5 Χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξεις σε ένα Gaming Laptop!

Δεν μπορούν όλα τα pc και οι φορητοί υπολογιστές να υποστηρίξουν όλα τα παιχνίδια, διαδικτυακά ή μη και παρόλο που οι περισσότεροι gamers διαλέγουν να παίξουν μέσα από έναν σταθερό υπολογιστή, υπάρχουν αρκετά άτομα που δίνουν βάση στην φορητότητα και επιλέγουν κάποιο Gaming Laptop για να παίξουν Battlefield ή το Star Wars Battlefront.

Εννοείται όμως ότι υπάρχουν αρκετά χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξει ο κάθε gamer, ώστε να κάνει την σωστή επιλογή και να μπορεί να παίζει όλα τα νέα παιχνίδια που βγαίνουν. Στην συνέχεια όμως μπορείς να δεις τα 5 βασικότερα!

 

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάς σ’ ένα laptop για gamer!

xaraktiristika laptops gamers aggouria.net

1. Φορητότητα

Ξεκινάμε από τα βασικά. Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα φορητότητας, όταν μιλάμε για φορητούς υπολογιστές. Όσον αφορά τα gaming όμως, συνήθως είναι πιο βαριά για να τα κουβαλήσεις στην πλάτη σου ή έστω στην θήκη τους, αλλά είναι πιο δυνατά και φυσικά πιο λειτουργικότητα συγκριτικά με τα υπόλοιπα Laptops.

Αν σκοπεύεις όμως να το έχεις αποκλειστικά στο σπίτι σου και θέλεις μία 17 ιντσών οθόνη, τότε το Alienware 17 θα ήταν μια καλή επιλογή. Από την άλλη πλευρά, οι φορητοί υπολογιστές που είναι 13-14 ιντσών προσφέρουν καλύτερη φορητότητα, καθώς ζυγίζουν λιγότερο από 5 κιλά και έχουν αρκετά καλή μπαταρία σαν το Razer Blade.

 

2. Κάρτα Γραφικών

Από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας υπολογιστής ο οποίος θα χρησιμοποιείται κυρίως για παιχνίδια είναι η κάρτα γραφικών.

Εδώ τώρα μία GPU με VRAM είναι απαραίτητη, για να επεξεργάζεται και να μεταδίδει δεδομένα στην οθόνη σου με τη μορφή εικόνων χωρίς να κολλάει. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχει  τουλάχιστον 4GB VRAM και γι αυτό αρκετοί χρησιμοποιούν Nvidia, ενώ δεν είναι λίγοι και οι fans της AMD η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις το σύστημα όπως προτιμάς εσύ.

 

3. Οθόνη – ανάλυση

Τι να την κάνεις την καλή κάρτα γραφικών αν η οθόνη σου δεν έχει καλή ανάλυση ώστε να έχεις ζωντανά χρώματα και καλύτερες λεπτομέρειες στην εικόνα σου;!

Θα πρέπει να φροντίσεις λοιπόν η ανάλυση σου να είναι τουλάχιστον 1920 x 1080. Και να θυμάσαι πως οι τεχνολογίες V-Sync και G-Synch Nvidia δουλεύουν σε υψηλότερες αναλύσεις από 1920 x 1080.

 

4. SSD ή HDD;

Όταν πρόκειται για gaming, η ταχύτητα του σκληρού δίσκου παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και ακριβώς γι αυτόν τον λόγο οι περισσότεροι παίκτες πλέον επιλέγουν τους SSD.

Προσφέρουν μεγαλύτερη ταχύτητα κατά τη φόρτωση των Video Games, κάνοντας το παιχνίδι πολύ πιο ευχάριστο. Όπως και να χει το ιδανικό είναι να βρεις έναν φορητό υπολογιστή με τουλάχιστον 1TB σκληρό δίσκο στις 7200 στροφές ανά λεπτό. Κάποιοι βέβαια προτιμούν τον συνδυασμό HDD και SSD, καθώς αυτό αφήνει χώρο για τα αρχεία στα παιχνίδια, αλλά και για οτιδήποτε άλλο μπορεί να θελήσεις να έχεις στο laptop σου.  Δες ακόμη 10 πράγματα που πρέπει να προσέξεις πριν αγοράσεις Laptop!

 

5. Πληκτρολόγιο

Από τα βασικά εργαλεία όμως για έναν gamer είναι το πληκτρολόγιο, μιας και τα περισσότερα παιχνίδια -αν όχι όλα- δεν παίζονται μόνο με το ποντίκι αλλά κυρίως με το πληκτρολόγιο.

Οπότε, πέραν του ότι θα πρέπει να δεις αν σε βολεύει πραγματικά στο χέρι, θα πρέπει το πληκτρολόγιο του να έχει καλό και γρήγορο γρήγορο feedback, ενώ αρκετά σημαντικό είναι και το backlight που θα έχει, το οποίο θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενο. Δες τις καλύτερες πρόσφορες σε Gaming Laptop εδώ!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!