15 Απλά πράγματα που θα μπορούσαν να σου σώσουν τη ζωή!

Πολλές φορές αγνοούμε τους βασικούς κανόνες για την ασφάλεια της ζωής μας. Υπάρχουν όμως κάποια απλά πράγματα που μπορούν να σώσουν τη ζωή μας και σίγουρα θα έπρεπε να τα γνωρίζουμε.

Αρκετά από αυτά, αν ξεκινήσουμε να τα εφαρμόζουμε, θα  μπορούσαν να σώσουν όχι μόνο εμάς αλλά και τους γύρω μας. Για να μην βρεθείς λοιπόν σε απροσδόκητες καταστάσεις, όπου δεν θα γνωρίζεις τι να κάνεις, μπορείς να ακολουθήσεις τις συμβουλές που θα δεις στην συνέχεια!

 

Συμβουλές που θα μπορούσαν να σου σώσουν τη ζωή!

 

Μη χρησιμοποιείς το κινητό σου όταν περπατάς

kanones-asfalias-kinito

Το να χρησιμοποιείς το κινητό σου όσο περπατάς μπορείς να είναι μια μεγάλη πρόκληση για τον εγκέφαλό σου, μιας και μπορεί να χάσεις την αίσθηση του τι γίνεται γύρω σου, να αποπροσανατολιστείς και να μην δεις τυχόν κινδύνους, όπως τα αυτοκίνητα που αυξάνουν ξαφνικά την ταχύτητα τους.

Ρύθμισε στο σωστό σημείο τους καθρέφτες του αυτοκινήτου σου

kanones-odigisis-aggouria-net

Φρόντισε να ρυθμίσεις τόσο τους καθρέφτες που είναι στα πλαϊνά όσο και τον μπροστινό καθρέφτη, ώστε να μην υπάρχει σημείο που να μην έχεις οπτική επαφή.

Βεβαιώσου ότι έχεις τα κατάλληλα ρούχα για το κρύο

rouxa-ximonas-tips

Βεβαιώσου ότι η θερμοκρασία του σώματός σου δε θα πέσει πολύ γρήγορα κάνοντας την σωστή επιλογή στα ρούχα. Επέλεξε μάλλινα ρούχα, τα οποία είναι ιδανικά για να απορροφούν την υγρασία, σε αντίθεση με τα βαμβακερά και άλλα υφάσματα που δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά.

Μην φουσκώνεις το σωσίβιο σου πριν βγεις από το αεροπλάνο

kanones-aeroplano-aggouria-net

Εδώ τώρα μιλάμε για την περίπτωση που πέφτει ένα αεροπλάνο στο νερό και μοιράζονται τα σωσίβια. Αν το φουσκώσεις από πριν και με την πίεση της πτώσης θα ανέβεις προς την οροφή. Το ιδανικό είναι να φουσκώνει ακόμη όσο βγαίνεις από το αεροπλάνο.

Μάθε την λαβή Χάιμλιχ (Heimlich)

lavi-heimlich-pnigmos

Τι πρέπει να κάνεις αν δεις πως κάποιος πνίγεται από το φαγητό του;

Βάλε την γροθιά σου ακριβώς πάνω από τον αφαλό του ατόμου που πνίγεται και κράτα την γροθιά σφιχτά με το άλλο χέρι, πιέζοντας με δύναμη προς τα πάνω. Επανέλαβε αυτή την κίνηση πιέζοντας με δύναμη και προς τα μέσα μέχρι να βγει αυτό που έχει κλείσει τον αεραγωγό του.

Να έχεις μαζί σου αντιαλλεργικά (αντιισταμινικά) χάπια

tips-asfaleias-aggouria-net

Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να σε πιάσει η αλλεργία, οπότε θα πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου τα χάπια σου σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε.

Να θυμάσαι πως η αντοχής του σώματός σου καθορίζεται από τον κανόνα των τριών

kanones-epiviosis

Διάφορες έρευνες έχουν δείξει πως ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει 3 λεπτά χωρίς αέρα, 3 ώρες χωρίς στέγη σε ακραίες καιρικές συνθήκες, 3 ημέρες χωρίς νερό και 3 εβδομάδες χωρίς τροφή.

Αν πιάσει φωτιά τηγάνι σε σόμπα αερίου κλείσε το φυσικό αέριο και σκέπασε το τηγάνι

fotia-tigani-sumvoules

Αν ρίξεις νερό το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δυναμώσουν οι φλόγες και να το κάνεις ακόμη χειρότερο. Η μόνη επιλογή είναι να σκεπάσεις το τηγάνι για να πέσει η φωτιά.

Μη βγάζεις τα αιχμηρά αντικείμενα από την πληγή

atuximata-simvoules

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι όσο αφήνεις το αιχμηρό αντικείμενο στην πληγή τόσο αποτρέπεις την αιμορραγία. Βάλε και γάζες για να την μειώσεις όσο πιο πολύ γίνεται μέχρι να έρθει η ιατρική βοήθεια.

Να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός τα πρώτα τρία λεπτά μετά την απογείωση και τα τελευταία οκτώ πριν την προσγείωση

tips-aeroplana

Το 80% των αεροπορικών δυστυχημάτων συμβαίνουν κατά τη διάρκεια αυτών των χρονικών περιόδων, οπότε θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός.

Αν εγκλωβιστείς στη φωτιά, προσπάθησε να μείνεις όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται

sumvoules-fotia-aggouria-net

 Για να αποφύγεις την εισπνοή του μονοξειδίου του άνθρακα, μείνε όσο πιο κοντά στο πάτωμα γίνεται, μέχρι να καταφέρεις να απομακρυνθείς από την πυρκαγιά.

Αν νιώσεις αδιαθεσία σε δημόσιο χώρο ζήτα βοήθεια μόνο από ένα άτομο

sumvoules-ugeia

Πιο εύκολα θα σε βοηθήσει ένα μόνο άτομο παρά αν μαζευτεί πλήθος. Έτσι θα γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα και δεν θα δεχθείς την βοήθεια που θέλεις.

Να κουβαλάς μαζί σου έναν φακό

life-saving-tips

Ένας δυνατός φακός μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις μέχρι και την ληστεία. Αν καταλάβεις πως κάποιος σε ακολουθεί και δεν προλαβαίνεις να του διαφύγεις, άναψε τον φακό και γύρισε τον στο πρόσωπο του. Έτσι θα τον τυφλώσεις και θα προλάβεις να φύγεις.

Απομνημόνευσε τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς σε περίπτωση πυρκαγιάς

kanones-pirkagia

Πρώτα απ’ όλα δεν θα πρέπει να σε πιάσει πανικός και φυσικά να μην μείνεις στάσιμος σε ένα σημείο. Σκέψου από που θα μπορούσες να διαφύγεις και αν υπάρχει κάποια έξοδος κινδύνου και μην περιμένεις να έρθει βοήθεια.

Να έχεις πάντα μαζί σου κάτι που να μπορεί να αποδείξει το ποιος είσαι και τι πρόβλημα υγείας έχεις

sumvoules-zoi-aggouria-net

Η ταυτότητα είναι ότι πιο βασικό θα πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου. Σε περίπτωση όμως που έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, όπως αλλεργία, καλό θα ήταν μέσα στο πορτοφόλι σου να υπάρχει κάτι που να δείχνει από τι πάσχεις, για να μπορέσουν να σε βοηθήσουν αν συμβεί κάτι.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!