Τα 10 πιο επικίνδυνα πτηνά στον κόσμο!

Οι περισσότεροι άνθρωποι όταν αναφέρονται σε πτηνά έχουν στο μυαλό τους κάποια ήρεμα και όμορφα πλάσματα. Στην πραγματικότητα όμως αυτό δεν ισχύει κατά έναν απόλυτο κανόνα.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις αυτών των ζώων που όχι μόνο δεν είναι ήρεμα αλλά τις περισσότερες φορές είναι απειλητικά και επικίνδυνα. Ας δούμε ποια είναι τα 10 πιο επικίνδυνα πτηνά στον κόσμο.

 

Τα πιο απειλητικά πτηνά παγκοσμίως

 

10) Αμερικανική Γερακίνα

amerikaniki-gerakina

Θεωρείται ως ένα από τα πιο έξυπνα πουλιά. Μπορεί να γίνει αρκετά επιθετικό εάν εντοπίσει ανθρώπους αρκετά κοντά στη φωλιά του. Διαθέτει τεράστια νύχια και με αυτά μπορεί εύκολα να προκαλέσει θανάσιμους τραυματισμούς. Συνήθως εντοπίζει  τα θηράματά του από ψηλά και έπειτα επιτίθεται σε αυτά γρήγορα και απότομα.

9) Γεράκι

geraki

Τα γεράκια έχουν πολύ αιχμηρά ράμφη και νύχια και θεωρούν γενικά τους ανθρώπους ως επικίνδυνους εχθρούς τους. Εάν βρίσκεσαι κοντά στη φωλιά τους τότε σημαίνει ότι βρίσκεσαι σε κίνδυνο. Το αγκυλωτό ράμφος τους είναι ικανό να σκίσουν εύκολα τη σάρκα του θηράματός τους.

 

8)  Κουκουβάγια του χιονιού

koukoubagia-toy-hioniou

Το συγκεκριμένο είδος κουκουβάγιας είναι το βορειότερο πτηνό που κυνηγάει θηράματα και ζει στον Αρκτικό Κύκλο. Μάλιστα μπορεί να επιβιώσει μέχρι και σε θερμοκρασίες έως μείον 5ο βαθμών. Έχει συγκεκριμένη στρατηγική ως προς το πως επιτίθεται. Στην περίπτωση του ανθρώπου ενδέχεται να στοχεύσει είτε στο πρόσωπο είτε γενικά στο κεφάλι.

7) Γυπαετός

gupaetos

Οι γυπαετοί έχουν μία ιδιαίτερη αγάπη για τον μαλακό μυελό που βρίσκεται μέσα στο κόκαλο. Αυτό που κάνουν είναι το να μεταφέρουν να κόκαλα ψηλά στον αέρα και να τα ρίχνουν στη συνέχεια πάνω σε βράχους ώστε να σπάσουν αυτά και να μπορέσουν να φάνε τον μυελό. Αυτό φυσικά μας δείχνει πόσο επιθετικοί θα μπορούσαν να γίνουν εάν έβαζαν ως στόχο έναν άνθρωπο.

6) Strix varia

strix-varia-koukouvagia

Είναι ένα είδος κουκουβάγιας που κατοικεί στα δάση των ΗΠΑ.  Συνηθώς έχουν βάρος 2,5-3 κιλά, γεγονός που τα κάνει να επιτίθενται σε μικρότερα ζώα απ’ ότι τα ίδια. Χάρις στα ειδικά φτερά που διαθέτουν δεν γίνονται αντιληπτές από τους εχθρούς. Κάνουν επιθέσεις με τα νύχια τους και έπειτα πιέζουν το θήραμα. Έχουν καταγραφεί αρκετές επιθέσεις από αυτές τις κουκουβάγιες προς πεζοπόρους στην πλευρά του Βορειοδυτικού Ειρηνικού.

 

5) Βουβόκυκνος

vouvokuknos

Μοιάζει σαν ένα ήσυχο πλάσμα όμως στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι. Γενικά βρίσκεται στην Ευρασία όμως μπορεί να συναντηθεί και σε άλλα μέρη του κόσμου. Συχνά μπορεί αν βρεθεί σε λίμνες όπου συχνάζουν άνθρωποι. Εάν νοιώσουν ότι κινδυνεύουν μπορεί να επιτεθούν σε αυτούς και να προκαλέσουν από τραυματισμούς στα μάτια μέχρι και σπασίμο σε κόκκαλο λόγω της μεγάλης μυϊκής δύναμης που έχουν στα φτερά τους.

 

4) Παγοβούτι

pagovouti

Το συγκεκριμένο είδος συνήθως κατοικεί κοντά στις λίμνες των εύκρατων δασικών περιοχών, σε αρκτικά δάση  και σε αρκτικές τούνδρες στη Βόρεια Αμερική και τη Βόρεια Ευρασία. Το βάρος τους είναι 8-12 κιλά.Έχουν αρκετά αιχμηρά ράμφη για να μπορούν να πιάνουν τα ψάρια. Έχει συμβει το συγκεκριμένο είδος να σκοτώσει άνθρωπο επειδή θεωρήσε ότι ήταν αρπακτικό.

 

3) Ασημόγλαρος

asimoglaros

Οι ασημόγλαροι είναι αρκετά επικίνδυνοι και συνιστούν ιδιαίτερη απειλή για τους ανθρώπους επειδή χτίζουν τις φωλιές στις αστικές περιοχές. Συχνά χτυπούν τους ανθρώπους όταν προσπαθούν να κλέψουν τρόφιμα από κατοικημένες περιοχές. Μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς με τα μυτερά ράμφη τους.

2) Στρουθοκάμηλος

strouthokamilos

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πτηνό σε όλο τον κόσμο.  Ζυγίζει περίπου 240 κιλά και μπορεί να τρέχει με ταχύτητα 43 μίλια την ώρα. Μπορούν να σκοτώσουν τον άνθρωπο μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα εάν αισθανθούν ότι τα μικρά τους διατρέχουν κάποιο κίνδυνο από αυτόν.

1) Καζουάριος της Αυστραλίας

kazouarios-tis-australias

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο πουλί, με βάση το βιβλίο Γκίνες, που κατοικεί στα τροπικά δάση της Νέας Γουινέας και της Βορειοδυτικής Αυστραλίας. Έχει μπλε κηλίδες στο δέρμα και μαύρα φτερά. Ζυγίζει πάνω από 130 κιλά και είναι περίπου 6 πόδια ψηλό. Είναι ιδιαίτερα προστατευτικό για το έδαφός τους. Έχει αιχμηρά σπιρούνια και διαθέτη τη μεγαλύτερη δύναμη σε κλωτσιά  ανάμεσα σε όλα τα ζώα.

Κράτα το

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!