Σαρώνουν με κοσμικές ακτίνες τις πυραμίδες 4.600 χρόνια μετά!

Πάντα όταν βλέπουμε τις πυραμίδες έχουμε την απορία για το τι μπορεί να κρύβουν μέσα τους. Η πιο κοντινή εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για το εσωτερικό τους είναι αυτή από την ταινία “Η Μούμια”. Είναι όμως αυτή η πραγματική τους δομή, με τις κατακόμβες και τα κρυφά περάσματα, ή όλα έγιναν για χάρη της συγκεκριμένης ταινίας;

Τώρα επιτέλους έφτασε ο καιρός, που χάρις στις κοσμικές ακτίνες, οι Αρχαιολόγοι άρχισαν να έχουν εικόνα για το ποια είναι η δομή τους και σιγά σιγά θα μας αποκαλύψουν τον τρόπο κατασκευής τους!

 

Αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν το τι έχουν οι πυραμίδες στο εσωτερικό τους!

Αυτή η είδηση έχει κάνει τον γύρω του κόσμου και όλοι περιμένουν με αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον να δουν το πως είναι πραγματικά αυτά τα αρχαία τεράστια κτίρια.

Οι πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου υπάρχουν εδώ και 4.600 χρόνια και ακόμη αντέχουν και διατηρούνται σε εξαιρετική κατάσταση. Έχουν αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και πλέον θεωρούνται από τα πιο σπουδαία μνημεία που υπάρχουν στον κόσμο.

Το νέο αυτό project λοιπόν, αφορά την σάρωση των πυραμίδων, εξού και ο τίτλος του (Scans Pyramids project). Για την σάρωση τους χρησιμοποιούνται κοσμικές ακτίνες, οι οποίες είναι μια νέα τεχνολογία που βοηθάει τους αρχαιολόγους να δημιουργήσουν τους χάρτες από το εσωτερικό των αιγυπτιακών αυτών αξιοθέατων.

Οι κοσμικές ακτίνες που χρησιμοποιούνται θα μπορούσαν κάλλιστα να συγκριθούν με τις ακτίνες Χ. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν σωματίδια μιονίων, που βρίσκονται στις κοσμικές ακτίνες και διεισδύσουν βαθιά στην πέτρα.

esoteriko puramidon

Οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι στιγμής είναι από μια πυραμίδα είναι γνωστή ως η Bent Pyramid (κυρτή πυραμίδα), η οποία έχει ύψος 1051 μέτρα και βρίσκεται 40 χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, ενώ πιστεύεται ότι είναι από τα πρώτα σχέδια της Αιγύπτου.

Χρησιμοποιώντας αυτή την νέα τεχνολογία, οι ερευνητές μπορούν να μετρήσουν το πάχος της λιθοδομής τους και να δημιουργήσουν έναν χάρτη που να αφορά το εσωτερικό του κτιρίου.

Στην ουσία, χρειάστηκαν 40 ημέρες έκθεσης στις κοσμικές ακτινοβολίες για να καταφέρουν να συγκεντρώσουν αρκετές πληροφορίες. Μέσα στο 2016 όμως, αναμένεται να αναλύσουν και την κόκκινη πυραμίδα στο Dahshur, καθώς και την περίφημη Πυραμίδα του Χέοπα, αλλά και την πυραμίδα Chephren της Γκίζας.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!