9 Περίεργες θεωρίες για τις Πυραμίδες!

Για χιλιάδες χρόνια, υπήρξε πολλή συζήτηση για το πώς φτιάχτηκαν οι πυραμίδες αλλά και για το ποιους σκοπούς εξυπηρετούν. Θες να δεις τις πιο περίεργες θεωρίες που έχουν ειπωθεί;

Μερικοί παιδεύτηκαν μάλλον πάρα πολύ ώστε να φτάσουν να κάνουν τις ακόλουθες εικασίες. Κάποιες από αυτές βέβαια έχουν περισσότερο νόημα από κάποιες άλλες.

Υποθέτω ότι αφού περάσανε χιλιετίες για να καταλήξουν να μαθευτούν αυτές οι θεωρίες, καλό θα ήταν να τους ρίξουμε μια ματιά και εμείς.

Δεν είναι προφανώς όλα όσα έχουν ειπωθεί για τους εξωγήινους και αυτό το αναφέρω σε περίπτωση που ανησυχείς μήπως ξανά αναφέρω εκείνες τις παλιές θεωρίες.

Πολλά από αυτά ανοίγουν νέους δρόμους με τις παράξενες εξηγήσεις. Ας δούμε λοιπόν τι έχει ειπωθεί!

 

 

Δες και άλλα περίεργα θέματα εδώ!

 

 

1η Θεωρία

piramides

Οι Ευρωπαίοι κατά τον μεσαίωνα πίστευαν ότι οι πυραμίδες χτίστηκαν για την αποθήκευση σιτηρών, λόγω των αναφορών που υπήρχαν για την αποθήκευση των σιτηρών στην Παλαιά Διαθήκη.

 

2η Θεωρία

piramides

Το 1845, ο Μ. Fialin de Persigngy πρόσφερε μια θεωρία ότι οι πυραμίδες χτίστηκαν ώστε να λειτουργήσουν ως εμπόδια για να προστατευτεί η Αίγυπτος και η Νουβία από τον άνεμο και την άμμο.

 

3η Θεωρία

perierga

O Ignatius Loyola Donnelly, πρώην μέλος του Κογκρέσου από τη Μινεσότα, έγραψε το 1882 ότι οι κάτοικοι της φανταστικής πόλης της Ατλαντίδας έχτισαν τις πυραμίδες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου της αποικιοκρατίας.

 

4η Θεωρία

perierga

Μια σουηδικής καταγωγής φιλόσοφος από το 1800, διατύπωσε τη θεωρία ότι οι πυραμίδες δημιουργήθηκαν στην πραγματικότητα ώστε να φιλτράρουν τις δεξαμενές νερού από τον θολό ποταμό Νείλο.

 

5η Θεωρία

paraksena

Το 2014, ένας αιγυπτιακής καταγωγής ερευνητής ο Amir Gamal είπε στην εφημερίδα Elaph πως πιστεύει ότι το Ισραήλ συνωμοτεί ώστε να κλέψει τις πυραμίδες.

 

6η Θεωρία

paraksena

Ο συγγραφέας του Orion Mystery Robert Bauval υποστηρίζει ότι οι πυραμίδες ευθυγραμμίζονται με τον αστερισμό του Ωρίωνα.

 

7η Θεωρία

theories gia piramides

Ένας αρχηγός του πρόσφατου κινήματος των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ο Joseph T. από το Ράδερφορντ, έγραψε ότι το 1928 οι πυραμίδες χτίστηκαν από τον Σατανά.

 

8η Θεωρία

theories gia piramides

Ένα επιστημονικό συνέδριο του 1884 που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Φιλαδέλφειας, διατύπωσε τη θεωρία ότι οι πυραμίδες ήταν πραγματικοί λόφοι οι οποίοι κόπηκαν σε πυραμίδες.

 

9η Θεωρία

theories gia piramides

Ο Charles Piazzi Smyth, ένας βασιλικός αστρονόμος της Σκωτίας, δημοσίευσε ένα βιβλίο το 1864 ότι η Μεγάλη Πυραμίδα θα προβλέψει το τέλος του κόσμου, το οποίο προβλεπόταν να πραγματοποιηθεί το 1881.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!