Γιατί Πρέπει να Κλείνεις Πάντα την Πόρτα σου όταν Κοιμάσαι!

Η βραδινή σου ρουτίνα περιέχει βούρτσισμα δοντιών, πλύσιμο προσώπου και άνετες πυτζάμες. Νέες πληροφορίες δείχνουν πως οι περισσότεροι Αμερικάνοι παραλείπουν ένα πολύ σημαντικό βήμα πριν ξαπλώσουν. Και για να το υποστηρίζει μια σοβαρή έρευνα που έγινε στην Αμερική και αφορά ένα κύριο θέμα, ισχύει και για τους Έλληνες.

Περίπου το 60% των ανθρώπων κοιμούνται με την πόρτα του υπνοδωματίου τους ανοικτή, όπως έδειξε η έρευνα του οργανισμού UL. Αυτή η απλή επιλογή μπορεί να σημαίνει ζωή ή θάνατος σε περίπτωση φωτιάς. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να ενημερωθούμε και να μειώσουμε τις πιθανότητες όσο δυνατόν περισσότερο.

Κάτι τέτοιο ισχύει, διότι μία κλειστή πόρτα δεν βοηθά στην εξάπλωση της φωτιάς, μειώνει τον τοξικό καπνό και βοηθά τα επίπεδα οξυγόνου, καθώς ρίχνει και την θερμοκρασία.

misanoixti porta

Με την αυξημένη χρήση συνθετικών υλικών στα έπιπλα, μία κλειστή πόρτα κάνει τη διαφορά όσον αφορά την ασφάλεια. Η μέση ώρα να ξεφύγεις από ένα διαμέρισμα που τυλίγεται στις φλόγες από τα 17 λεπτά μειώνεται στα 3. Κι αυτό γίνεται λόγω των εύφλεκτων υλικών και ων σύγχρονων κατόψεων του σπιτιού.

Δες επίσης: 3 Συμβουλές ασφαλείας για τις μπαταρίες του ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Πολλοί πιστεύουν πως είναι πιο ασφαλείς!

Δεν πρόκειται για άγνοια και απουσία ενημέρωσης. Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως είναι πιο ασφαλείς να κοιμούνται με ανοικτή την πόρτα. Οι πυροσβέστες όμως τονίζουν πως ισχύει το αντίθετο. Συνεπώς ας εμπιστευθούμε τους ειδικούς κι ας αφήσουμε τις απόψεις μας στην άκρη.

Είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσουν ενημερώσεις για την ασφάλεια και την προστασία του πολίτη. Πρέπει να γνωστοποιηθεί το γιατί πρέπει να κλείνεις πάντα την πόρτα σου πριν κοιμηθείς!

Δείτε το παρακάτω βίντεο!

Να κλείνεις πάντα την πόρτα σου πριν κοιμηθείς!

Ξεκίνα μία νέα συνήθεια που μπορεί να σου σώσει τη ζωή. Κλείσε την πόρτα του υπνοδωματίου του παιδιού σου, κλείσε και την δική σου. Έλεγξε το σπίτι σου για πιθανούς κινδύνους έναρξης φωτιάς και φτιάξτε, εάν δεν έχετε ήδη ένα σχέδιο αποφυγής από το σπίτι, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!