Γιατί απαγορεύεται να αφήνεις ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο!

Το να αφήνεις ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο σου είναι επικίνδυνο. Και ο λόγος είναι απλός. Το μπουκάλι, το οποίο είναι διάφανο, σε συνδυασμό με το άχρωμο νερό, δημιουργεί έναν μεγεθυντικό φακό. Πάει κάπου το μυαλό σου;

Ένας τεχνικός μπαταριών της εταιρίας Idaho Power Company έκανε το διάλειμμα του, όταν αντιλήφθηκε να βγαίνει από κάπου καπνός. Ο καπνός, ερχόταν από το κάθισμα του συνοδηγού. Έκπληκτος ανακάλυψε ότι η πηγή “του κακού” ήταν ένα μπουκάλι νερό.

 

Γιατί δεν πρέπει να αφήνεις ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο, σε μία ηλιόλουστη θέση;

Η ακτινοβολία του ήλιου, σε συνδυασμό με τον μεγεθυντικό φακό που δημιούργησε το μπουκάλι και το περιεχόμενό του, ήταν αρκετά για να υπάρξει φωτιά. Η συγκέντρωση και ο πολλαπλασιασμός του φωτός υπερθερμαίνει τη θέση- στόχο και λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, τα υλικά φλέγονται.

Δείτε τι συνέβη στο βίντεο:

Δες επίσης: Γιατί Πρέπει να Κλείνεις Πάντα την Πόρτα σου όταν Κοιμάσαι!

Στο παραπάνω βίντεο φαίνεται η επικινδυνότητα ενός μπουκαλιού γεμάτου νερού. Είναι καταστροφικό να αφήνεις ένα μπουκάλι νερό στο αυτοκίνητο μια μέρα με ήλιο.

Οι πιθανότητες είναι λίγες αλλά απαιτείται προσοχή!

Παρόλο που πρόκειται για ένα σπάνιο φαινόμενο, αποδεικνύεται ότι μπορεί να αποβεί τραγικό. Οι ειδικοί πάνω σε αυτά τα θέματα προτείνουν με την έξοδο από το αυτοκίνητο, να παίρνουμε μαζί το μπουκάλι του νερού. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να αποφευχθεί οποιαδήποτε μοιραία κατάσταση.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!