Τα 5 πιο περίεργα και σπάνια πουλιά του κόσμου!

Υπάρχουν πολλά είδη πουλιών που θεωρούνται όμορφα και ταυτόχρονα τόσο περίεργα. Εκείνα όμως που ξεχωρίζουν ανήκουν στα σπάνια πουλιά, δηλαδή αυτά που δεν συναντάμε κάθε μέρα. Γενικά εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να συναντήσει κάποιος ούτε ένα από αυτά και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο αξίζει να δεις μερικά από αυτά.

Στην λίστα που ακολουθεί σου έχω πέντε από τα πιο σπάνια και ασυνήθιστα πτηνά που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο!

 

Τα πιο σπάνια πουλιά που υπάρχουν στον κόσμο!

 

Resplendent Quetzal

spania poulia aggouria.net

Το συγκεκριμένο πουλί μπορείς να το συναντήσεις στο Μεξικό και στις δυτικές περιοχές του Παναμά και έχει μήκος μόλις 35,5 εκατοστά, ενώ άλλα 65,5 εκατοστά είναι η ουρά των αρσενικών. Ζυγίζουν 198 γραμμάρια και ξεχωρίζουν για τον έντονο συνδυασμό χρωμάτων που έχουν τα φτερά τους.

Ρινόπλαξ (Helmeted Hornbill)

paraksena poulia

Δες επίσης τα 10 πιο επικίνδυνα πτηνά στον κόσμο!

Το ρινόπλαξ έχει ονομαστεί έτσι λόγω της επίπεδης μύτης του. Μπορείς να το συναντήσεις στη Νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα στο Βόρνεο και στην Σουμάτρα. Το φτέρωμα του έχει κυρίως μαύρο χρώμα, ενώ έχει και μερικά λευκά φτερά στην κοιλιά και την ουρά του. Επιπλέον, τα αρσενικά έχουν κόκκινο χρώμα στον λαιμό τους, ενώ τα θηλυκά μπλε. Όσο για το βάρος τους φτάνει τα 3 κιλά.

Hoopoe

spania eidi poulion

Δες επίσης τα 10 πιο επικίνδυνα θαλάσσια πλάσματα της Ελλάδας!

Το Hoopoe είναι ένα υποείδος του τσαλαπετεινού το οποίο συναντάται στην Αφρο-Ευρασία (Ευρασία-Αφρική) και ξεχωρίζει χάρις την κορώνα που σχηματίζουν τα φτερά στο κεφάλι του. Το βαρύτερο του είδους του ζυγίζει περίπου 87 γραμμάρια. Το άνοιγμα των φτερών του είναι ευρύ και στρογγυλό, όπως είναι δηλαδή και τα φτερά μιας πεταλούδας, πράγμα το οποίο του επιτρέπει να έχει μία από τις πιο δυνατές απογειώσεις.

Οασίν ή Οατσίν

perierga ptina

Δες επίσης τα 10 Ζώα με τα δυνατότερα σαγόνια στον κόσμο!

Τα Οατσίν συναντώνται κυρίως στα τροπικά δάση του Αμαζονίου και στο Δέλτα του Ορινόκο της Νότιας Αμερικής. Η επιστημονική τους ονομασία είναι Opisthocomus hoazin και έχουν καφετιά φτερά, μπλε πρόσωπο, μαύρα μάτια και αγκαθωτά φτερά στο κεφάλι. Το χαρακτηριστικό τους είναι ότι έχουν μακρύ λαιμό με πολύ μικρό κεφάλι. Επίσης έχουν περιορισμένη πτητική ικανότητα και μυρίζουν σαν κοπριά.

Frogmouth της Σρι Λάνκα

poulia kosmos

Δες επίσης τα 18 πιο επικίνδυνα ζώα του πλανήτη!

Το τελευταίο πουλί ζει στη νοτιοδυτική Ινδία και στη Σρι Λάνκα και είναι νυχτερινός τύπος πουλιού. Ζει σε ένα πυκνό τροπικό δάσος και το χρώμα του φτερώματος του εξαρτάται από το εάν είναι αρσενικό ή θηλυκό. Τα θηλυκά έχουν κοκκινωπά φτερά με λευκές κηλίδες σε όλο το σώμα, ενώ τα αρσενικά έχουν γκρίζο φτέρωμα και πυκνές λευκές κηλίδες.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!