

Όταν κάτι είναι απογορευμένο τότε είναι αποδεδειγμένο ότι το θέλουμε περισσότερο! Νομίζω πως συμφωνείς μαζί μου, έτσι δεν είναι;;;

Οπότε μία φορά στο τόσο, δεν πειράζει … 1 γραμμάριο λίπους έχει 9 θερμίδες. Ενώ 1 γραμμάριο πρωτεϊνης έχει 4 θερμίδες. Συμφωνώ ότι η πρωτεϊνη και το λίπος δεν έχουν ίδια αξία αλλά και πάλι στις θερμίδες η διαφορά τους δεν είναι και τεράστια όπως θα περιμέναμε όλοι. Δεν λέω ότι δεν πειράζει, πήγαινε να φας 2 πίτα με γύρο απ’όλα , απλώς αν φας μία μέρα μισό σάντουιτς δεν θα καταστραφεί και η ζωή σου!

Για περισσότερες συμβουλές διατροφής και γυμναστικής δες εδώ!

Πρέπει να σηκώνεις μικρότερα μέρη για περισσότερες επαναλήψεις

kapse lipos

Όπως είπαμε και πριν, η άσκηση που κάνουμε πρέπει να είναι έντονη.

Αυτό που χρειάζεται είναι ακριβώς το αντίθετο! Η καλύτερη άσκηση είναι να πάρετε μεγαλύτερα βάρη και να κάνετε όχι πάνω από 15 επαναλήψεις.

 

Γενικά στη ζωή, είμαι της άποψης ότι δεν πρέπει να βάζουμε τα πράγματα σε καλούπια. Πρέπει αυτό και δεν πρέπει το άλλο. Όταν κάτι δεν πρέπει να γίνει τότε αυτόματα γίνεται και από που θέλουμε περισσότερο. Όποτε μία φράση είναι η σωστή.

‘Παν μέτρον άριστον’

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!