Πως να επιλέξεις και να κόψεις ένα καρπούζι!

Το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο μεγάλων και μικρών, είναι μακράν το καρπούζι. Και επιτέλους έφτασε ο καιρός, που θα αρχίσουμε να το γευόμαστε και πάλι, αν και κάποιοι (ανάμεσα τους και εγώ) έχουν ήδη κάνει την αρχή. Τώρα όμως έχουμε άλλο θέμα. Ενώ μπορείς να βρεις αμέτρητα καρπούζια, πώς μπορείς να επιλέξεις το πιο γλυκό και γευστικό; Εδώ σας θέλω!

Έτσι, σήμερα είπα να δούμε μερικά έξυπνα tips, για το πως να κάνεις την καλύτερη επιλογή και εν συνεχεία, πως μπορείς να κόψεις αυτό το μοναδικό φρούτο εύκολα και σωστά. Τι λες, ξεκινάμε;

 

Δες επίσης: Πώς να παγώσεις την μπύρα σου σε 2 λεπτά!

 

4 Tips για να επιλέξεις το πιο γλυκό και ζουμερό καρπούζι

tips karpouzia

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κοιτάς στα καρπούζια, είναι τις γραμμές στο κάτω μέρος του. Θα πρέπει να γνωρίζεις πως, όσο πιο κοντά βρίσκονται οι γραμμές τόσο πιο καλό θα είναι. Επίσης, αυτό σημαίνει πως έχει λεπτή φλούδα, άρα θα απολαύσεις περισσότερο.

tips frouta

Στην συνέχεια, κοιτάμε το κοτσάνι, το οποίο αν είναι καμπυλωτό σημαίνει πως το φρούτο είναι πολύ πιο γλυκό, από τα άλλα που έχουν ευθύ κοτσάνι.

karpouzi epilogi

Ήξερες πως μπορείς να καταλάβεις πολλά και από το χρώμα του; Ναι κι’ όμως ισχύει, καθώς έχει αποδειχθεί και μπορεί να το έχεις προσέξει και εσύ, πως όσα έχουν πιο σκούρο χρώμα φλούδας, είναι πολύ πιο γλυκά.

simvoules frouta

Και το τελευταίο από τα tips, αφορά και πάλι τις γραμμές σε όλα τα σημεία της φλούδας. Αν οι γραμμές είναι καθαρές και δεν υπάρχουν πολλές μικρές γραμμούλες ενδιάμεσα, τόσο πιο νόστημο θα είναι.

 

Πως να κόψεις ένα καρπούζι

karpouzi kopsimo

Δες επίσης: 10 Λάθη που κάνεις με καθημερινά προϊόντα!

Και αφού βρήκες ανάμεσα σε πολλά καρπούζια το καλύτερο, ήρθε η ώρα να το κόψεις. Όχι όμως με τον τρόπο που συνηθίζεις και παιδεύεσαι, ενώ τα κάνεις και όλα χάλια, αλλά με τον πιο εύκολο τρόπο που θα λατρέψουν και τα μικρά παιδιά.

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να το κόψεις στην μέση και έπειτα, να κάνεις επάνω του κάθετες γραμμές. Το τελευταίο βήμα είναι να κάνεις διαγώνιες γραμμές τώρα και θα έχεις έτοιμα κομματάκια, που θα μπορείς να τα απολαύσεις χωρίς να γίνεις χάλια και να καταστρέψεις όλο το φρούτο.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!