Πως να βγάλεις χρήματα από το blog σου!

Με το να γράφεις καθημερινά σε ένα blog δεν σημαίνει ότι θα βγάλεις και χρήματα. Πολλοί είναι αυτοί που ξεκίνησαν να έχουν ένα site με σκοπό να περνούν την ώρα τους και στην πορεία κατάλαβαν πως για να το συντηρήσουν θα πρέπει να τους αποφέρει κέρδη.

Και παρόλο που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, υπάρχουν όντως τρόποι για να βγάλεις χρήματα από αυτό σου το “hobby”, αρκεί όμως να ξέρεις τι να κάνεις. Στην συνέχεια μπορείς να βρεις μερικές χρήσιμες συμβουλές και στρατηγικές για να γίνει πιο κερδοφόρο! Πώς να βγάλεις χρήματα από το ίντερνετ!

 

Πως να κάνεις το blog σου κερδοφόρο

 

Πούλα τα δικά σου προϊόντα

blog polisis simvoules

Με το να γράφεις κάποια σχετικά άρθρα με τα προϊόντα που θέλεις να προωθήσεις μπορείς να κερδίσεις πιο εύκολα χρήματα μέσω του Internet. Εννοείται πως δεν είναι ανάγκη τα προϊόντα που θα πουλάς να είναι φυσικά, μιας και υπάρχει πάντα η επιλογή να επιλέξεις να προωθήσεις κάποια eBooks ή ακόμη και εφαρμογές.

Μπορείς να προσφέρεις ακόμη και τις ιδέες σου – συμβουλευτικές υπηρεσίες έναντι ενός ποσού. Όπως και να χει όμως θα πρέπει να φροντίσεις να ανανεώσεις και να ενημερώνεις καθημερινά το περιεχόμενο του bolg σου.

Από την άλλη πλευρά, θα μπορούσες να προωθήσεις ακόμη και τον εαυτό σου, σε περίπτωση που έχεις κάποια εταιρεία, ώστε να σχηματίσει ο κόσμος μια Α άποψη για εσένα και να έχει την εταιρεία σου στα υπόψιν του. Αυτός σίγουρα είναι ένας πολύ καλός τρόπος διαφήμισης.

Διαφημίσεις Adsense by Google

Google Adsense diafimisis kerdiGoogle Adsense diafimisis kerdiGoogle Adsense diafimisis kerdi

Μπορείς πέρα από το να διαφημίσεις τον εαυτό σου και τα προϊόντα σου, να ορίσεις ένα σημείο μέσα στο site σου όπου θα προβάλλονται διάφορες διαφημίσεις. Το Google Adsense είναι η καλύτερη λύση και μπορείς πολύ εύκολα να ανοίξεις έναν λογαριασμό, όπου θα πληρώνεσαι με βάση τον αριθμό των κλικ στο banner που θα παίζει.

Δεν θα πρέπει όμως να το παραφορτώσεις στις διαφημίσεις, καθώς μετά θα γίνει αρκετά πιο αργό και αυτό σίγουρα θα ενοχλεί τους επισκέπτες του. Βέβαια, μην περιμένεις ότι τα κέρδη σου θα είναι και τόσα πολλά, εκτός βέβαια και αν το επισκέπτονται αρκετά άτομα καθημερινά.

Ακόμη ένα μειονέκτημα είναι ότι τώρα που οι περισσότεροι χρησιμοποιούν ad blockers θα είναι ακόμη πιο μειωμένα τα έσοδα σου. Όπως και να ‘χει όμως αξίζει να το δοκιμάσεις.

Βρες επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν

diafimisi xrimata blog

Αν τώρα έχεις ήδη μεγάλη επισκεψιμότητα και σε ενδιαφέρει ο χώρος της διαφήμισης, μπορείς να βρεις μόνος σου τους πελάτες σου επικοινωνώντας μαζί τους και προωθώντας την δουλειά σου.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να ελέγχεις το τι διαφημίσεις θα παίζει το site σου και δεν θα το κάνει και πιο αργό όπως συμβαίνει με τις διαφημίσεις από το Google. Ένας καλός τρόπος για να “πουλήσεις” χώρο για διαφημίσεις μέσα στο blog σου είναι να επισκεφτείς το BuySellAds.com. Εκεί μπορείς να ξεκινήσεις να πληρώνεσαι από την πρώτη στιγμή που θα παίξουν οι διαφημίσεις και δεν θα αρκεστείς μόνο στα views και τα κλικ που θα έχουν.

Γράψε άρθρα για να προωθήσεις προϊόντα

Ένας ακόμη καλύτερος τρόπος για να προωθήσεις διάφορες επιχειρήσεις είναι το να δημιουργείς διαφημιστικά άρθρα, στα οποία θα αναλύεις τα πλεονεκτήματα τους. Πολλοί είναι οι bloggers που πληρώνονται από διάφορες εταιρείες για να κάνουν κάτι τέτοιο. Αυτό φυσικά όμως προϋποθέτει ότι έχεις ένα μεγάλο κοινό που διαβάζει τα posts σου. Μόνο έτσι θα σε εμπιστευθούν και θα γίνουν πελάτες σου.

Περιορίσου όμως όσον αφορά τα προϊόντα που θα προωθείς και μην αναλαμβάνεις τα πάντα, μόνο και μόνο για να βγάλεις κάποια extra χρήματα. Έτσι θα σε εμπιστεύεται περισσότερο και το κοινό σου, δεν γίνεται να γνωρίζεις και να υποστηρίζεις τα πάντα.

Affiliate

Affiliate marketing diafimisi

Εδώ τώρα μπορείς και πάλι να γράφεις κάποια άρθρα για συγκεκριμένα προϊόντα, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα links που σου έχουν δοθεί, τα οποία οδηγούν στο site της επιχείρησης. Επιπλέον, μπορείς να βάλεις ένα banner ή μια διαφήμιση στην ιστοσελίδα σου, όπου όταν θα κάνουν κλικ οι αναγνώστες σου θα μεταφέρονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης.

Εκεί συνήθως οι πληρωμή γίνεται με βάση τις πωλήσεις, όπου παίρνεις ένα ποσοστό τους. Αυτό το ποσοστό συνήθως όταν μιλάμε για φυσικά προϊόντα δεν είναι πολύ υψηλό, σε αντίθεση με τα ψηφιακά που δίνουν πολύ καλύτερα ποσοστά. Τέτοια affiliate δίκτυα είναι το Shareasale, ενώ φυσικά ακριβώς το ίδιο μπορείς να κάνεις και για το Amazon, αλλά και το eBay.

Αν θέλεις υπάρχουν και Ελληνικά affilate site, τα καλύτερα είναι το forestview.eu και το linkwise.gr!

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!