4 τύποι γυμναστικής που πρέπει να αποφύγεις!

Σκέφτεσαι να ξεκινήσεις γυμναστική, αλλά δεν ξέρεις ποιον τύπο να επιλέξεις; Δες στο aggouria.net ποιοι είναι οι 4 τύποι γυμναστικής που πρέπει να αποφύγεις και γιατί!

Το να θες να ασχοληθείς με το σώμα σου είναι πάρα πολύ καλό, αρκεί να γνωρίζεις το πότε θα πρέπει να σταματήσεις και ποια πράγματα θα πρέπει να προσέχεις.

Ο σκοπός είναι να βελτιώσεις την υγεία, αλλά και την εμφάνιση σου και όχι να καταστρέψεις το σώμα σου. Γι’ αυτό πάμε να δούμε τους 4 τύπους προπόνησης που θα πρέπει να αποφύγεις.

 

Για περισσότερα προγράμματα γυμναστικής και συμβουλές διατροφής δες εδώ!

 

Ποιους τύπους γυμναστικής θα πρέπει να αποφύγεις

 

Bodybuilding

Bodybuilding

Σίγουρα όταν ακούμε Bodybuilding, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι όλα αυτά τα αναβολικά που παίρνουν οι συγκεκριμένοι αθλητές, για να ενισχύσουν την απόδοση τους και να δυναμώσουν τους μυς τους.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που κατατάσσει το συγκεκριμένο είδος προπόνησης στα πιο καταστροφικά για το ανθρώπινο σώμα.

Αν και οι bodybuilders είναι από τους πιο έξυπνα οργανωμένους αθλητές στον κόσμο της γυμναστικής, είναι πολύ επιρρεπείς σε ορισμένες πολύ σοβαρές μορφές τραυματισμών.

Η χρήση των PEDs δημιουργεί υπερβολική ανάπτυξη των μυών και οι τένοντες μαζί με τους υπόλοιπους συνδέσμους του σώματος απλά δεν μπορούν να τους υποστηρίξουν επαρκώς.

 

Επίσης, αυτό τους δίνει μειωμένη ικανότητα μετακίνησης και γενική δυσλειτουργία. Και φυσικά καταστρέφονται σταδιακά οι αρθρώσεις.

 

Powerlifting (Άρση βαρών)

Powerlifting

Το σώμα όσων κάνουν άρση βαρών ταλαιπωρείται απίστευτα, καθώς κουράζονται απίστευτα οι μυς και πιέζονται οι τένοντες προκειμένου να προσαρμοστούν στο χειρισμό των κιλών που θα πρέπει να σηκώσουν.

Ακόμη και με έξυπνες μεθόδους και σωστές τεχνικές, δεν αποφεύγονται οι εξουθενωτικοί τραυματισμοί ακόμη και στην μέση και τα γόνατα λόγω του βάρους που πέφτει επάνω τους.

Το σώμα τους γυμνάζεται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, μιας και δεν λείπουν οι ακραίες ασκήσεις, αλλά και συχνότητα επαναλήψεων.

 

CrossFit

CrossFit

Το CrossFit είναι μία μόδα που εμφανίστηκε τα τελευταία σχετικά χρόνια και έχει κάνει θραύση. Στην ουσία όμως ο συγκεκριμένος τύπος γυμναστικής ανακαλύφθηκε για να πλουτίζουν οι φυσικοθεραπευτές, καθώς είναι καταστροφικός για όλο το σώμα.

Οι περισσότεροι μετά από το crossfit έχουν σοβαρούς τραυματισμούς στους ώμους, στη μέση, αλλά φυσικά και στα γόνατα.

Όποια τεχνική και τακτική και αν σου δείξουν, υποσχόμενοι ότι δεν θα έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα, πίστεψε με ότι δεν θα έχει το αποτέλεσμα που θα περιμένεις.

 

Τρέξιμο

treksimo

Και όμως μέσα στους 4 πιο επιβλαβείς τύπους είναι και το τρέξιμο. Όχι τόσο για την ίδια την άσκηση, η οποία βοηθάει απίστευτα την καρδιά του ανθρώπου και όχι μόνο, αλλά κυρίως για τις υποδομές που έχουμε σαν χώρα.

Οκ να βγεις να τρέξεις να γυμναστείς, αλλά που; Με αυτά τα πεζοδρόμια – δρόμους και τα κακοκατασκευασμένα γήπεδα για το τρέξιμο, περισσότερο κακό κάνεις στα γόνατα και τα πέλματα σου και γενικότερα στα πόδια σου, παρά καλό.

Χίλιες φορές στην τελική ο διάδρομος ή το ελαφρύ jogging. Επειδή μπορείς να τρέξεις δεν σημαίνει ότι πρέπει και να το κάνεις.

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!