Που πάνε οι ακαθαρσίες όταν πηγαίνεις στην τουαλέτα του αεροπλάνου!

Σου έχει τύχει να πετάς και να θες να κάνεις την ανάγκη σου, αλλά σκέφτεσαι τι συμβαίνει με τις ακαθαρσίες από την τουαλέτα του αεροπλάνου; Όταν ήμασταν μικρά, και μας έσκαγε αυτή η απορία στο μυαλό, πάντα σκεφτόμασταν ότι όταν πετάει ένα αεροπλάνο στα 7.000 μέτρα αφήνει τις ακαθαρσίες μας στον αέρα.

Και κάπως έτσι είχε διαρρεύσει ότι τα αεροπλάνα μολύνουν το περιβάλλον πετώντας τις ακαθαρσίες κυρίως μέσα σε θάλασσες και μη κατοικημένα μέρη. Κάποιοι μάλιστα πίστευαν ότι αν γεμίσει η δεξαμενή μπορεί ο στόχος να ήταν και κάποιο σπίτι, εκτός από την φύση.

Προφανώς όμως δεν ισχύει τίποτε από όλα αυτά. Και επειδή δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ακόμη σε αυτή τη θεωρία και ψάχνουν για απαντήσεις, το Aggouria.net είναι εδώ για να τους και σας λύσει την απορία! Ψάξαμε λίγο παραπάνω, αλλά το βρήκαμε! Δες ακόμη τις 9 πιο περίεργες υπηρεσίες αεροπορικών εταιρειών!

 

Τι συμβαίνει με την τουαλέτα του αεροπλάνου και τις ακαθαρσίες των επιβατών;

apoxeteusi aeroplana

Κάθε αεροσκάφος έχει αρκετές δεξαμενές επί του σκάφους στις οποίες συγκεντρώνονται τα απόβλητα μετά από την χρήση της τουαλέτας. Όταν λοιπόν κάνεις την ανάγκη σου, οι ακαθαρσίες πηγαίνουν σε μια δεξαμενή αναρρόφησης ή στη δεξαμενή συγκράτησης όσο η ποσότητα δεν υπερβαίνει το όριο της χωρητικότητας της.

deksameni aeroplanou

Οι δεξαμενές συγκράτησης έχουν κάποιο όριο και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται και να κλείνει η κάθε δεξαμενή μόλις γεμίσει. Διαφορετικά, μπορεί όσο είναι στον αέρα το αεροπλάνο να αφήσει τα απορρίμματα των επιβατών επάνω στο σπίτι κάποιου, στο αυτοκίνητο ή ακόμη και στο πρόσωπο των περαστικών… Προφανώς αστειεύομαι!

Η κάθε μία δεξαμενή μπορεί να συγκρατήσει περίπου 76 λίτρα αποβλήτων, ενώ όλες οι δεξαμενές μαζί μπορούν να χωρέσουν περισσότερα από 800 λίτρα. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να μπαίνουν λιγότεροι επιβάτες σε κάθε πτήση, ώστε να μην υπάρχει υπερχείλιση.

aerodromio apovlita

Μόλις το αεροπλάνο προσγειωθεί όμως, η δεξαμενή αυτή τραβιέται έξω και συνδέεται με την υποδοχή που υπάρχει στο κάτω μέρος στον χώρο της προσγείωσης του αεροδρομίου. Όπως κατάλαβες, τα περιττώματα όλα πηγαίνουν στην γη, αλλά όχι από επάνω όπως νόμιζαν αρκετοί! Δες ακόμη τα 20 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια στον κόσμο!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!