Πως να αντιμετωπίσω το άγχος!

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην αγχώνεται. Λίγο – πολύ όλοι μας το παθαίνουμε καθημερινά και είναι κάτι άκρως φυσιολογικό για τους ρυθμούς που ζούμε, αλλά όταν γίνεται σε μεγάλο βαθμό τότε ξεκινάνε και τα προβλήματα. Όταν έχεις υπερβολικό άγχος, τα νεύρα χτυπάνε κόκκινο και δεν μπορείς να σκεφτείς λογικά, ώστε να βγεις από αυτή την δύσκολη κατάσταση και προφανώς δεν ακούς κανέναν.

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν μερικοί τρόποι που θα μπορούσες να ακολουθήσεις, ώστε να μειώσεις και να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το άγχος σου!

 

6 Πρακτικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις το άγχος

 

Απέφυγε όσο μπορείς την καφεΐνη, το αλκοόλ και τη νικοτίνη

sumvoules stress

Η καφεΐνη και η νικοτίνη είναι διεγερτικές, με αποτέλεσμα να αυξάνουν το επίπεδο του άγχους, αντί να το μειώνουν όπως θέλουμε να πιστεύουμε. Το αλκοόλ από την άλλη πλευρά, μας κάνει να ηρεμούμε όταν το καταναλώνουμε σε μεγάλες ποσότητες, αλλά όταν είναι σε φυσιολογικές ποσότητες αυξάνει το στρες μας.

Σε γενικές γραμμές μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή, είναι απαραίτητη για αντιμετωπίσεις καλύτερα τις δύσκολες καταστάσεις.

 

Γυμνάσου

antras treksimo

Οι στρεσογόνες καταστάσεις έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την αδρεναλίνη αλλά και την κορτιζόλη στο σώμα μας, οι οποίες είναι οι ορμόνες του στρες. Οπότε, οποιοδήποτε είδος γυμναστικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μεταβολίσει τις υπερβολικές αυτές ορμόνες, ώστε να ηρεμήσει τόσο το σώμα όσο και το μυαλό μας.

 

Κοιμήσου περισσότερο

ofeli upnou

Η έλλειψη ύπνου είναι μια σημαντική αιτία που προκαλεί το στρες. Πολλές φορές διακόπτεται ο ύπνος μας λόγω σκέψεων που κάνουμε και δεν μπορούμε να ηρεμήσουμε ούτε εκεί. Οπότε το καλύτερο είναι να κάνεις ένα ζεστό μπάνιο, να βάλεις και μια ταινία να παίζει, ώστε να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς πιο ευχάριστα, χωρίς διαλείμματα.

 

Μίλα σε κάποιον

andras agxos tips

Δεν είναι ανάγκη αυτός ο κάποιος να είναι ειδικός. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι κάποιο δικό σου άτομο το οποίο είναι διατεθειμένο να σε ακούσει.

Με το να πεις σε κάποιον όλες σου τις σκέψεις και το τι είναι αυτό που σε προβληματίζει, θα καταφέρει να φύγει ένα βάρος από πάνω σου, καθώς θα σου αποσπάσει ο άλλος την προσοχή μειώνοντας την ένταση που νιώθεις.

Επιπλέον, το στρες μπορεί να θολώσει την κρίση σου, οπότε και μια δεύτερη γνώμη θα μπορούσε να σε βοηθήσει.

 

Κράτα σημειώσεις

stress agxos tropoi

Μπορείς να έχεις ένα σημειωματάριο όπου θα γράφεις κάθε φόρα όταν είσαι πολύ αγχωμένος, την ημερομηνία, το τι συνέβη, με ποιον έχει σχέση και το πως νιώθεις. Έτσι, θα μπορέσεις να συνειδητοποιήσεις πιο εύκολα το τι είναι αυτό που σου προκαλεί το άγχος, κατά ένα μεγάλο βαθμό.

 

Διαχειρίσου σωστά τον χρόνο σου

diaxirisi xronou agxos

Τις περισσότερες φορές νιώθουμε αγχωμένοι όταν μας πιέζει για κάτι που πρέπει να κάνουμε ο χρόνος. Εδώ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου και να βάζεις προτεραιότητες. Δεν βλάπτει καμιά φορά να μάθεις να λες και όχι, όταν δεν έχεις χρόνο.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!