8 Πράγματα που μπορεί να κάνει η μαριχουάνα στο σώμα σου!

Όλοι γνωρίζουμε για την μαριχουάνα έστω και ονομαστικά. Άλλοι το γνωρίζουν ως χόρτο ή μαύρο. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες ανεξάρτητα με την νομιμότητά του. Αν και τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές κινήσεις για να γίνει νόμιμο σε όσες περισσότερες χώρες γίνεται, στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι παράνομο.

Η αλήθεια είναι πως έχει θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά σε καθημερινή χρήση δεν είναι πάντα καλό. Υπάρχουν 8 πράγματα που ίσως να μην γνώριζες ότι μπορεί να κάνει η μαριχουάνα στο σώμα σου. Θα αναφέρω τις καλές αλλά και άσχημες επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο σώμα και την υγεία μας.

 

Τι μπορεί να κάνει η μαριχουάνα στο σώμα σου!

 

Καταστρέφει αιμοφόρα αγγεία

marixouana epiptosis

Δες επίσης 10 Πράγματα που δεν γνώριζες σχετικά με την μαριχουάνα!

Ο παθητικός καπνός μπορεί να φαίνεται άκακος αλλά μπορεί να έχει αντίκτυπο στα αιμοφόρα αγγεία. Σύμφωνα με πείραμα που έκαναν σε ποντίκια, όταν τους έβαλαν να εισπνεύσουν καπνό από μαριχουάνα, το αίμα στις αρτηρίες τους δεν κινούνταν σωστά για 90 λεπτά. Το ίδιο συνέβη και με τον καπνό τσιγάρου όμως για 30 λεπτά. Μακροχρόνια αυτό μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα.

Υπάρχουν πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου στα ανδρικά γεννητικά όργανα

sumvoules ugeia aggouria.net

Έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση μαριχουάνας, αυξάνει τις πιθανότητες καρκίνου στα γεννητικά όργανα. Οι άντρες που εξετάστηκαν στην μελέτη και είχαν όγκο στα γεννητικά όργανα ήταν στην πλειοψηφία αυτοί που έκαναν χρήση μαριχουάνας. Τα αποτελέσματα τις έρευνας έχουν ενδιαφέρον αλλά θα πρέπει να γίνουν περισσότερες έρευνες για να δουν αν σχετίζεται ο καρκίνος με την μαριχουάνα.

Έχει επιπτώσεις στην βραχυπρόθεσμη μνήμη

mpafos ugeia soma

Αυτοί που κάνουν χρήση πιο συχνά είναι γνωστό ότι πολλές φορές ξεχνάνε εύκολα. Σε μελέτη που έγινε διαπίστωσαν ότι οι πρώην χρήστες είχαν αναπτύξει εγκεφαλικές ανωμαλίες σε περιοχές που σχετίζονταν με την βραχυπρόθεσμη μνήμη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχουν λιγότερο καλή μνήμη.

Εμποδίζει την δημιουργικότητα

kanavi epiptoseis soma

Δες επίσης Κάνναβη Vs Αλκοόλ: Τι μπορεί να σου καταστρέψει τη ζωή!

Πολλοί καλλιτέχνες πιστεύουν πως η μαριχουάνα βοηθάει στην δημιουργικότητα και είναι πηγή έμπνευσης. Έρευνες όμως έδειξαν το αντίθετο. Οι εθελοντές της έρευνας χρησιμοποίησαν μαριχουάνα δεν κατάφεραν να βρουν λύσεις σε ένα πρόβλημα. Αντιθέτως, οι εθελοντές που έκαναν placebo μαριχουάνα κατάφεραν να βρουν λύσεις.

Μπορεί να καταστρέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα

vlavi egkefalou marixouana

Τελικά δεν είναι μύθος αυτό που λένε για την χρήση ναρκωτικών. Σύμφωνα με μια 20ετη μελέτη που έγινε, αποδείχτηκε ότι η μαριχουάνα όντως μπορεί να καταστρέψει τα εγκεφαλικά κύτταρα και να αυξήσει τον κίνδυνο ψυχωτικών συμπτωμάτων και διαταραχών.

Μπορεί να θεραπεύσει τα σπασμένα οστά

therapeia spasmena kokkala

Η αλήθεια είναι πως η μαριχουάνα δεν έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις. Μπορεί να βοηθήσει τα οστά να επουλωθούν πιο γρήγορα και να γίνουν πιο δυνατά. Σύμφωνα με μελέτες, βοηθάει τα οστά να γίνουν πιο δυνατά και να έχουν λιγότερες πιθανότητα να σπάσουν στο μέλλον.

Μπορεί να τριπλασιάσει τον κίνδυνο θανάτου από υπέρταση

xasis ygeia symvoules

Δες επίσης τους 20 πιο περίεργους μπάφους που έχεις δει!

Όσοι κάνουν χρήση μαριχουάνας, το έχουν στο μυαλό τους σαν ένα ναρκωτικό για να χαλαρώσουν. Μπορεί να νιώθεις χαλαρός αλλά στην πραγματικότητα η αρτηριακή σου πίεση ανεβαίνει κατακόρυφα, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει.

Σε κάνει ευάλωτο στο Αλτσχάιμερ

alzheimer aities

Αν δε θέλεις να έρθει αντιμέτωπος με το Αλτσχάιμερ όταν θα φτάσεις σε μεγαλύτερη ηλικία, καλό θα ήταν να περιορίσεις όσο γίνεται περισσότερο την χρήση μαριχουάνας. Αποτελέσματα ερευνών που έχουν γίνει, έδειξαν ότι οι χρήστες μαριχουάνες είναι πιο ευάλωτοι στο Αλτσχάιμερ. Λιγότερη μαριχουάνα και περισσότερο Sudoku από δω και πέρα. Δες ακόμη τις 10 χώρες με τις πιο φιλελεύθερες πολιτικές για τα ναρκωτικά!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!