10 Ενδιαφέροντα πράγματα που δεν ξέρεις για τα ΙΚΕΑ!

Μεγάλες εταιρίες με έπιπλα και οικιακά είδη τον τελευταίο καιρό. Από τις πιο γνωστές εταιρίες στον κόσμο είναι τα Practicer και τα IKEA. Οι περισσότεροι από μας έχουν πάει έστω και μία φορά εκεί για να αγοράσουν κάτι. Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για 1 από τις 2 εταιρίες.

Όλοι γνωρίζουμε τα ΙΚΕΑ για τα έπιπλα, και όχι μόνο, τα οποία παρέχουν. Κυρίως τα γνωρίζουμε γιατί αφού τα αγοράσεις πρέπει να κάτσεις μόνος σου για να τα στήσεις. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής η εταιρία, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που δεν ξέρεις για την εταιρεία.

 

10 Πράγματα που δεν ξέρεις για τα ΙΚΕΑ

 

Ιδρύθηκε το 1943

katastimata ikea

Ο Ingvar Kamprad ήταν μόλις 17 χρονών όταν ξεκίνησε την εταιρία ΙΚΕΑ ως επιχείρηση πωλήσεων μέσω ταχυδρομείου. Αρχικά πουλούσε μόνο μικρά αντικείμενα όπως πλαίσια εικόνων. Ο Ingvar Kamprad απεβίωσε στα 91 του χρόνια.

Δες επίσης Σινεμά στην Ιαπωνία έχει θερμαινόμενα τραπέζια και κουβέρτες!

Το πρώτο έπιπλο με επίπεδη συσκευασία πουλήθηκε το 1956

antikimena ikea

Τα έπιπλα που έρχονται σήμερα στο σπίτι σου σε επίπεδη συσκευασία εφευρέθηκαν στην Σουηδία από τον Gillis Lundgren που είχε προσληφθεί από τον Ingvar Kamprad. Το πρώτο έπιπλο με επίπεδη συσκευασία από τα ΙΚΕΑ ήταν το Lover και μπήκε στον κατάλογο το 1956.

Το ΙΚΕΑ είναι ένα ακρωνύμιο

ikea aggouria.net

Δες επίσης 5 πράγματα που δεν γνώριζες για το Empire State Building!

Το όνομα ΙΚΕΑ είναι ένα ακρωνύμιο όπως και το MIKEL. Βγήκε από τα αρχικά του ονόματος του ιδρυτή, Ingvar Kamprad, το αγρόκτημα στο οποίο μεγάλωσε, Elmtaryd και το χωριό του που ονομάζεται Agunnaryd.

Το κάθε κομμάτι παίρνει ονομασία από πραγματικές σουηδικές λέξεις

epipla ikea

Επειδή ο Ingvar Kamprad ήταν δυσλεκτικός, έδωσε στα προϊόντα ονομασίες ονομάτων και λέξεων. Αυτό το έκανε επειδή τον διευκόλυνε να τα ταυτοποιήσει. Στις κουρτίνες δίνουν ονομασίες από γεωμετρικούς όρους και στα προϊόντα του μπάνιου ονόματα από λίμνες, ποτάμια και κόλπους.

Το μέσο μέγεθος των καταστημάτων ΙΚΕΑ είναι 300.000 πόδια

katastima ikea

Αυτό είναι ίσο με 42 γήπεδα τένις. Το μεγαλύτερο κατάστημα ΙΚΕΑ στον κόσμο βρίσκεται στην Στοκχόλμη και έχει μέγεθος 594.000 τετραγωνικά πόδια.

Πουλάνε ολοκληρωμένα σπίτια

spitia ikea

Δες επίσης 25 περίεργα πράγματα που δεν ήξερες για τον χρυσό!

Η εταιρία πουλάει πραγματικά σπίτια με πολύ χαμηλότερη τιμή από τα κανονικά σπίτια. Αυτό ξεκίνησε στην Σουηδία το 1996.

Τα κρεβάτια τους είναι καλά για να πιάσεις μωρό

krevati ikea

Εκτιμάται ότι 1 στους 10 Ευρωπαίους καταφέρνει να συλληφθεί σε κρεβάτι από τα ΙΚΕΑ.

Πούλησε 11,6 δισεκατομμύρια Σουηδικά κεφτεδάκια στο Ηνωμένο Βασίλειο

fagito ikea

Το πρώτο εστιατόριο σε ΙΚΕΑ άνοιξε το 1960 αφού ο ιδρυτής της εταιρίας είδε ότι επισκέπτονται το κατάστημα πολλά άτομα, αλλά έφευγαν χωρίς να αγοράσουν γιατί πεινούσαν. Οι πωλήσεις τους ανέβηκαν στα 1,46 δις ευρώ το 2014.

Απασχολούνται 147.000

ergazomenoi ikea

Όσους δουλεύουν στην εταιρεία τους δεν τους αποκαλούν εργαζόμενους ή εργάτες αλλά συνεργάτες.

Χρησιμοποιούν το 1% της ξυλείας της Γης

vivlio8iki ikea

Το 1% της ξυλείας ετησίως χρησιμοποιείται από τα ΙΚΕΑ για την κατασκευή επίπλων. Δες ακόμη πως ήταν 21 γνωστά προϊόντα όταν πρωτοκυκλοφόρησαν!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!