Αποθεραπεία: 6 ασκήσεις που πρέπει να κάνεις μετά την γυμναστική!

Μην νομίζεις ότι επειδή τελείωσες το τελευταίο σετ των ασκήσεων σου, παίρνεις την πετσετούλα σου και πας για μπάνιο! Η αποθεραπεία είναι απαραίτητη. Πρέπει να χαλαρώσεις τους μυς που γύμνασες.

Με τον τρόπο αυτό θα επανέλθεις στην φυσιολογική σου κατάσταση πολύ γρηγορότερα από ότι απλώς να πάρεις την πετσετούλα σου και να φύγεις!

 

Δες στο aggouria.net τις 6 καλύτερες ασκήσεις αποθεραπείας!

 

1. Κυλίσου επάνω σε κύλινδρο

RollΜπορεί να σε πονάει αλλά σίγουρα οι μυς σου το ευχαριστιούνται. Πάρε έναν κύλινδρο με αφρώδες υλικό και πίεσε το μπροστά και πίσω, έτσι όπως στην φωτογραφία. Θα έχεις την απαραίτητη αποθεραπεία στους συγκεκριμένους μυς και θα επανέλθουν γρηγορότερα.

Επίσης η συγκεκριμένη αποθεραπεία μπορεί να γίνει και ανάμεσα στα σετ αν νοιώσεις κάποιο τράβηγμα, ή ένα μικροτραυματισμό.

 

2. Χαλάρωση και αποθεραπεία

 

Cool Down

Πριν να πάρεις το δρόμο προς την έξοδο, χαλάρωσε για λίγο. Χαλαρώνοντας θα ηρεμήσει και η ροή του αίματος σου, θα σταματήσεις να νοιώθεις πως θα σπάσουνε οι φλέβες σου. Ο καλύτερος τρόπος χαλάρωσης είναι να κάνεις cardio άσκηση σε πολύ χαλαρό ρυθμό. Αν νοιώθεις αρκετή ένταση στο πάνω μέρος, κάνε χαλαρωτικές ασκήσεις ώμων και πλάτης.

 

3. Διατάσεις

diataseis

Οι διατάσεις ακόμα και στη γυμναστική στο σχολείο, πάντα ήτανε απαραίτητες καθώς αυξάνουν την ευλυγησία μας και δίνουμε την ευκαιρία στο νευρικό μας σύστημα να χαλαρώσει. Δεν είναι και η πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία αλλά χρειάζεται χρόνο για να γίνει σωστά.

 

4. Ενυδάτωση

rehydrate

Η ενυδάτωση είναι πολύ σημαντική. Με την ενυδάτωση, η θερμοκρασία του σώματος σου θα επανέλθει. Πρέπει να ενυδατωθείς πριν να το ζητήσει ο οργανισμός σου. Αν νοιώσεις τη δίψα τότε έχεις ήδη αφυδατωθεί.

 

5. Κατανάλωσε Πρωτεΐνης

proteini

Μία ώρα μετά την γυμναστική καλό είναι να προχωρήσεις σε πρόσληψη πρωτεΐνης, είτε προέρχεται από φυσικές τροφές, είτε από κάποιο κατασκεύασμα σκόνης. Με τον τρόπο αυτό οι μυς σου θα επανέλθουν γρηγορότερα στην φυσική τους κατάσταση.

Για περισσότερες ασκήσεις γυμναστικής και συμβουλές δες εδώ!

6. Φόρεσε Compression Clothes

Compression Clothes

[adrotate banner=”12″]

Φόρεσε Compression Clothes για 2 με 3 ώρες μετά την προπόνησή σου. Θα βοηθήσεις το σώμα σου να πάρει το οξυγόνο που χρειάζεται γρηγορότερα.

>>Δες όλα τα άρθρα από την Γυμναστική – Διατροφή!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!