Προσοχή: Τα παυσίπονα είναι πιο επικίνδυνα από την Ηρωίνη!

Νομίζεις ότι τα παυσίπονα μόνο καλό μπορούν να κάνουν σε έναν ανθρώπινο οργανισμό; Και όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο, μιας και έχουν προκαλέσει πολλούς θανάτους!

Πραγματικά μπορεί εμείς να μην ακούμε όλα αυτά τα περιστατικά, επειδή φυσικά δεν συμφέρει και τις εταιρείες, αλλά έχουν προκαλέσει πολλούς περισσότερους θανάτους και από τα δύο σκληρότερα παράνομα ναρκωτικά που κυκλοφορούν, την Ηρωίνη και την Κοκαΐνη.

 

 

pausipona igia aggouria.net

Βέβαια έχει να κάνει με το πως δρουν αυτά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα στον ανθρώπινο εγκέφαλο και φυσικά το πόσο συχνά χρησιμοποιούνται.

Στην ουσία την μόνη διαφορά που έχουν με τα ναρκωτικά είναι ότι αυτά τα χάπια είναι νόμιμα, αυτό όμως δεν τα κάνει και ακίνδυνα.

Η ιδιότητα που έχουν τα παυσίπονα είναι να μας μουδιάζουν, μιας και δεσμεύουν τους υποδοχείς του εγκεφάλου μας και έτσι μειώνουν την ικανότητα του σώματός να επεξεργάζεται την αίσθηση του πόνου.

Ως εκ τούτου, είναι εύκολο να εθιστεί κάποιος σε αυτά και ακόμη να νιώθει σωματική εξάρτηση, όπως ακριβώς γίνεται και με τα σκληρά ναρκωτικά.

Πέρα όμως από αυτές τις βασικές πληροφορίες της επιστήμης, το McGill University του Καναδά έκανε μια έρευνα κατά την οποία οι ερευνητές της συγκεκριμένης ομάδας, παρακολούθησαν τα συνολικά στατιστικά των θανάτων που έχουν προκληθεί από αυτά τα 2 ναρκωτικά και στη συνέχεια τα σύγκρινε με αυτά των νόμιμων φαρμάκων.

narkotika aggouria.net

[adrotate banner=”12″]

Η έρευνα τους που αφορούσε κυρίως τις ΗΠΑ και τον Καναδά, δημοσιεύθηκε στο American Journal of Public Health και τα συμπεράσματα τους ήταν απλά τρομακτικά.

Το 2010, υπήρχαν πάνω από 16.000 θάνατοι εντός των Ηνωμένων Πολιτειών οι οποίοι όπως φαίνεται προέκυψαν από την χρήση παυσίπονων.

Το πρόβλημα προφανώς ξεκινάει από τους ίδιους τους χρήστες που εθίζονται και αυξάνουν τις ποσότητες, αλλά σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), 12 εκατομμύρια άτομα βρέθηκαν μόνο στην Αμερική να χρησιμοποιούν διαφόρων ειδών παυσίπονα χωρίς να υπάρχει μια έγκυρη συνταγή.

Και όπως όλοι μας γνωρίζουμε ο συνδυασμός του αλκοόλ ή πολλών διαφόρων χαπιών είναι ικανός να προκαλέσει τον θάνατο.

Άρα μήπως θα έπρεπε να γίνουν λίγο πιο αυστηρά τα πράγματα, για αυτούς που απλά τα χρησιμοποιούν σαν έναν φθηνό τρόπο για να “φτιάχνονται”;

>> Δες όλα τα θέματα για τις Ειδήσεις – Υγεία!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!