8 Λόγοι για να σταματήσεις να πίνεις εμφιαλωμένο νερό!

Το εμφιαλωμένο νερό είναι κάτι που υπάρχει χρόνια και συνεχίζει να διαδίδεται καθώς οι περιοχές με ακατάλληλο νερό αυξάνονται. Αφού λοιπόν το νερό της βρύσης συνηθίζεται έχει περισσότερη περιεκτικότητα σε χλώριο θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να πιούμε το εμφιαλωμένο. Δεν είναι όμως και η καλύτερη λύση αν θέλεις την συμβουλή μου.

Θεωρούμε ότι το μπουκάλι δεν έχει καμία βλαβερή ουσία μέσα και έτσι έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Αυτό όμως είναι λάθος και το καλύτερο που έχεις να κάνεις, αν ανήκεις κι εσύ σε αυτήν την κατηγορία, είναι να βάλεις ένα φίλτρο στην βρύση σου και να σταματήσεις να αγοράζεις εξάδες.

 

8 Λόγοι που το εμφιαλωμένο νερό είναι βλαβερό!

 

Τα πλαστικά μπουκάλια αφήνουν χημικά

vromiko nero

Το νερό διατηρείται σε πλαστικά μπουκάλια και αυτό είναι κακό γιατί όταν μένουν στην ζέστη το πλαστικό λιώνει και τα χημικά μένουν μέσα. Αυτός είναι και ο λόγος που μερικές φορές το νερό έχει γεύση πλαστικού. Ακόμα και τα πλαστικά που θεωρούνται ελεύθερα BPA, στα τεστ για επικινδυνότητα συχνά βγαίνουν θετικά.

Δες επίσης που πάνε οι ακαθαρσίες όταν πηγαίνεις στην τουαλέτα του αεροπλάνου!

Πολλά εμφιαλωμένα προέρχονται από νερό βρύσης

emfialomeno nero zesti

Τις περισσότερες φορές οι διαφημίσεις σου δίνουν την εντύπωση ότι μαζεύουν το νερό από μια πηγή από όπου βγαίνει καθαρό και χωρίς επεξεργασία. Αυτό όμως δεν ισχύει καθώς η διαδικασία γίνεται μέσα σε εργοστάσιο. Έρευνες έδειξαν ότι το 25% του πωλούμενου εμφιαλωμένου νερού είναι απλά νερό βρύσης.

Πολλές φορές το νερό βρύσης είναι πιο υγιεινό

epikindino nero

Στο νερό βρύσης γίνονται έλεγχοι και ξέρεις πραγματικά ποια είναι η σύστασή του. Ξέρεις αν είναι καθαρό ή όχι και αν μπορείς να το κάνεις πόσιμο βάζοντας φίλτρο. Δεν ισχύει όμως το ίδιο πράγμα με το εμφιαλωμένο καθώς δεν γίνονται πάντα οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα οφέλη

emfialomeno nero

Έρευνες έχουν δείξει ότι το νερό σε μπουκάλι δεν είναι πιο υγιές από το νερό βρύσης. Είναι απλά μια ψευδαίσθηση που μας έχουν περάσει μέσω διαφημίσεων για να επιλέγουμε να το αγοράζουμε πιο ακριβά και από την coca – cola.

Δες επίσης τι θα πρέπει να προσέχεις όταν αγοράζεις εμφιαλωμένο νερό!

Τα μπουκάλια καταστρέφουν το περιβάλλον

katastrofi perivalontos

Η μεγάλη ζήτηση για μπουκάλια νερού κάνουν τις βιομηχανίες να χρησιμοποιούν πάνω από 17 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου κάθε χρόνο. Ένας μεγάλος αριθμός μη ανανεώσιμων πόρων χρησιμοποιούνται άσκοπα και επιβαρύνουμε επιπλέον το περιβάλλον.

Το κόστος είναι μεγάλο

timi emfialomeno nero

Φυσικά και υπάρχει κόστος για το νερό βρύσης, αλλά είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με το εμφιαλωμένο. Σκέψου πόσο νερό χρησιμοποιείς σπίτι σου από την βρύση για διάφορες δουλειές και σκέψου πόσα χρήματα θα χαλούσες αν έκανες ακριβώς τις ίδιες δουλειές με το μπουκάλι.

Δες επίσης 15 απλά πράγματα που θα μπορούσαν να σου σώσουν τη ζωή!

Χρειάζεται πολύ νερό για την παραγωγή

spatali nerou

Τα πλαστικά μπουκάλια χρειάζονται νερό για να μπορέσουν να φτιαχτούν. Το νερό που χρειάζονται είναι περισσότερο από αυτό που μπορούν να χωρέσουν. Η ποσότητα νερού που χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα μπουκάλι νερού εκτιμάται ότι είναι 6-7 μπουκάλια για να γίνει μόνο 1.

Το νερό βρύσης είναι ασφαλές

molinsi perivalontos

Εκτός από κάποιες περιπτώσεις που το νερό δεν είναι πόσιμο σε κάποιες περιοχές, συνήθως είναι πολύ ασφαλές. Μπορείς με ένα φίλτρο να έχεις πόσιμο νερό και σίγουρα πιο καθαρό από το εμφιαλωμένο. Ξεκίνα να πίνεις νερό βρύσης για να μην σπαταλάς τα λεφτά σου και να σταματήσεις να μολύνεις το περιβάλλον.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!