Τι μαρτυρούν για εσένα οι δημοσιεύσεις που αναρτάς στο Facebook;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ενηλίκων (και όχι μόνο) έχουν εξοικειωθεί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορούν κάλλιστα να “ανεβάζουν” ότι τους αφορά και θέλουν να μοιραστούν με του φίλους τους. Σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου όπου μελέτησαν 555 χρήστες του Facebook θα μας υποδειξουν τι λένε για εσένα οι δημοσιεύσεις που αναρτάς.

Θα δούμε πως μπορείς έμμεσα να υποδείξεις στους άλλους σε τι συναισθηματική κατάσταση βρίσκεσαι και τι χαρακτήρας είσαι χωρίς να χρειαστεί να πεις ή να γράψεις κάτι απλά και μόνο με αυτά που ανεβάζεις στις προσωπικές σου σελίδες.

Τι μπορούν να “πουν” για εσένα οι δημοσιεύσεις που αναρτάς στο Facebook!

 

1) Αυτοεκτίμηση

antras koitazei ipologisti

Όταν κάποιος έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, τείνει να δημοσιεύει ενημερώσεις και θέματα με πιο αρνητικό χαρακτήρα και αυτά συνήθως δεν έχουνε μεγάλη απήχηση από φίλους. Ακόμα, επειδή δεν αισθάνονται άνετα με την προσωπική τους ζωή, είναι πιθανό να δημοσιεύουν στοιχεία τηςσχέσης τους είτε με φωτογραφίες είτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, για να αισθάνονται πιο επαρκείς.

Μπορείς να δεις εδώ Πως επηρεάζει το Facebook τους ζηλιάρηδες και την ψυχολογία μας!

2) Ναρκισσισμός

antras ksaplwnenos me upologisth

Ένας ναρκιστής έχει μια ψυχαναγκαστική ανάγκη για να τραβάει τον θαυμασμό όλων γύρω του. Συνήθως θα δεις να ανεβάζουν πολλές φωτογραφίες με τον εαυτό τους ως επίκεντρο, να δίνουν έμφαση στα επιτεύγματα τους και να επιδεικνύουν συστηματικά το σώμα τους.

3) Ευσυνειδησία

antras me upologisth

Όταν είσαι ευσυνείδητος, συνήθως έχεις και άλλα στοιχεία όπως εργατικός και αφοσιωμένος. Η υπευθυνότητα είναι ένα δυνατό ατού που έχεις και συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν δημοσιεύουν προσωπικά στοιχεία δικά τους ή άλλων, αλλά προσπαθούν να είναι όσο το δυνατόν ασφαλής από κακόβουλους χρήστες. Ακόμα, μοιράζονται ειδήσεις για την οικογένεια και τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από κάτι.

4) Ειλικρίνεια

antras xamogelaei

Όταν είσαι ειλικρινής, είσαι συνήθως και ανοιχτόμυαλος και θέλεις να διοχετεύσεις λίγη από την ενέργεια σου σε δημιουργικά πράγματα. Οι αναρτήσεις σου εδώ έχουν να κάνουν με θέματα που αφορούν το ευρύ κοινό και δεν θέλεις να δίνεις έμφαση σε εσένα.

5) Νευρολογία

antras grafei ston upologisth

Ένας νευρικός άνθρωπος ψάχνει να βρει τη συνεχή προσοχή των άλλων. Δεν έχουν πρόβλημα να πουν την άποψη τους ακόμα και αν γνωρίζουν πως θα λάβει κακοπροαίρετα και πικρόχολα σχόλια. Ψάχνουν συνέχεια την επιβεβαιωση από τους φίλους και τους γνωστούς τους, αλλά συνήθως με λάθος τρόπους.

6) Εξωστρέφεια

filoi mprosta apo upologisti

Μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, οι εξωστρεφείς άνθρωποι τείνουν να είναι πιο προχωρημένοι και ανοιχτόμυαλοι. Είναι αυτοί με τεράστιο αριθμό φίλων και δημοφιλείς αναρτήσεις που σίγουρα οι περισσότεροι βρίσκουν ενδιαφέρον.

Μπορείς να δεις ακόμα 9 Τύποι χρηστών που συναντάς στο Facebook!

Αυτό που οι ειδικοί μας συμβουλεύουν είναι να προσέχεις τι αναρτήσεις κάνεις γιατί από εκεί μπορεί κάποιος να σε “γνωρίσει” και να καταλάβει τι άνθρωπος είσαι.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!