Πώς οι έξυπνοι άνθρωποι σαμποτάρουν την επιτυχία τους-Πέντε κινήσεις που βάζουν «φρένο»

Υπάρχουν φορές που ακόμη και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι πέφτουν θύματα της επιπολαιότητάς τους ή κάνουν πράγματα που δεν βγάζουν κανέναν νόημα με αποτέλεσμα να σαμποτάρουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Υστερα από έρευνα που έκανε η ιστοσελίδα Quora, σύμφωνα με το BusinessInsider, η οποία ζητούσε από τους χρήστες να απαντήσουν μέσα από προσωπικές εμπειρίες στην ερώτηση «ποιες είναι οι πιο χαζές κινήσεις που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι» απέδειξε πως οι απαντήσεις ξεπερνούσαν ακόμη και τους πιο κοινούς τρόπους που οι ευφυείς άθελα τους υποβιβάζουν τον εαυτό τους.

Ιδού, λοιπόν ποια είναι τα πέντε χαζά λάθη που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι:

Σκέφτονται πολύ πράττουν λίγο

Η σκέψη έρχεται πολύ εύκολα και αβίαστα στους πιο έξυπνους, αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που σκέφτονται περισσότερο παρά κάνουν πράξεις.«Η έρευνα και ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικά για την μετριοπάθεια, ωστόσο μπορεί να παραπλανήσουν την διαδικασία προόδου» αναφέρει ο επιχειρηματίας Chris Yeh.

Σταματούν την προσπάθεια

Συνήθως οι άνθρωποι με κοφτερό μυαλό, που έχουν παρουσιάσει σημαντική εξέλιξη και έχουν καταφέρει να επιτύχουν στην ζωή τους, βαριούνται εύκολα και τα παρατάνε. Αποτυγχάνουν, ωστόσο, να αναπτύξουν άλλου είδους ταλέντα και τελικά κάνουν παρέα με άλλους, οι οποίοι παρά το ότι δεν είναι τόσο ταλαντούχοι και έξυπνοι όσο αυτοί, εξασκούνται περισσότερο.

Υποτιμούν τα κοινωνικές δυνατότητες

Μερικές «διάνοιες» δεν αναγνωρίζουν την αξία της κοινωνικότητας, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο για την επιτυχία και τις δημόσιες σχέσεις οι οποίες παίζουν πρωταρχικό ρόλο στον επαγγελματικό τομέα. «Δεν προσπαθούν να βελτιώσουν τις κοινωνικές ικανότητες, δεν μαθαίνουν να δικτυώνονται ούτε προωθούν το έργο τους, ενώ συχνά δυσφημίζουν τους ανθρώπους που πετυχαίνουν με αυτούς τους τρόπους» αναφέρει ο επιχειρηματίας Lee Semel.

Είναι αλάνθαστοι

Είναι πολλοί εκείνοι που λανθασμένα συνδυάζουν το «εγώ» με την λογική έχοντας την εντύπωση πως πάντα έχουν δίκιο και πως έτσι γίνονται αγαπητοί, ενώ στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο, λέει ο Σέμελ και προσθέτει πως είναι άσχημο να επιμένουν για κάτι το οποίο δεν έχουν ακριβείς πληροφορίες, αλλά και ντροπιαστικό όταν διαπληκτίζονται με ανθρώπους που έχουν μακροχρόνιες πεποιθήσεις.

Εξισώνουν την εκπαίδευση με την εξυπνάδα

Η κοινωνιολόγος Liz Pullen υποστηρίζει πως είναι πολλοί που πιστεύουν ότι ένα πανεπιστημιακό πτυχίο μπορεί να σχετίζεται με την εξυπνάδα. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό είναι πραγματικότητα ειδικά όταν πρόκειται για κορυφαία ιδρύματα, ωστόσο υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις που άνθρωποι χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι ιδανικότεροι σε θέσεις εργασίας, εξαιτίας της εμπειρίας τους.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!