Τα 10 Ζώα με τα δυνατότερα σαγόνια στον κόσμο!

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη ζώων σε όλο τον κόσμο, αρκετά από τα οποία δεν είναι ικανά να βλάψουν έναν άνθρωπο. Προφανώς όμως, πολλά είναι και τα ζώα που θεωρούνται επικίνδυνα λόγω της δύναμης τους ή ακόμη και επειδή είναι δηλητηριώδη.

Όσον αφορά τα δηλητηριώδη, ίσως και να μπορέσεις να προλάβεις αν κινηθείς γρήγορα μετά το τσίμπημα τους, κάποια όμως κάνουν τεράστια ζημιά με το δάγκωμα τους και σίγουρα δεν θα ήθελες να το νιώσεις. Ποια έχουν όμως τα δυνατότερα σαγόνια στο ζωικό βασίλειο;

 

Ποια ζώα φημίζονται για το δυνατό τους δάγκωμα

 

Λιοντάρι – 600 lbs

liontari dagkoma aggouria.net

Σίγουρα όλοι περιμέναμε τον βασιλιά των ζώων μέσα σε αυτή την λίστα, αν και προκαλεί έκπληξη που βρίσκεται τόσο χαμηλά. Τα λιοντάρια γενικότερα συνεργάζονται πολύ καλά μεταξύ τους όταν είναι να κυνηγήσουν και παρόλο που οι τίγρης είναι πιο δυνατές, καταφέρνουν να διαλύσουν το θήραμα τους, χάρις στο δάγκωμα τους.

 

Τίγρης – 1050 lbs

tigris epikindina zoa

Η μεγάλη γάτα, όπως αποκαλείται εναλλακτικά, είναι ένας ισχυρός μοναχικός κυνηγός. Μπορεί πολύ εύκολα να φτάσει έως και τα 300 κιλά, σε μεγαλύτερη ηλικία και κυνηγάει τη λεία της κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το δάγκωμα της όμως, όπως μπορείς να δεις, είναι σχεδόν δύο φορές πιο ισχυρό από εκείνο ενός λιονταριού.

 

Ύαινα η στικτή – 1100 lbs

uaines dunami

Το συγκεκριμένο είδος ύαινας ζει στην Αφρική, νότια της Σαχάρας και όλως παραδόξως το οποίο είναι πιο δυνατή τόσο από τα λιοντάρια όσο και από τις τίγρεις. Οι ύαινες είναι γνωστές για τα δυνατά τους σαγόνια, μιας και μπορούν να συντρίψουν τα οστά μιας καμηλοπάρδαλης μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.

 

Grizzly αρκούδες – 1200 lbs

Grizzly arkoudes aggouria.net

Αυτές οι αρκούδες ζουν στην Βόρεια Αμερική και είναι αρκετά τρομακτικές και γνωστές για το μέγεθος τους, αλλά και επειδή είναι ιδιαίτερα επιθετικές προς τους ανθρώπους και από τα πιο άγρια ζώα. Αυτοί οι απίστευτοι κυνηγοί συνήθως ζυγίζουν από 600 μέχρι και 1000 κιλά και δάγκωμα τους είναι ισχυρότερη από τα περισσότερα αιλουροειδή.

 

Γορίλας – 1300 lbs

goriles xaraktiristika

Ο γορίλας είναι πλέον ένα είδος προς εξαφάνιση και είναι στην πραγματικότητα είναι χορτοφάγος. Ωστόσο, τα σαγόνια και ο λαιμός τους είναι απίστευτα ισχυρά και τους δίνουν την δυνατότητα να δαγκώσουν με τεράστια δύναμη τα πάντα!

 

Ιπποπόταμος – 1821 lbs

ippopotamos dunami sagonia

Ο Ιπποπόταμος είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό φυτοφάγο ζώο και ένα από τα πιο τρομακτικά πλάσματα που ζουν στην Αφρική. Είναι από την φύση του επιθετικός και μόνο με τα σαγόνια του μπορεί να ανατρέψει βάρκες, αλλά φυσικά και να σπάσει τα κόκαλα από το πλήρωμα τους.

 

Τζάγκουαρ – 2000 lbs

agria zoa dagkoma

Το τζάγκουαρ έχει το ισχυρότερο δάγκωμα από κάθε αιλουροειδές στον κόσμο, αλλά και από οποιοδήποτε θηλαστικό. Σκοτώνει το θήραμα του με μια δαγκωνιά στο κεφάλι με αποτέλεσμα να συνθλίβει του κρανίο του ή να ανοίγει μια τεράστια τρύπα.

 

Αμερικάνικος αλιγάτορας – 2125 lbs

aligatoras dinata sagonia

Ανήκει στην οικογένεια των κροκόδειλων και υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 5 εκατομμύρια, όπου τα περισσότερα από αυτά ζουν στη Φλόριντα. Γενικά τρώνε μόνο χελώνες, μικρά θηλαστικά και ψάρια. αλλά το δάγκωμα τους είναι πάνω και από τρεις φορές δυνατότερο από αυτό των λιονταριών.

 

Κροκόδειλος ο πορώδης – 3700 lbs

krokodilos xaraktiristika

Ο συγκεκριμένος κροκόδειλος ονομάζεται και κροκόδειλος της θάλασσας και δαγκώνει ως επί το πλείστον μικρότερα είδη. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 6 μέτρα σε μήκος. Ευτυχώς για μας, ζει κυρίως στην Ασία και την Αυστραλία και είναι το δεύτερο πιο δυνατό ζώο, όσον αφορά τα σαγόνια του.

 

Κροκόδειλος του Νείλου – 5000 lbs

zoa dunatotera sagonia

Αυτά τα τρομακτικά θηρία επιτίθενται σε ότι βρίσκεται στο οπτικό τους πεδίο, συμπεριλαμβανομένων των μικρότερων ιπποποτάμων, τα πουλιά, και τις ζέβρες και φυσικά δεν τους ξεφεύγει σχεδόν τίποτα. Η διαφορά του από άποψη δύναμης με τον πορώδη κροκόδειλο είναι τεράστια και έτσι βρίσκεται επάξια στην πρώτη θέση.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!