Ρωσικά μαχητικά Su-34 αναχαίτισαν τουρκικά F-16!

Τόσες μέρες ασχολούμασταν με την διαμάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, τις τελευταίες όμως μέρες νομίζαμε πως είχαν ηρεμήσει τα πράγματα. Κι όμως κάναμε λάθος, μιας και απ’ ότι μαθεύτηκε εχθές είχαμε και πάλι αερομαχίες στη Συρία, όπου Ρωσικά μαχητικά Su-34 αναχαίτισαν δύο τουρκικά F-16.

Ήταν να μην γίνει η αρχή, όταν οι Τούρκοι κατέρριψαν το ρωσικό Su-24 και προκάλεσαν τους Ρώσους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να δείξουν τις δυνάμεις τους. Και όπως αποδείχθηκε και χθες, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη!

 

Δες επίσης: Πως οι πύραυλοι S-400 άλλαξαν τα δεδομένα στην περιοχή!

 

Ρωσικά μαχητικά Su-34 καταδίωξαν δύο τουρκικά F-16 στη Συρία

rosika maxitika siria

Αυτό που συνέβη λοιπόν, ήταν ότι δύο τουρκικά μαχητικά F-16 επιχείρησαν να προσεγγίσουν δύο ρωσικά Su-34, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με βλήματα αέρος – αέρος.

Έτσι, κατάφεραν και εγκλώβισαν τα τουρκικά μαχητικά με πυραύλους R-77-1, με ακτίνα δράσης μεγαλύτερη από αυτή που έχουν οι AIM-120C που χρησιμοποιούν τα τουρκικά μαχητικά, μιας και τα μεν τουρκικά έχουν 80 χλμ. ενώ τα ρωσικά 110 χλμ.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα τουρκικά F-16 υποχώρησαν άμεσα, ενόσω τα ρωσικά μαχητικά τα καταδίωκαν μέχρι και μέσα στον τουρκικό εναέριο χώρο.

Ο στρατηγός Andrei Kartapolov ο οποίος είναι ο υπεύθυνος των ρωσικών επιχειρήσεων που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην Συρία, δήλωσε πως τα δύο τουρκικά F-16 εισέβαλαν στον εναέριο χώρο στην βόρεια Συρία, εκεί που η Άγκυρα θέλει να επιβάλλει την “no-flight-zone”. Ακριβώς στο σημείο που έγινε και η κατάρριψη του Su-24.

Μόλις συνέβη αυτό, σηκώθηκαν αμέσως τα δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και έστειλαν προειδοποίηση στα τουρκικά μαχητικά, όπως θα έπρεπε να κάνουν, λέγοντας πως αν συνεχίσουν να κατευθύνονται προς 274 FL 18500, θα τα καταρρίψουν!

Η προειδοποίηση επαναλήφθηκε και δεύτερη φορά με πιο έντονο ύφος και εκεί ήταν που κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν τα τουρκικά μαχητικά, αλλά για κάποια δευτερόλεπτα παρακολουθούνταν από τα ρωσικά. Ποια λέτε να είναι η επόμενη κίνηση;

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!