Πως επηρεάζει το Facebook τους ζηλιάριδες και την ψυχολογία μας!

Υπάρχουν άτομα που δεν μπορούν να φανταστούν το να περάσει μια μέρα χωρίς να μπουν στο Facebook. Σίγουρα όλοι μας το έχουμε νιώσει το πόσο εθιστικό μπορεί να γίνει.

Κάποιοι κολλάνε μαζί του λόγω των αμέτρητων παιχνιδιών που μπορούν να παίξουν, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που θέλουν να ενημερώνονται γενικότερα για ότι καινούριο ανεβαίνει στον συγκεκριμένο Ιστοχώρο Κοινωνικής Δικτύωσης, και πιο συγκεκριμένα για τα posts που κάνουν οι φίλοι τους.

Ειδικά κάποια ζευγάρια δεν χάνουν την ευκαιρία να τσεκάρουν το άλλο τους μισό. Γι’ αυτό λοιπόν και έχουν διεξαχθεί πολλές έρευνες σχετικά με την ψυχολογία των ατόμων που κάνουν καθημερινή χρήση των social media, αλλά και για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει το FB την ζωή τους.

Τι δείχνει όμως η πιο πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης;

 

Γιατί πρέπει να κλείσετε το Facebook σας αμέσως!

facebook ugeia meleti aggouria.net

Στην μελέτη του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης συμμετείχαν 1.095 άτομα, όπου σχεδόν στους μισούς ζήτησαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κανονικά το FB όπως έκαναν και πριν πάρουν μέρος στην έρευνα, ενώ στους υπόλοιπους ζητήθηκε να απέχουν τελείως και να μην έχουν καμία επαφή με τον ιστοχώρο.

Το 86% των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες από τη Δανία, με μέσο όρο ηλικίας τα 34 και η καθεμία είχε κατά μέσο όρο 350 φίλους στο FB. Η διάρκεια της έρευνας ήταν μία εβδομάδα και πραγματικά ήταν αρκετή για να βγάλουν το συμπέρασμα τους οι ερευνητές.

ethismos fb social media

Κατέληξαν λοιπόν στο συμπέρασμα ότι όσοι είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι ζηλεύουν αρκετά, όχι μόνο το ταίρι τους αλλά ακόμη και τους φίλους τους όταν βλέπουν κάποιες δραστηριότητες τους στα social media, επωφελήθηκαν περισσότερο από αυτή τους την αποχή, καθώς ήταν πιο ήρεμοι, εγκρατείς και κοινωνικοί.

Στην ουσία, όσοι έκαναν αυτό το μικρό διάλειμμα δήλωσαν περισσότερο ικανοποιημένοι με τη ζωή τους, πράγμα που σημαίνει ότι το Facebook επηρεάζει την ευημερία μας αρνητικά σε διάφορες διαστάσεις. Βέβαια, το 13% των ατόμων που ήταν σε αυτό το γκρουπ δεν κατάφερε να κρατηθεί για 1 εβδομάδα και παραιτήθηκαν για να μπορέσουν να ξανά μπουν στο φεις.

meletes panepistimion fb aggouria.net

Η πλειοψηφία όσων αποχώρησαν από την έρευνα υποστήριξε ότι έπρεπε να το κάνει είτε λόγω έκτακτης ανάγκης ή λόγω ενός συνηθισμένου ατυχήματος. Τους ζήτησαν όμως να βαθμολογήσουν το πόσο ικανοποιημένοι είναι από τη ζωή τους με άριστα το 10 και ο μέσος όρος ήταν το 7,74, όσοι όμως κατάφεραν και ολοκλήρωσαν έδωσαν κατά μέσο όρο 8,11.

Και όλα αυτά ήρθαν να συμπληρώσουν μία άλλη μελέτη που έκανε η Brenda Wiederhold, αρχισυντάκτρια του Cyberpsychology, η οποία διαπίστωσε ότι όσο περισσότερο χρόνο δαπανούν στα social media άτομα ηλικίας από 19 έως 32, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνουν καταθλιπτικοί και γενικότερα να έχουν αρνητικά συναισθήματα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!