3 Συμβουλές ασφαλείας για τις μπαταρίες του ηλεκτρονικού τσιγάρου!

Σίγουρα έχεις δει αρκετές ειδήσεις για ατυχήματα που έχουν προκληθεί από τις μπαταρίες του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Έχει ανατιναχθεί η συσκευή στο πρόσωπο κάποιων ανθρώπων, την στιγμή που άτμιζαν, ενώ σε κάποιους άλλους έχει ανατιναχθεί στην τσέπη τους, όπως ακριβώς είχε γίνει δηλαδή και με το Samsung Galaxy S7 Edge.

Αρκετοί μπορεί να ήταν εκείνοι που στράφηκαν εναντίον των ηλεκτρονικών τσιγάρων έπειτα από όλα αυτά, αλλά προφανώς δεν έφταιγαν οι συσκευές αλλά ο τρόπος που τις χρησιμοποιούσαν τα συγκεκριμένα άτομα, χωρίς να υπολογίζουν την αντίσταση και τα volt με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τα όρια της μπαταρίας τους.

Τι θα πρέπει όμως να γνωρίζεις για τις μπαταρίες ώστε να αποφύγεις το να βρεθείς στην θέση τους;

 

Τι πρέπει να προσέχεις με τις μπαταρίες του ηλεκτρονικού τσιγάρου!

 

1. Μην τις κουβαλάς επάνω σου χωρίς θήκη

bataries tou ilektronikou tsigarou

Όπως σε κανέναν δεν αρέσει να ξεμένει από μπαταρία στο κινητό του όταν είναι έξω, το ίδιο συμβαίνει και στους ατμιστές όταν έχουν ξεχάσει να φορτίσουν την συσκευή τους. Όταν καπνίζεις τα συμβατικά τσιγάρα ξέρεις ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να πεταχτείς να αγοράσεις. Τι κάνει όμως ένας ατμιστής στην προκειμένη περίπτωση;

Η προφανής απάντηση είναι ότι κουβαλάει μαζί του εξτρά φορτισμένες μπαταρίες, χωρίς απαραίτητα όμως να γνωρίζει τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει αυτή του η κίνηση.

Αν λοιπόν μαζί με τις μπαταρίες στην ίδια τσέπη ή στην τσάντα υπάρχουν άλλα μεταλλικά αντικείμενα, όπως κλειδιά ή κέρματα διατρέχει τον κίνδυνο να προκαλέσει έκρηξη μόλις έρθουν σε επαφή με τους πόλους της μπαταρίας και συνεπώς να προκληθεί φωτιά. Η καλύτερη λύση αν θέλεις να τις έχεις μαζί σου είναι να βρίσκονται σε κάποια θήκη.

2. Μην τις χρησιμοποιείς συνέχεια

Η συνεχόμενη χρήση της μπαταρίας, όπως είναι αναμενόμενο άλλωστε, μπορεί να αυξήσει την θερμότητα της.

Υπό κανονικές συνθήκες, η θερμότητα της συσκευής θα υποχωρήσει όταν σταματήσεις να την χρησιμοποιείς. Αν όμως δεις ότι παρόλο που άφησες το ηλεκτρονικό σου τσιγάρο στην άκρη είναι ακόμα ζεστό, τότε θα έπρεπε να αλλάξεις την μπαταρία ή ακόμη και να πάρεις μια νέα συσκευή.

Η θέρμανση των μπαταριών κατά τη χρήση οδηγεί τελικά σε εξαερισμό, με αποτέλεσμα να εκπέμπονται αέρια. Αν όμως η μπαταρία είναι ελαττωματική, αυτά τα αέρια θα μείνουν μέσα στην συσκευή αντί να τα αποβάλει ο μηχανισμός και θα οδηγήσει σε έκρηξη.

3. Να χρησιμοποιείς πάντα το σωστό φορτιστή

ilektroniko tsigaro aggouria.net

Όταν ο φορτιστής που χρησιμοποιείς είναι ελαττωματικός το πιο πιθανό είναι να καταστρέψεις αρχικά την μπαταρία σου και εν συνεχεία τη συσκευή σου. Επιπλέον, όταν ο φορτιστής που έχεις δεν είναι ο original μπορεί να υπερφορτώσει τις μπαταρίες σου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιο επιρρεπείς σε εξαερισμό.

Όταν πας να αγοράσεις λοιπόν έναν φορτιστή για την μπαταρία σου θα πρέπει να ελέγξεις την ισχύ εισόδου και εξόδου και να την συγκρίνεις με την απαιτούμενη τάση. Δες ακόμη 5 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για το ηλεκτρονικό τσιγάρο!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!