10 Πράγματα που δεν ήξερες για τα όνειρα!

Τα όνειρα είναι από τις πιο μυστήριες αλλά ενδιαφέρουσες εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ο άνθρωπος. Τα όνειρα συναρπάζουν τους ανθρώπους από την αρχή των χρόνων και πάντα θεωρούνταν κάτι το υπερφυσικό και η ερμηνεία τους, σε αντίθεση με την ερμηνεία από τους εφιάλτες, πολλές φορές ποικίλει. Για παράδειγμα, ήξερες ότι τα όνειρα θεωρούνταν φουτουριστικά οράματα από τον Θεό στις αρχές της Ρωμαϊκής περιόδου, και πολλοί διερμηνείς των ονείρων από όλο τον κόσμο τα θεωρούν ως μια πύλη σε μια άλλη διάσταση – ή στον πνευματικό κόσμο; Όπως και να’ χει, δες παρακάτω 10 πράγματα για τα όνειρα που οφείλεις να γνωρίζεις.

 

Τι πρέπει να ξέρεις για τα όνειρα

 

1. Όλοι ονειρεύονται

dreams

Όλοι ονειρεύονται, εκτός από εκείνους που υποφέρουν από διάφορες ψυχολογικές διαταραχές. Αν πιστεύεις ότι δεν ονειρεύεσαι, μάλλον φταίει το δεύτερο γεγονός.

2. Ξεχνάς το 90% των ονείρων 3 δευτερόλεπτα αφού ξυπνήσεις

forgetting dreams

Είχες δει ποτέ ένα υπέροχο όνειρο αλλά μόλις ξύπνησες δεν είχες ιδέα για το τι ήταν αυτό παρόλο που το σώμα σου νιώθει όπως στο όνειρο; Αυτό συμβαίνει επειδή ξεχνάς πάνω από το 90% των ονείρων σου μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από την στιγμή που ξυπνάς.

3. Στο όνειρο σου αναπαράγεις τα πρόσωπα εκείνα που ξέρεις

recreation of faces

Το μυαλό μας λειτουργεί με μυστήριους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι η ικανότητα του να αναθέτει σε κάθε όνειρο διαφορετικούς χαρακτήρες στους ανθρώπους που γνωρίζεις. Κάθε πρόσωπο που βλέπεις στο όνειρο σου, ακόμη και εκείνος που είναι άγνωστος, δεν είναι στην πραγματικότητα κάποιος καινούριος. Είναι ένα πρόσωπο που έχεις ξαναδεί, ακόμη κι αν το είχες δει όταν ήσουν νήπιο.

4. Τα όνειρα είναι συμβολικά

symbolic dreams

Τα όνειρα σου συχνά είναι κωδικοποιημένες ιστορίες που έχουν κάποιο σχέδιο. Ο συμβολισμός είναι μερικές φορές βαθύς και περίπλοκος, κι άλλες φορές απλός και ξεκάθαρος. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο συμβολισμός είναι του ίδιου του ονείρου.

5. Μπορείς να ελέγξεις τα όνειρα σου

control dreams

Έχεις ακούσει ποτέ για τον όρο συνειδητό όνειρο; Είναι μια μορφή ονείρου όπου το σώμα κοιμάται αλλά το μυαλό είναι σε επίγνωση, επομένως ξέρεις ότι ονειρεύεσαι και μπορείς να το διαμορφώσεις όπως εσύ θέλεις. Το συνειδητό όνειρο είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά πράγματα που μπορεί να βιώσει κάποιος.

6. Τα όνειρα προκαλούν συναισθήματα

dreams and emotions

Καθώς ονειρεύεσαι, βιώνεις όλα τα συναισθήματα που νιώθεις και στην πραγματική σου ζωή. Ωστόσο, τα πιο κυρίαρχα συναισθήματα στο όνειρο είναι τα αρνητικά, όπως η λύπη του να χάνεις κάποιον αγαπημένο σου, οι εμπειρίες που φτάνουν κοντά στο θάνατο, ο πανικός και ο φόβος, και φυσικά τα συναισθήματα που έχουν σχέση με το seχ.

7. Ακόμα και οι τυφλοί ονειρεύονται

blind people and dreaming

Οι άνθρωποι που δε γεννήθηκαν τυφλοί μπορούν να δουν εικόνες στο όνειρο τους. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί τυφλοί δεν βλέπουν εικόνες επειδή τα όνειρα αναπαράγουν εικόνες που είναι αποθηκευμένες στον εγκέφαλο.

8. Δε βλέπουν όλοι έγχρωμα όνειρα

dreams in colour

Είτε κάνεις έγχρωμα είτε ασπρόμαυρα όνειρα είναι το ίδιο έντονα και ρεαλιστικά όπως και όταν τα βιώνεις στην πραγματικότητα. Έρευνα έχει δείξει ότι το 12% περίπου των ανθρώπων με όραση, βλέπει μόνο ασπρόμαυρα όνειρα.

9. Το σώμα σου παραλύει όταν ονειρεύεσαι

dreams and paralysis

Για να αποφύγεις την τυχαία φυσική δράση του ονείρου, το σώμα σου παραλύει αυτόματα όταν αρχίζεις να ονειρεύεσαι. Η παράλυση αρχίζει κατά τον ύπνο REM αν και μερικοί άνθρωποι την βιώνουν ακόμη και πριν ή κατά τη διάρκεια του κανονικού τους ύπνου.

10. Οι άντρες και οι γυναίκες ονειρεύονται διαφορετικά

dreams in men and women

Να και κάτι που δεν περίμενες – το 70% περίπου των χαρακτήρων στα όνειρα ενός άντρα είναι συνήθως αρσενικού γένους, ενώ το ποσοστό στις γυναίκες είναι 50-50. Επίσης, οι άντρες γενικά έχουν περισσότερα επιθετικά συναισθήματα σε σχέση με τις γυναίκες.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!