Ηλεκτρονικό τσιγάρο: 5 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις!

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές μέρα με τη μέρα. Μπορεί επί της ουσίας να μην είναι κάτι τόσο καινούριο για τις υπόλοιπες χώρες, αλλά στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια απέκτησε την δημοτικότητα που έχει.

Ένας λόγος αρχικά ήταν η τιμή των τσιγάρων η οποία έχει ανέβει αρκετά και συνεχίζει να αυξάνεται με τους νέους φόρους. Φυσικά όμως υπάρχουν ακόμη περισσότερες διαφορές.

Όσο αυξάνονται οι πωλήσεις τους τόσο αυξάνονται και οι κατασκευάστριες εταιρείες, αλλά και οι συνδυασμοί των γεύσεων που παράγονται, ώστε αφενός να απολαμβάνει ο ατμιστής την γεύση που αφήνει στο στόμα του και αφετέρου να μένει μια ωραία μυρωδιά στον χώρο, η οποία δεν θα ενοχλεί και όσους βρίσκονται γύρω του.

Ακούγονται πολλά όμως τον τελευταίο καιρό και κάποια από αυτά μπορεί να είναι και φήμες που έχουν δημιουργηθεί για να χτυπήσουν τις πωλήσεις τους. Τι θα πρεπε πραγματικά όμως να γνωρίζεις αν σκέφτεσαι να το αρχίσεις;

 

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το Ηλεκτρονικό τσιγάρο

 

Προσφέρουν μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση για το κάπνισμα

ofeli ugeia ilektroniko tsigaro

Σε αυτό το τσιγάρο, οι διάφορες αρωματικές ουσίες της νικοτίνης διαλύονται σε προπυλένιο. Αυτές οι αρωματικές ουσίες λοιπόν, αντί να περνάνε από τους πνεύμονες περνάνε από τα μάγουλά σου κάνοντας πιο ευχάριστο το κάπνισμα.

Αυτό όπως καταλαβαίνεις, δεν προκαλεί προβλήματα για την υγεία σου και αυτό το αποδεικνύουν πολλές έρευνες, οι οποίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλέστερο από το να καπνίζεις τσιγάρο. Ειδικά για τις γυναίκες που το υπερβολικό κάπνισμα των συμβατικών τσιγάρων μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Μπορεί κάποιοι να μην πιστεύουν ότι είναι λιγότερο επιβλαβές, αλλά μια τελευταία έρευνα του Κέντρου Δημόσιας Υγείας για τις γυναίκες στο Λονδίνο, έδειξε ότι το άτμισμα (μιάς και παράγεται ατμός και όχι καπνός) είναι 95% λιγότερο επιβλαβές για τις γυναίκες. Δες ακόμη τι συμβαίνει στους πνεύμονες μετά από 60 τσιγάρα (Video)

 

Δεν είναι λίγων χρήσεων

e-cigarettes facts

Οι συσκευές αυτές έχουν επαναφορτιζόμενες μπαταρία και το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τις φορτίζεις. Βέβαια, εξαρτάται από τον τύπο του προϊόντος που θα επιλέξεις. Το καλύτερο όμως είναι ότι αυτές οι συσκευές βγαίνουν με φορτιστές USB.

Μπορεί όμως να φανεί επιβλαβές; Εννοείται πως ναι. Η μεγαλύτερη ανοησία που μπορείς να κάνεις είναι το να καπνίζεις – ατμίζεις όσο φορτίζεις την συσκευή σου. Όπως και να χει περνάει ρεύμα και όπως μπορεί να σκάσει στα χέρια σου το κινητό όσο το έχεις στην φόρτιση και το χρησιμοποιείς, ακριβώς το ίδιο μπορεί να συμβεί και με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

 

Έχει πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα σε νικοτίνη

ugra ilektroniko tsigaro nikotini

Παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν βγάζουν καπνό, δεν είναι και χωρίς καθόλου νικοτίνη. Το υγρό που χρησιμοποιείται σε αυτά τα τσιγάρα είναι ένας συνδυασμός νικοτίνης και αρωματικών ουσιών, από γλυκά και φρούτα μέχρι και διάφορα φαγητά, και έναν διαλύτη ο οποίος είναι γνωστός ως προπυλενογλυκόλη.

Η ποσότητα της νικοτίνης βέβαια ποικίλει από υγρό σε υγρό και μπορείς να επιλέξεις εσύ το ποσοστό της νικοτίνης που θέλεις να περιέχει. Προφανώς, το συνολικό ποσοστό της είναι συγκριτικά μικρότερο από εκείνο των συμβατικών τσιγάρων.

 

Υπάρχουν παρενέργειες

parenergies ilektroniko tsigaro aggouria.net

Όπως όλα τα πράγματα όμως έχουν την αρνητική τους πλευρά, έτσι και το ηλεκτρονικό δεν έχει μόνο θετικά.

Δεν έχει εγκριθεί ακόμη σαν απολύτως ασφαλές από το FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων). Βέβαια, οι ακριβείς κίνδυνοι δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, μιας και πολλές έρευνες είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Μερικά από τα κοινά προβλήματα του ατμίσματος είναι το ξηρό στόμα, τα εξανθήματα και οι αισθήσεις καψίματος στο πρόσωπο, το ξηρό δέρμα, η καταρροή ή ακόμη και αιμορραγία από τη μύτη, αλλά και τα πρησμένα μάτια. Τίποτα όμως από αυτά δεν αφορά πραγματικά πρόβλημα στην υγεία!

 

Δεν σε βοηθά πραγματικά να κόψεις το κάπνισμα

sumvoules kapnisma

Ένα μεγάλο ποσοστό των καπνιστών το έχουν αρχίσει ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά αρκετά reports του CBSNews έχουν δείξει πολύ απογοητευτικά αποτελέσματα.

Και όχι μόνο δεν σε βοηθά να κόψεις το κάπνισμα αλλά πολλοί μη καπνιστές πέφτουν στην παγίδα και το ξεκινάνε θεωρώντας ότι δεν έχει καμία σχέση με το τσιγάρο και καταλήγουν να καπνίζουν κανονικά και να είναι εξαρτημένοι από τα τσιγάρα.

Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και δεν θα έπρεπε να τα συγχέουμε. Πολλοί από εμάς έχουμε παραδείγματα ατόμων που ξεκίνησαν το ηλεκτρονικό για να κόψουν το κάπνισμα και κατέληξαν να κάνουν και τα δύο, το ένα για την γεύση και το άλλο από τον εθισμό στην πίσσα και την νικοτίνη. Δες ακόμη 10 τρόποι να κόψεις το κάπνισμα!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!