Τι συμβαίνει στους πνεύμονες μετά από 60 τσιγάρα (Video)

Σίγουρα θα έχεις ακούσει για τις επιπτώσεις που έχει το κάπνισμα στους πνεύμονες σου, ξέρεις όμως τι συμβαίνει ακριβώς μετά από 3 πακέτα τσιγάρα;

Οι περισσότεροι άνθρωποι αν όχι όλοι, γνωρίζουν ότι το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από σοβαρές ασθένειες, όπως καρκίνο του πνεύμονα και φυσικά καρδιοπάθειες.

Ένας δάσκαλος του Yan Chai Hospital Tung Chi Ying Memorial School στο Χονγκ Κονγκ, ο Ryan Au, ήταν αρκετά ανήσυχος επειδή σχεδόν όλοι οι μαθητές του είχαν αρχίσει να καπνίζουν, και έτσι πήρε την απόφαση να στήσει μια επίδειξη που να δείχνει τις επιπτώσεις του καπνίσματος, στους πνεύμονες από ένα γουρούνι.

[adrotate banner=”12″]

 

Πως είναι οι πνεύμονες μας μετά από 3 πακέτα τσιγάρα!

Η επίδειξη ξεκίνησε με δύο υγιείς πνεύμονες, όπου τον έναν τον άφησε φουσκωμένο με καθαρό αέρα, ενώ τον άλλο με καπνό ίσης ποσότητας με 60 τσιγάρα.

Στο τέλος του πειράματος,ο δάσκαλος Au έκοψε και άνοιξε την τραχεία και των δύο πνευμόνων. Αυτό που αποκάλυψε είναι ότι ο καθαρός που ήταν χωρίς τον καπνό ήταν ροζ όπως θα έπρεπε , ενώ ο άλλος που είχε τον καπνό ήταν μαύρος και απανθρακωμένος.

Φυσικά, το κάπνισμα επηρέασε ακόμη και το χρώμα τους εσωτερικά και εξωτερικά, αλλά το πιο συγκλονιστικό είναι να δούμε το πόσο γρήγορα μπορεί να συμβεί αυτή η αλλαγή με μόλις 3 πακέτα τσιγάρα.Φαντάσου δηλαδή το πόσο γρήγορα μπορείς να καταστρέψεις την υγεία σου, με μια ευχαρίστηση τριών ημερών, αν υποθέσουμε ότι κάνεις ένα πακέτο την ημέρα, όπως και οι περισσότεροι.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό δράσης για το Κάπνισμα και την Υγεία, υπήρξαν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο θάνατοι τα προηγούμενα χρόνια, οι οποίοι σχετίζονται με το κάπνισμα σε όλο τον κόσμο, και ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 1,6 δις μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Βέβαια, αν είσαι καπνιστής καταλαβαίνεις το πόσο δύσκολο είναι να το κόψεις αν έχεις εθιστεί. Να θυμάσαι όμως ότι ποτέ δεν είναι αργά.

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις το πόσο μεγάλο κακό κάνεις στην υγεία σου!

>> Δες όλα τα άρθρα για τα Διάφορα Βίντεο!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!