5 Εύκολα tips για να έχεις δυνατό σήμα Wi-Fi!

Πολλές φορές, όλοι όσοι έχουμε Internet στο σπίτι, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με το αδύναμο σήμα Wi-Fi του router μας. Αυτό είναι ένα κλασικό φαινόμενο, μιας και είναι αρκετά δύσκολο το να έχεις πάντα full σήμα, το οποίο όμως να ανταποκρίνεται κιόλας, ειδικά όταν η σύνδεση δεν είναι ενσύρματη.

Το βασικό, όπως σίγουρα ήδη θα γνωρίζεται οι περισσότεροι, είναι το να βρίσκεσαι κοντά στους διάφορους πομπούς που υπάρχουν σε κάθε πόλη. Δεν είναι όμως και το μοναδικό, μιας και η θέση του router παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο. Με ποια tips όμως, μπορείς να βελτιώσεις το σήμα σου;

 

Δες επίσης: Πως να σπάσεις τον κωδικό του Wi-fi του γείτονα;

 

Τι να κάνεις για να έχεις δυνατό σήμα Wi-Fi!

 

Βάλε το router σου σε κάποιο ψηλό και ανοιχτό σημείο

tips internet

Από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις, είναι το να κλείσεις τον δρομολογητή μέσα σε κάποιο ντουλάπι, για να μην σου χαλάει την διακόσμηση του σπιτιού. Καταλαβαίνεις ότι όσο πιο κλειστό το έχεις, τόσο πιο δύσκολα θα μπορέσει να περάσει το σήμα, για να καταφέρεις να συνδεθείς.

Τα έπιπλα, οι τοίχοι και όλα τα αντικείμενα, εμποδίζουν την καλή λήψη του σήματος, οπότε είναι πολύ πιο αποτελεσματικό το να τον έχεις σε κάποιο ψηλό σημείο, από το οποίο να μπορεί να έρχεται σε επαφή με τα περισσότερα δωμάτια του σπιτιού.

Μην αφήνεις την συσκευή στο πάτωμα

router sima simvoules

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, το σήμα δυσκολεύεται να διαπεράσει τα διάφορα αντικείμενα και τα περισσότερα βρίσκονται σε επαφή με το πάτωμα. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσεις τον δρομολογητή σου κάτω, εκτός και να θέλεις να μην συνδεθείς ποτέ στο ίντερνετ.

Επίσης, η φορά του σήματος είναι προς τα κάτω, οπότε μάντεψε ποιον βοηθάς να έχει καλύτερη σύνδεση από εσένα; Μα φυσικά σε όποιον μένει στον κάτω όροφο, εκτός και αν μένεις σε μονοκατοικία που δεν ωφελείται και κανείς.

Απομάκρυνε το router από άλλες ηλεκτρονικές συσκευές

router sima simvoules

Εδώ πιστεύω πως δεν χρειάζεται και μεγάλη ανάλυση για να το καταλάβεις, το ένα σήμα μπλέκεται με το άλλο, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνουν και τα δύο. Οπότε κράτα την συσκευή μακριά από την τηλεόραση, τον υπολογιστή σου, τον φούρνο μικροκυμάτων και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή.

Γύρνα τις κεραίες προς διαφορετικές κατευθύνσεις

wifi sundesi internet

Αν το modem σου έχει δύο κεραίες, δεν υπάρχει λόγος να κοιτάνε και οι δύο προς τα επάνω. Το ιδανικό είναι να τις γυρίσεις προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ώστε να καλύψεις μια μεγαλύτερη περιοχή, ώστε να μην έχεις θέμα από όποιο σημείο του σπιτιού και αν θέλεις να συνδεθείς.

Μέτρα το σήμα σου

test taxititas internet

Δες επίσης: Πως να βγάλεις χρήματα από την σύνδεση σου στο Internet!

Υπάρχουν πολλές σελίδες μέσω των οποίων μπορείς να τεστάρεις την σύνδεση σου και να δεις με ποια ταχύτητα ανεβάζεις ή κατεβάζεις. Άρα κάνε αλλαγές στο modem σου και έπειτα τέσταρε το σήμα για να δεις αν υπάρχει βελτίωση. Αν όχι συνέχισε να δοκιμάζεις διαφορετικά σημεία και να επαναλαμβάνεις τα tips, που προαναφέραμε!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!