7 Τρόποι να γίνεις πιο έξυπνος!

Η εξυπνάδα αναπτύσσεται και μπορείς καθημερινά να της δίνεις τροφή, για να πλουτίσει. Για να σκέφτεσαι έξυπνα χρειάζεσαι 3 πράγματα:

1. Να εκπαιδευτείς στη διαδικασία της σκέψης.

2. Να έχεις πρόσβαση στην πληροφορία.

3. Να εστιάσεις σε μια ιδέα ή ένα πρόβλημα.

Με αυτό τον τρόπο διάφοροι επιστήμονες, ανακάλυψαν σημαντικές μηχανές και εργαλεία. Εδώ, θα βρεις μια σειρά από τρόπους, για να επιτρέψεις στο μυαλό σου να αναπτυχθεί.

 

Δες επίσης: 10 Τρόποι που το σύμπαν προσπαθεί να σε σκοτώσει!

 

Πως να εντείνω την ευφυΐα μου;

 

Πιες 2 ποτήρια νερό μέσα στα πρώτα 30 λεπτά που θα σηκωθείς από το κρεβάτι!

nero-eksupnada

Εφόσον κοιμόσουν για περίπου 6-8 ώρες δεν έχεις καταναλώσει νερό. Το νερό χρειάζεται για να φιλτράρει τα πάντα στο σώμα σου και για να εξισορροπήσει τα υγρά.

Έρευνες που έχουν γίνει σε παιδιά έχουν καταλήξει ότι η κατανάλωση νερού, τα κάνει ικανά να αποδίδουν καλύτερα σε νοητικά τεστ. Μην αφήνεις λοιπόν, τον εγκέφαλο σου αφυδατωμένο με το ξεκίνημα της ημέρας!

 

Διάβασε την περίληψη ενός βιβλίου όσο παίρνεις το πρωινό σου!

Φυσικά, το διάβασμα ενός βιβλίου, αναπτύσσει τη σκέψη και το λόγο. Τα πρωινά όμως, που θέλεις κάτι πιο σύντομο, μια περίληψη είναι ότι πρέπει.

Αντί να διαβάσεις νέα, που μικρή επίδραση έχουν στη ζωή και τη σκέψη σου, επέλεξε ποιοτικές περιλήψεις βιβλίων. Μπες στο google λοιπόν και κάνε την αναζήτησή σου.

 

Στο αμάξι άκου audio-books ή ομιλίες από το TED!

audio-books

Ακόμα και αν χρειάζεσαι 10 λεπτά με το ποδήλατο ή το αμάξι σου, γέμισε το mp3 σου με ιντελεκτουάλ ομιλίες ή ενδιαφέροντα βιβλία, για να σε συνοδεύσουν στη διαδρομή σου.

 

Πιες πράσινο τσάι, όσο δουλεύεις!

Σε αντίθεση με τον καφέ, που σε κάνει νευρικό και αγχώδη, το υψηλής ποιότητας πράσινο τσάι σε χαλαρώνει(χωρίς να σε νυστάζει), επιτρέποντάς σου να αφοσιωθείς πλήρως στις εργασίες σου.

 

Κοιμήσου μέσα στην ημέρα!

Οκ, αυτό δε θέλει εξήγηση όσο πιο ξεκούραστος είναι ο εγκέφαλος σου, τόσο καλύτερα και εξυπνότερα λειτουργεί. Οι καλύτερες ώρες για να το κάνεις, πέρα από τις βραδινές, είναι από τις 4-7 το απόγευμα.

 

Παίξε ηλεκτρονικά παιχνίδια αντί να βλέπεις τηλεόραση!

video-games-intelligence

Τα video game σε κρατούν σε εργήγορση καθώς πρέπει να λύσεις το πρόβλημα, που σου εμφανίζεται κάθε φορά. Η τηλεόραση από την άλλη είναι μια παθητική διαδικασία. Ακόμα και το απλό παιχνίδι Super Mario, βελτιώνει την αντίληψη και την προσοχή σου. Αρκεί φυσικά, να παίζεις με μέτρο.

 

Πέρνα χρόνο με κάποιον πιο έξυπνο απο εσένα ή με κάποιον που έχετε διαφορετικές απόψεις!

suzhthseis-eksupnous

Δες επίσης: 10 Συμβουλές για να γίνεις πλούσιος μέχρι τα 30!

Ο έξυπνος τρόπος σκέψης είναι κολλητικός. Συναναστρεφόμενος κοινωνικά με έξυπνους ανθρώπους σε αναγκάζει να αναπτύξεις το νοητικό σου επίπεδο. Κοινώς το αίσθημα του ανήκειν, σε κάνει εξυπνότερο.

[adrotate banner=”12″]
Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!