Ασκήσεις γυμναστικής για καλοσχηματισμένες γάμπες!

Τρέχεις όλη μέρα στο γυμναστήριο, αλλά οι γάμπες σου δεν λένε να σφίξουν; Κάνε τέσσερις απλές ασκήσεις στο σπίτι σου για να έχεις  καλοσχηματισμένες γάμπες!

Μπορεί να προσπαθείς στο γυμναστήριο ή και μόνος σου, για να αποκτήσεις τις γραμμωμένες γάμπες που έχουν οι αθλητές. Κάνεις όμως τις κατάλληλες ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να το πετύχεις αυτό;

Δεν γίνεται όλες οι ασκήσεις να κάνουν για τα πάντα και αν δεν υπάρχει κάποιος να σου δείξει τον σωστό τρόπο, είναι αρκετά δύσκολο να αποκτήσεις τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μην απογοητεύεσαι όμως, ακολούθησε τις τέσσερις ασκήσεις που σου προτείνει το aggouria.net και θα θαυμάζεις τις γυμνασμένες σου γάμπες.

 

 

Δες επίσης και άλλα σημαντικά tips για να γυμνάσεις το σώμα σου!

 

 

Πως να γυμνάσεις αποτελεσματικά τις γάμπες σου

Αν έχεις βαρεθεί να κάνεις συνεχώς διάφορα sets γυμναστικής, από μηχάνημα σε μηχάνημα, ετοιμάσου να ενδυναμώσεις τις γάμπες σου με τον πιο φυσικό τρόπο. Το σχοινάκι και τα άλματα είναι σίγουρα μέσα στις ιδανικές ασκήσεις για εσένα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Σχοινάκι

sxoinaki

Αν δεν είσαι συνηθισμένος στο να κάνεις σχοινάκι το ιδανικό θα ήταν να κάνεις πολλά και μικρά set, για να μπορείς να παίρνεις μια ανάσα ενδιάμεσα. Αλλιώς σίγουρα τα μεγαλύτερα set είναι και πιο αποτελεσματικά. Το θέμα είναι οι αντοχές σου.

Ο πιο σωστός τρόπος για να κάνεις αυτή την άσκηση είναι να πηδάς με τις μύτες των ποδιών σου και τα άλματα σου να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομα, για να σφίξουν οι μυς σου.

Χαμηλά άλματα

xamila almata

Για τη συγκεκριμένη άσκηση ένωσε τα πόδια σου, με τα γόνατα σου να είναι ελαφρώς λυγισμένα και τα χέρια σου όρθια μπροστά στο ύψος του στήθους, με τους αγκώνες λυγισμένους. Έπειτα, ξεκίνα να κάνεις άλματα όσο πιο γρήγορα μπορείς, σαν να κάνεις σχοινάκι.

Τα άλματα αυτά πρέπει να είναι σύντομα και δεν απαιτούν μεγάλη ώθηση. Δύο ή τρία σετ των 40-50 από αυτά τα χαμηλά άλματα είναι η βάση για κάθε δυναμική προθέρμανση και για να δυναμώσουν οι γάμπες σου.

Ψηλά άλματα

psila almata

Ξεκίνα πάλι με ακριβώς την ίδια στάση σώματος όπως και στην προηγούμενη άσκηση, με τη μόνη διαφορά τώρα ότι θα δίνεις ώθηση μόνο με τους αστραγάλους και τις γάμπες σου, για να κάνεις όσο το δυνατόν πιο ψηλά άλματα.

Δύο ή τρία σετ των 15 επαναλήψεων, για την συγκεκριμένη άσκηση θα είναι αρκετά για τους αρχάριους. Πρόσεχε, ο σκοπός δεν είναι να καταστρέψεις τους μυς σου, αλλά να τους δυναμώσεις. Άρα όχι υπερβολές!

Τράβηγμα βάρους

travigma varous

Ο σωστός τρόπος για αυτή την άσκηση είναι να σέρνεις το βάρος (όπως εδώ π.χ. το λάστιχο) με τις μύτες τον ποδιών σου, χωρίς να ακουμπάς κάτω τις φτέρνες.

Κάνε μια διαδρομή μερικών μέτρων (όσο αντέχεις βασικά) και θα δεις ότι όχι μόνο θα βοηθήσεις την καρδιά σου, αλλά φυσικά θα δεις και τεράστια διαφορά στις γάμπες σου.

Ο συνδυασμός αυτών των τεσσάρων ασκήσεων είναι που θα σου δώσουν τις καλοσχηματισμένες γάμπες που ονειρεύεσαι.

Τι λες, αξίζει τον κόπο;

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!