10 Εφιάλτες που όλοι μας έχουμε δει και η σημασία τους!

Ανάλογα με την διάθεση μας, ή ακόμη καλύτερα με την εξέλιξη που είχε η μέρα μας, μπορεί το βράδυ στον ύπνο μας να δούμε κάποιο σχετικό όνειρο. Δεν είναι απαραίτητο βέβαια ότι βλέπουμε όλοι. Κάποιοι από εμάς βλέπουν σπάνια όνειρα, είτε αυτά είναι καλά είτε άσχημα, ενώ άλλοι βλέπουν συχνά εφιάλτες.

Όταν τους βλέπεις περιστασιακά μπορεί και να μην δώσεις πολλή σημασία και απλά να τους προσπεράσεις, τι γίνεται όμως όταν επαναλαμβάνονται σχεδόν κάθε βράδυ; Εκεί αρχίζεις και σκέφτεσαι διάφορα.

Ευτυχώς όμως αρκετοί ψυχολόγοι και επιστήμονες έχουν καταφέρει να ερμηνεύσουν μερικά από τα συνηθέστερα άσχημα όνειρα, εστιάζοντας στην συναισθηματική και ψυχική μας κατάσταση. Ποια είναι λοιπόν η σημασία τους;

 

Οι Top10 συνηθέστεροι εφιάλτες και η σημασία τους!

 

Φυσικές καταστροφές

erminies oneiron fusika fenomena

Όταν βλέπεις στον ύπνο σου ότι βρίσκεσαι εν μέσω ενός τυφώνα ή ότι ένας ανεμοστρόβιλος έρχεται προς το μέρος σου και σηκώνει ακόμη και το σπίτι σου, δεν είναι τίποτε άλλο παρά άγχος, ενώ επίσης μπορεί να δείχνει ότι γενικότερα έχεις πολλές φοβίες που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις.

 

Νεκροί

sinithismenoi efialtes

Το να βλέπεις νεκρούς στον ύπνο σου μπορεί και να μην είναι τόσο κακό όσο φαντάζεσαι. Αρκετές έρευνες υποστηρίζουν ότι τα άτομα που τους βλέπουν έχουν την τάση να αντιμετωπίζουν κάποια προσωπική ασθένεια ή άγχος.

Από την άλλη πλευρά, αν βλέπεις πως κάποιος έχει πεθάνει ενώ είναι ζωντανός στην πραγματικότητα, υπάρχει και η κλασική εκδοχή που λέει ότι του δίνεις δύναμη. Οπότε σε αυτή την περίπτωση μόνο καλό μπορεί να είναι το όνειρο σου.

 

Χάνεις σημαντικά γεγονότα

asxima oneira

Το να βλέπεις πως χάνεις έναν γάμο ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική συνάντηση είναι σημάδι ότι είσαι πολύ πιεσμένος και σκέφτεσαι διαρκώς την αποτυχία. Οι γιατροί έχουν συνδέσει αυτού του είδους τα όνειρα με το άγχος της αποτυχίας ή με το ότι έχεις μεγαλύτερες προσδοκίες που προσπαθείς καθημερινά να πετύχεις χωρίς να βλέπεις τρομερή εξέλιξη.

 

Είσαι γuμνός

dixni-to

Αυτό είναι ένα από τα όνειρα που συνήθως όταν ξυπνάς βρίσκεις τον εαυτό σου ιδρωμένο. Αν βλέπεις κάτι τέτοιο λοιπόν μπορεί να σημαίνει ότι έχεις προβλήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης και νιώθεις άσχημα για το σώμα σου, ενώ υπολογίζεις την γνώμη των άλλων.

 

Δόντια

efialtis dontia erminia

Είτε βλέπεις πως σου πέφτουν τα δόντια και πλημμυρίζεις στο αίμα είτε ότι κάποιος σε δαγκώνει, η εικόνα είναι το ίδιο ανατριχιαστική. Αυτό όμως σημαίνει πως η ψυχική σου κατάσταση δεν είναι ισορροπημένη εκείνη την στιγμή και πως σε έχει καταβάλει το άγχος.

 

Προσωπικές σωματικές βλάβες

efialtes atuximata

Όσοι έχουν προβλήματα στον ύπνο τους και βλέπουν πως έχουν κάποια σωματική βλάβη, όπως για παράδειγμα κάποιο σπασμένο άκρο ή ακόμη και πληγές που ανοίγουν στο σώμα τους, συχνά αισθάνονται ότι είναι αδύναμοι στην προσωπική τους ζωή. Το ότι φοβάσαι μήπως σπάσεις κάποιο κόκαλο δείχνει το πόσο αδύναμος ή ευάλωτος είσαι την συγκεκριμένη στιγμή.

 

Σε εγκαταλείπει ο σύντροφος σου

oneiro xorismos simasia

Το να βλέπεις διαρκώς πως σε εγκαταλείπει ή σε απατάει ο σύντροφος σου είναι σίγουρα ένας φόβος συνδέεται με τον πραγματικό κόσμο. Ο φόβος αυτός μπορεί να οφείλεται στην ανασφάλεια που νιώθεις για την σχέση σου και το φόβο του μήπως δεν είσαι αρκετά καλός για το άλλο σου μισό.

 

Είσαι παγιδευμένος

erminia oniron

Αυτό το όνειρο το βλέπουν όσοι πάσχουν από σοβαρό κλειστοφοβικό άγχος. Αυτή η κατάσταση συνήθως φέρνει μεγάλη ανησυχία σε εκείνους που φοβούνται όταν βρίσκονται σε κάποιο μικρό χώρο. Το συνηθέστερο με αυτόν τον εφιάλτη είναι πως νιώθεις ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις. Βέβαια, μπορεί και να σημαίνει πως έχεις κάποιο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

 

Πέφτεις

efialtis pesimo simasia

Και εδώ η αιτία είναι το άγχος, όπως και στα περισσότερα. Αυτό το άγχος τώρα μπορεί να έχει σχέση με τα χρήματα, τις σχέσεις, ή κάποιο είδος κακοποίησης που μπορεί να έχεις υποστεί κάποια στιγμή στην ζωή σου. Αυτόν τον εφιάλτη τον αντιμετωπίζουν περισσότερο όσοι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν κάτι στη ζωή τους.

 

Σε κυνηγάνε

erminies asximon oneiron

Ο πιο κοινός εφιάλτης όλων μας είναι το να βλέπουμε πως μας κυνηγάνε ή μας επιτίθενται, είτε αυτός που κάνει αυτή την πράξη είναι κάποιο πρόσωπο είτε ένα ζώο ή ακόμη και κάποιο παραφυσικό ον. Αυτό υποδηλώνει πως υπάρχει κάποιο άτομο που ερχόμαστε σε αντιπαράθεση καθημερινά και συνήθως είναι ένα αυστηρό αφεντικό ή κατά ένα μεγάλο ποσοστό ένας αυστηρός γονέας.

Βέβαια, είναι γνωστό πως αυτού του είδους τα όνειρα ξεκινούν όταν έχουμε υπερένταση όλη την ημέρα ή πριν τον ύπνο και ξαπλώνοντας χαλαρώνουν οι μύες μας.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!